نتایج این تحقیق ممکن است مورد توجه زنان کشورمان نیز باشد که احتمال دارد در دوران بارداری به رژیم گیاهخواری روی بیاورند تا از سبک زندگی سالم پیروی کنند و فرزند سالم تری به دنیا آورند. بر اساس اطلاعات منتشر شده در برخی سایت های مرتبط با گیاهخواری، علاقه به این نوع تغذیه در ایران در اوایل قرن بیست و یکم افزایش یافت، اما بیشتر این سایت ها به آمار موتور جستجوی گوگل اشاره می کنند.
به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس این آمار از سال 2004 تا 2015 جستجوی کاربران ایرانی برای کلمه گیاهخواری در گوگل روند افزایشی را نشان می دهد در حالی که در سال های بعد با روند کاهشی مواجه شده است. در سالهای اخیر انجمنهای گیاهخواری در ایران تأسیس شدهاند که نشاندهنده محبوبیت مداوم این رژیم غذایی در ایران است.
ماه گذشته اولین جشنواره گیاه خواری ایران در باغ گیاه شناسی ملی ایران برگزار شد. علاوه بر رستورانهای اختصاصی غذاهای گیاهی که در سالهای اخیر در شهرهای بزرگ ایران افتتاح شده، برخی از رستورانها غذاهای گیاهی را نیز به منوی خود اضافه کردهاند، اما با توجه به اینکه خانمها توجه ویژهای به بهبود سبک زندگی و سلامت جسمانی خود دارند، این غذای گیاهی یا رژیم گیاهخواری در بین خانم های ایرانی طرفداران بیشتری نسبت به آقایان دارد که بگوییم دور از واقعیت نیست.
به گزارش هلث لاین، مطالعه ای که در مجله “Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica” منتشر شد، 65872 زن را در اواسط بارداری مورد بررسی قرار داد که 666 نفر از آنها خود را همه چیزخوار و 666 نفر را گیاهخوار توصیف کردند. 183 نفر از ماهی و طیور شناسایی شدند. گیاهخواران لاکتو/اوو (گیاهخواری که رژیم غذایی او شامل محصولات لبنی، تخم مرغ، سبزیجات، میوه ها، غلات و آجیل است) و 18 نفر منحصراً گیاهخوار بودند.
نتایج نشان داد که مصرف پروتئین در میان گیاهخواران “لاکتو/اوو” 13.3 درصد در مقایسه با 10.4 درصد در میان گیاهخواران بود. این کمتر از شرکت کنندگان همه چیزخوار بود که 15.4 درصد پروتئین مصرف می کردند. مصرف ریزمغذی ها نیز در بین گیاهخواران کمتر بود.
بر اساس این مطالعه مشخص شد که مادران گیاهخوار بیشتر در معرض «پره اکلامپسی» (پره اکلامپسی و فشار خون مرتبط با بارداری) قرار داشتند و وزن نوزادان آنها به طور متوسط 240 گرم کمتر بود.
“این یک مطالعه کوهورت بزرگ است (مطالعه گروهی از افرادی که دارای ویژگی خاصی مشترک هستند) و منطقی است که وزن کودکان مادران گیاهخوار به طور متوسط 240 گرم کمتر از کودکان همه چیزخوار است. مادران گیاهخوار، به ویژه گیاهخواران خالص، دارای دریافت پروتئین کمتری نسبت به همه چیزخواران.» ما متوجه شدیم که آنها دریافت کرده بودند، و این کمتر از توصیه های فعلی برای حدود نیمی از شرکت کنندگان گیاهخوار ما بود.
هدگارد ادامه داد: این ممکن است توضیح قابل قبولی برای وزن کم هنگام تولد باشد، اما ما تشخیص می دهیم که نمی توانیم نتایج قطعی را از یک مطالعه مشاهده ای انتظار داشته باشیم.
هدگارد می گوید که این با آنچه در سایر مطالعات اخیر بر روی جمعیت های گیاهخوار گزارش شده است، مطابقت دارد. یکی یکی از چالش های رژیم غذایی کاملا گیاهی برای مادران، دریافت کم پروتئین و سایر ریزمغذی ها است. بنابراین، مهم است که به خاطر داشته باشید که تامین پروتئین مورد نیاز بدن در حین پیروی از یک رژیم گیاهخواری ممکن است دشوار باشد.
هدگارد توضیح داد: «ما باید آگاه باشیم که دریافت پروتئین کافی برای زنان باردار که رژیم گیاهخواری دارند، چالش برانگیز است. باید به آنها توصیه شود که پروتئین کافی مصرف کنند و مکمل های ویتامینی مناسب را در دوران بارداری و شیردهی در نظر بگیرند. به خصوص ویتامین D و ویتامین B12 ممکن است توسط پزشک توصیه شود. برای مصرف مکمل های ویتامینی، مشورت با پزشک و متخصص تغذیه ضروری است.