به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی کشور؛ نشست تبیین دستاوردهای نشست سران سینمای کشورهای منطقه در تهران با حضور ایران، روسیه، ارمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان و ترکیه امروز 21 بهمن ماه تالار سعدی در برج میلاد برگزار شد.

رائد فریدزاده در ابتدای این مراسم اظهار داشت: نشست امروز بر اساس نشست روز گذشته و نشست همکاری سازمان سینمایی ایران با سازمان های سینمایی کشورهای منطقه است. روز گذشته بیانیه ای در 6 بند صادر شد که برای گسترش همکاری های سینمایی این کشورها امضا شد.

وی ادامه داد: 6 بند ذکر شده در این بیانیه بند کلی برای گسترش همکاری های چندجانبه در زمینه تولیدات مشترک، تسهیل اکران آثار در کشورهای منطقه، ایجاد صندوق حمایت مشترک منطقه ای از فعالان سینما، گسترش همکاری ها در حوزه فناوری است. توسعه، افزایش همکاری آموزشی و پژوهشی و حمایت ویژه از آثار منطقه ای در جشنواره های هر یک از اعضا.

محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در سخنان افتتاحیه این نشست گفت: یکی یکی از افتخارات این دوره از جشنواره، نشست مشترک کارگردانان سینما از کشورهای مختلف از جمله هفت کشور بود. این جلسات با هدف همگرایی بیشتر و نگاه عمیق تر و جدی تر به موضوع سینما بود.

وی ادامه داد: سینما زبان مشترک جهانی است. سینما می تواند دغدغه های کشورهای مختلف را حل کند. سینما می تواند ملت ها را به هم نزدیک کند. در این سال ها کشورهای منطقه در حوزه سینما کمتر مورد توجه قرار گرفته اند و جلسات همکاری و همگرایی کمتر در این زمینه برگزار شده است.

خزایی ادامه داد: بر این اساس در یک سال گذشته در سازمان سینمایی سفرهایی به برخی کشورهای منطقه داشته ایم و توافقاتی برای توسعه و تقویت سطح همکاری ها و تعاملات صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: تا امروز تقریبا 10 کشور از ما درخواست تولید مشترک کرده اند. با کمک بنیاد سینمایی فارابی این طرح ها را بررسی می کنیم و انشالله در سال 1403 طرح هایی را که در دسترس است به صورت اجرایی و عملی انجام خواهیم داد.

رئیس سازمان سینمایی تصریح کرد: اگر می خواهیم از این مرحله عبور کنیم و اقتصاد سینمایی ما تقویت شود باید وارد بازارهای جهانی شویم. یکی یکی از راه های ورود به بازار جهانی، تولید مشترک است. راه دوم داشتن یک زبان بین المللی مشترک و صحبت با آنهاست. اما این نکته هم وجود دارد که به دلیل تحریم هایی که در حوزه فرهنگ اعمال می شد، گاهی صدا و سیما این را نمی پذیرفت.

وی افزود: سال گذشته گروه هایی علیه سینمای ایران فعال بودند و این موضوع کمی سینمای ایران را تحت تاثیر قرار داد. اما امروز وضعیت رو به بهبود است. در این شرایط جالب است بدانید در 10 سال گذشته 23 فیلم مشترک تولید کرده ایم. این تفاهم نامه سرآغازی برای حضور جدی تری در عرصه های بین المللی به ویژه منطقه است.

فریدزاده در بخشی دیگر از این دیدار گفت: آقای دانیال دانیلیان معاون فرهنگی ارمنستان در اینجا حضور داشت که به دلیل انتصاب رسمی مجبور به ترک شد. همچنین رئیس سازمان سینمایی روسیه صبح فردا به تهران می آید و در مراسم اختتامیه حضور خواهد داشت.

محمدسعید شهیون از تاجیکستان گفت: سینما می تواند فعالیت های گسترده ای در عرصه انسانیت داشته باشد. ما تعاریف مشترکی با ایران داریم. امروز در شهرک سینمایی غزالی بودیم و چیزهایی دیدیم که در فرهنگ هر دو کشور بسیار رایج است. ما فکر می کنیم که باید همکاری مشترک با ایران آغاز کنیم. همچنین فیلم های تاجیکی در ایران اکران شود.

وی افزود: در این جشنواره دیدم که جوانان زیادی حضور دارند و با هنر و استعداد خود آثار خوبی تولید می کنند. من می بینم که اینجا جوانان راهشان را به سینما امتحان می کنند. ما هر ساله در تاجیکستان جشنواره داریم، امسال جشنواره ملی تاجیکستان برگزار می شود و دوست دارم سینماگران در این جشنواره حضور جدی داشته باشند. در ایران فقط فیلم های احساسی ندیدم، در فیلم های ایرانی داستان، امید و آینده را دیدم.

آکژول بکبولوتوف از قرقیزستان گفت: طبق تفاهم نامه روز گذشته امضای این قرارداد را از طرف قرقیزستان تبریک می گویم. در حال مذاکره برای گسترش روابط ایران و قرقیزستان هستیم و امیدواریم تا پایان سال قراردادهای دوجانبه امضا کنیم و فیلم های ما در ایران و فیلم های ایرانی در قرقیزستان اکران شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ارزش فیلم های ایرانی در بازارهای جهانی را درک می کنیم و امیدواریم در جشنواره قرقیزستان فیلم های ایرانی را ببینیم و لذت ببریم. چنین قراردادهای دوجانبه ای به ما این امکان را می دهد که فرهنگ خود را به کشورهای مختلف ببریم و مخاطبان بیشتری داشته باشیم.

کمال اویسال معاون سازمان فیلم ترکیه گفت: این نشست باید زودتر برگزار می شد و زودتر همدیگر را می شناختیم و تولیدات مشترک را آغاز می کردیم. البته هنوز دیر نیست. با دوستانی که امروز اینجا حضور دارند تفاهم نامه ای داریم و با هم کارهای مشترک تولید می کنیم. سینما نیاز به اقتصاد دارد و این کارهای مشترک باعث گسترش سینما می شود. این قراردادها به ما امکان می دهد فیلم های قوی تری تولید کنیم. در این 2 روز جلسات بسیار خوبی داشتیم. با آقای زین العابدین مدیرعامل بنیاد فارابی برای 2 سال آینده برنامه داریم. در ابتدا دوست داریم کارهای مشترک بسازیم و در مرحله دوم در زمینه اکران فیلم در کشورهای همدیگر فعالیت کنیم. در مرحله سوم دوست داریم در جشنواره های دو کشور از فیلم ها حمایت شود.

فیصل سوئیصل همچنین گفت: با حمایت بنیاد سینمایی فارابی یک تولید مشترک داشتیم و تجربه بسیار خوبی بود. بعد از شروع فیلمبرداری شنیدیم فارابی از کارهای مشترک حمایت می کند به همین دلیل بعد از شروع فیلمبرداری کارهای پس از فیلم را در ایران انجام دادیم. هنرمندان ایرانی در مرحله پس از تولید درجه یک کار کردند و در مجموع ۲۵ جایزه در جشنواره های بین المللی دریافت کردیم. همچنین در ایران فیلمسازان ایرانی می توانند فیلم های خود را برای حمایت و همکاری در 2 بخش برای سازمان فیلم ترکیه و TRT ارسال کنند. در پایان می خواهم بگویم که نباید سکوت کرد و چشمانمان را به روی اتفاقاتی که در غزه می افتد ببندیم.

رستم جبارو از ازبکستان اظهار داشت: 3 روز است که در ایران هستیم و با دوستان عزیز صحبت کرده ایم و همکاری خواهیم داشت. ایران و ازبکستان از دیرباز با هم دوست بوده اند و نویسندگان و دانشمندان ما با هم در ارتباط بودند. امروز همکاری ما در سینما متولد می شود. سینما همیشه مردم و کشورها را دوست داشته است. امیدوارم جشنواره فیلم فجر باعث دوستی مردم و کشورها شود. سینما در ازبکستان بسیار رونق یافته است. جشنواره بین المللی تاشکند هر ساله برگزار می شود و من همه شما را به این رویداد دعوت می کنم.

محمدسعید شهبون نیز اظهار داشت: یک فیلم تاریخی مشترک بین تاجیکستان و ازبکستان داریم. این فیلم باید در ایران، ترکیه، ازبکستان و تاجیکستان اکران شود زیرا مربوط به این کشورها نیز می باشد.

خزاعی: برای تقویت اقتصاد سینما باید وارد بازارهای منطقه ای و جهانی شویم

محمد خزاعی در پایان این نشست گفت: این تصمیم بسیار بزرگی بود که در بین کشورهای منطقه گرفته شد. در سال های گذشته این موضوع کمتر مطرح می شد. امیدواریم سال آینده وارد فاز اجرایی این تفاهم نامه شویم.

وی خاطرنشان کرد: دوستان در بازدید خود درخواست کردند علاوه بر بحث تولید و همکاری از ظرفیت شهرک های سینمایی ایران برای تولیدات خود استفاده کنند. از طرفی ظرفیت های طبیعی ایران مانند کویر، دریا، جنگل و … می تواند نظر دوستان را برای فیلمبرداری در ایران جلب کند. سینمای ایران در منطقه و در زمینه امکانات پس از تولید حرف های زیادی برای گفتن دارد و در این زمینه هم می توانیم خدمات ارائه دهیم.

وی گفت: فصل جدید همکاری مشترک کشورهای منطقه با جدیت آغاز شده است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *