به گزارش خبرگزاری پی ام آپ، کودکان با مطالعه این کتاب ها بیشتر با نقش زن در حماسه حسینی آشنا می شوند.
یک زن، یک مرد و یک دنیای ترسو
کتاب «زن و مرد و یک دنیا نامرد» آزمونی دیگر از سید مهدی شجاعی برای مخاطبان کودک است که ماجرای سفر اسرای خاندان پیامبر و امام حسین علیه السلام را روایت می کند. به شهری که کوفه پس از واقعه عاشورا و شرکت در مجلس ابن زیاد نقل کرده است.
سید مهدی شجاعی در این اثر سعی کرده داستانی از زندانی شدن خانواده عترت پس از واقعه عاشورا را به صورت تاریخی و در عین حال جذاب و کامل بیان کند.
شجاعی برای رسیدن به این هدف، در کتاب یک زن، یک مرد و یک دنیای ترسو، از کوتاه نویسی رهایی یافت و تمام روایت خود را به زبانی ساده و به دور از بافت زبانی و روایت تاریخی که برای این داستانها مشخص میکند، بیان کرد.
او در داستان خود از مرثیه فاصله گرفته و کوشیده است تا برخی از مهمترین مفاهیم فکری و دینی در تاریخ اسیران خاندان نبوی پس از واقعه عاشورا و نحوه برخورد آنان با مردم کوفه را مانند سخنرانی خود در کوفه تبیین کند. قصر و چگونگی ملاقات با ابن زیاد و بازگویی عوامل او به ساده ترین اما مؤثرترین روش.
این کتاب نیز مرهون تصویرسازی فرهاد جمشیدی است که در آن با استفاده از تکنیک مستندات تاریخی، تصاویری معتبر و واقعی از برخورد خاندان پیامبر با ابن زیاد و کارگزاران او و نحوه برخورد با آن خاندان پس از هجرت ارائه شده است. واقعه عاشورا، گفته می شود.
جمشیدی در تصاویر خلق شده در این کتاب، تبحر و توانایی خود را در خلق تصاویر مینیاتوری در خدمت روایتی فرامتنی از داستانی که پیش از این بارها شنیده شده است، به کار گرفته و در نهایت به خلق تصاویری رسیده است که در حدی است از منظر موضوع نگاه به رنگآمیزی، تخیل و سایر عناصر در تصویر پابه پای، متن از منظری مؤثر بر آن غالب و گاه پیشی میگیرد و مخاطب را به دنیایی فراتر از متن میبرد تا مفاهیم مورد نظر. حضار.
دنیا نباید دنبالت باشه
داستان دنیا پس از تو نیست عنوان اثری از سید مهدی شجاعی است که زندگی وهاب یاران امام حسین (ع) در روز عاشورا را روایت می کند.
وهب جوانی است که برخی او را مسیحی معرفی می کنند. همراه مادر و همسر جوانش و امام به کربلا می رود. در جریان نبرد وقتی همسرش برای آخرین بار او را در راه میدان می بیند آرزو می کند که پس از شهادت همسر جوانش به او بپیوندد تا زندگی مشترکشان در دنیا ادامه پیدا کند. وهاب به شهادت رسید و همسرش که بر بالین او حضور داشت به دست یکی از سربازان سپاه ابن زیاد به شهادت رسید.
در روایات تاریخی آمده است که وهب در روز عاشورا بیست و پنج ساله بود و هفده روز از دامادش می گذشت و به اصرار مادرش و با وجود علاقه شدیدی که به همسر جوانش داشت از او جدا شد. او و به میدان جنگ رفت.
در میان داستان های مردم حاضر در روز عاشورا، داستان وهاب داستانی غم انگیز و در عین حال حماسی دارد. روایت سیدمهدی شجاعی از این شخص و ماجرای عشق او به همسر و در عین حال امامش و چگونگی شهادت او و همسرش در عاشورا وزنی حماسی و در عین حال غم انگیز دارد. شجاعی با نثری پرشور و تاریخی که نظم کلمات بار حماسی را به دوش می کشد، داستان خود را از چشمه های جوشان شک در دل وهب به خانه یقین او هدایت می کند. او در کتاب خود کوشیده است تا روایتی ناب از عشق وهاب به همسرش و آرزوی او برای زندگی برای همیشه در کنار او در دنیا و برآورده شدن آن آرزو را به شیواترین وجه بازگو کند. داستان «دنیا پشت سرت نگذار» به تراژدی پرشور و در عین حال حماسه ای زیبا تبدیل شده است که بسیاری از خصلت های یاران امام حسین (ع) و قدرت معنوی عظیمی که به ارمغان می آورند. به این میدان آورده است.
این کتاب از تصویرگری فرهاد جمشیدی نیز بهره برده است. وی با تصاویری برگرفته از تکنیک مستند تاریخی تنها با استفاده از دو رنگ سیاه و سفید برای این منظور تلاش کرده است تضاد خیر و شر، تقابل سفید و سیاه و هستی و نیستی ابدی را به تصویر بکشد. از بینندگان .
۵۷۵۷