به گزارش پی ام آپ به نقل از تسنیم، اخیرا بحث واردات در مقابل صادرات گوشی های تلفن همراه بالای 600 دلار و آیفون های آمریکا وارد فاز جدیدی شده است.
بر این اساس بررسی این موضوع در تیم بازرسی وزارت اقتصاد است که تحلیل جزئیات این پرونده حاوی نکات بسیار مهمی است.
بر این اساس یک شرکت وارداتی که به تازگی وارد این عرصه شده است، امکان دریافت محصولات فلزی از یکی از شرکت های بزرگ داخلی را در مکانیزم بورس کالا پیدا کرده و اقدام به صادرات این محصولات کرده است.
این شرکت در گام بعدی اقدام به واردات گوشی تلفن همراه بالای 600 دلار از محل صادرات مصنوعات فلزی کرد که در خرداد در ماه سال قبل صادر شد.
اولین نتایج نشان می دهد که این شرکت حدود 10 میلیون دلار آیفون وارد کرده و در سال گذشته به طور رسمی حداقل 20 درصد سود کسب کرده است.
اول اینکه این مجموعه حدود 5 میلیارد تومبا مالیات پرداخت کرده است که تفاوت قابل توجهی با درآمد اصلی این شرکت دارد. در واقع سازمان مالیاتی باید به این سوال پاسخ دهد که چگونه تنها 5 میلیارد تومان برای سود 2 میلیون دلاری مالیات پرداخت کرده است؟
نکته دوم بحث «تجربه» در واردات این محصول است که با توجه به خروج آیفون 13 از خط تولید، هم اکنون تعداد زیادی آیفون بازسازی شده و بسته بندی شده در بازار و قیمت این مدل وجود دارد. ارزش تلفن همراه به وضوح بسیار کمتر از قیمت آن است: 1000 دلار که در گمرک اعلام شده است.
اما نکته سوم به شبکه توزیع و فروش برمی گردد، این واردکننده مدعی است آیفون وارداتی را با قیمتی کمتر از 50 میلیون تومان در شبکه عرضه کرده اما خرده فروشان قیمت را به بیش از 100 میلیون تومان رسانده اند.
در این راستا بررسی سوابق مربوط به موضوع در سال 97 حائز اهمیت است. در مراحل قضایی که در آن زمان تشکیل شده بود، واردکنندگان کالا را با قیمت مصوب به محافل همجوار عرضه کرده بودند، اما طبق قانون، تعهد شده است. کنترل قیمت در شبکه عرضه بر عهده واردکننده است. مجازات های سنگین