حداقل دستمزد برای کلان شهرها باید بر اساس خط فقر نسبی نه مطلق ۲۵ میلیون تومان باشد و برای شهرستان‌ها نباید کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد.

سال 1998 و 1999 بود یکی یکی از فعالان این صنعت گفت: در آینده ای نه چندان دور در تامین نیروی انسانی مورد نیاز صنعت با چالش بزرگی روبرو خواهیم بود. نزدیک به دو سال است که کارفرمایان صنعتی گلایه دارند که افراد جویای کار با وجود نیاز به تولید، تمایلی به کار در بنگاه های صنعتی ندارند. بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی در سال جاری، نرخ بیکاری در کشور در حال حاضر 7 درصد است که در بین جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی بیشتر است. چرا جوانان جویای کار تمایلی به کار در شرکت های صنعتی و تولیدی ندارند؟

معاون روابط کار و تجاری سازی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی در این خصوص می گوید: امروزه بسیاری از صنایع به دنبال نیروهای آموزش دیده نیستند، بلکه به دنبال افرادی با مهارت هستند که بتوانند در مدت کوتاهی آموزش مهارت های لازم را کسب کنند.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی همچنین گفت: جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در بخش‌های خدماتی و کشاورزی بیشتر از صنعت است و خدمات در جذب پرسنل دانشگاهی موفق‌تر است. .

به نظر وی، بخش خدمات به بازار کار نزدیک‌تر است و از جهاتی می‌توان گفت که این بخش کار پسندتر است. علاوه بر این، با توجه به فرهنگ خوداتکایی که در کشور حاکم است، احتمال تحقق این موضوع در بخش خدمات بیشتر است. مدیرکل دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی تصریح کرد: کارگر باید مالکیت کار خود را داشته باشد تا انگیزه لازم برای کار خود را داشته باشد.

یکی یکی دیگر از دلایل عدم پذیرش جوانان جویای کار از تولید، حقوق است که آنها را به سمت مشاغل خدماتی مانند کار در فروشگاه های اینترنتی، تاکسی های اینترنتی و … سوق می دهد.

چرا تولید برای جویندگان کار جذابیتی ندارد؟

حمید حاج اسماعیلی یکی از کارشناسان حوزه کارگری و فعال کارگری درباره نرخ بیکاری و گلایه صنعت از کمبود کارگر. مهر وی گفت: در این زمینه اظهارنظرهایی از سوی برخی کارفرمایان مبنی بر اینکه در جذب نیروی مورد نیاز خود با مشکل مواجه هستند شنیده می شود و در روزهای اخیر دولت و برخی از مسئولان وزارت کار در این خصوص اظهار نظر کرده اند. نرخ بیکاری در کشور بالاست و طبق آمار رسمی حدود 8 درصد است. در عین حال نرخ بیکاری فارغ التحصیلان بالای 42 درصد و جوانان 23 درصد است. بر اساس آمار رسمی، نرخ بیکاری حدود 8 درصد است. در عین حال نرخ بیکاری فارغ التحصیلان بالای 42 درصد و جوانان 23 درصد است که نشان می دهد در ایران جویای کار وجود دارد.

وی افزود: اگرچه در کشور جویای کار وجود دارد، اما عوامل دیگری باعث شده تا کارفرمایان نسبت به کمبود نیروی کار چنین انتقاداتی را مطرح کنند. اولین عامل مربوط به بازار کار سنتی ایران است که جایگاه کارگران به درستی تعریف نشده است. . ما نتوانستیم در کشور شغل ایجاد کنیم که هم به رشد اقتصادی و تحرک کمک کند و هم ظرفیت بیشتری برای نیروی کار ایجاد کند.

وی تاکید کرد: هنوز نتوانسته ایم شغل جدیدی تعریف کنیم و بسیاری از ظرفیت های بازار مانند فضای اینترنت، بسترهای مجازی و بسیاری از مشاغل تعریف شده در حوزه فناوری اطلاعات هنوز جایگاه خود را در ایران پیدا نکرده اند. این موقعیت ها می تواند بستر مناسبی برای معرفی و آموزش شغلی باشد. در عین حال باید انگیزه هایی برای ایجاد انگیزه و جذب کارگران وجود داشته باشد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *