محسن پیرهادی عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طی 50 سال گذشته تعداد مستمری بگیران در کشور پنج برابر شده است، گفت: نوسانات متعدد اقتصادی کشور، کاهش قدرت خرید و… عدم کفایت مستمری تعدادی از مستمری بگیران در سال های پایانی دولت و صندوق، صندوق های بازنشستگی را مجبور به اجرای اقدامات حمایتی قوی تری از بازنشستگان می کند، روندی که بر رشد صعودی جمعیت بازنشستگان و ثبات منابع درآمدی صندوق های بازنشستگی تأثیر می گذارد. . یکی به یکی از بزرگترین چالش های کشور تبدیل شده است.

پیرهادی افزود: یکسان سازی حقوق بازنشستگی یکی یکی از مصوبات و وظایف مصوب مجلس در برنامه هفتم توسعه است و اجرای این مهم در بودجه سال آینده با جدیت در مجلس در حال پیگیری است و علاوه بر این مهم، هدف آن ارتقای کیفی است. زندگی و قدرت خرید مستمری بگیران، موضوع بازنشستگی و رشد چشمگیر. تعداد مستمری بگیران در سه دهه آینده یکی از چالش های کشور است و باید راهکارهای جدی برای رفع آن اندیشیده شود.

یکی از اعضای کمیته سخنران با بیان اینکه میانگین نسبت مستمری به هزینه خانوار است یکی بیمه یکی از شاخص های مهم برای سنجش کفایت مستمری سالمندان است. وی افزود: متأسفانه شاخص کفایت بازنشستگی در ایران پایین است و در عمل حقوق بازنشستگی بسیاری از افراد کفاف هزینه های زندگی روزانه آنها را نمی دهد.

تأثیر نوسانات اقتصادی بر قدرت خرید مستمری بگیران

پیرهادی ادامه داد: اگرچه با افزایش هزینه های بودجه در کشور و اجرای طرح تعدیل حقوق بازنشستگان کشوری، شاهد رشد و بهبود نسبت هزینه بودجه به حقوق بازنشستگان کشوری طی سال های 99 بوده ایم. تا سال 1400، اما وضعیت مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی که از طرح تناسب حقوق بهره مند شده اند، روند متفاوتی را نشان می دهد، به این معنا که در سال های 98 تا 1400 آمارها حاکی از کاهش قابل توجه قدرت خرید مردم است. بازنشستگان این سازمان که منجر به بروز نارضایتی در بین آنها شده است.

نماینده تهران تاکید کرد: اهمیت نارسایی مستمری بازنشستگان زمانی بیشتر می شود که دولت و صندوق ها را مجبور به اجرای طرح های تعدیل یا احیای حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران کند. این نشان می دهد که کاهش یا حل بحران صندوق بازنشستگی تحت تأثیر عوامل متعددی است که بخش قابل توجهی از آن به شرایط و نوسانات اقتصادی کشور بستگی دارد.

بازنشستگی یک بحران جهانی است

وی با اشاره به اینکه جمعیت سالمندان کشور از 4 میلیون و 870 هزار نفر در سال 1395 به حدود 19 میلیون نفر در سال 1430 خواهد رسید، ادامه داد: تغییرات جمعیتی و افزایش سن نه تنها در کشور ما، بلکه در سطح جهانی همه را تحت تاثیر قرار خواهد داد. کشورها. با توجه به بحران نظام های بازنشستگی، مشخص است که با افزایش تعداد سالمندان در سال های آینده، هزینه های صندوق های بازنشستگی برای ایفای تعهدات افزایش یافته و نرخ تولد کاهش می یابد، تعداد پرداخت کنندگان بیمه به بازنشستگی کاهش می یابد. بودجه نیز کاهش خواهد یافت و راه برون رفت از این شرایط رهبری نظام با چالش بازنشستگی مواجه است.

بحران به ثبات منابع مالی صندوق های بازنشستگی اشاره دارد

پیرهادی با بیان اینکه وضعیت صندوق های بازنشستگی کشور نشان می دهد که نظام بازنشستگی با مشکلات عدیده ای مواجه است، افزود: بزرگترین بحرانی که نظام تامین اجتماعی کشور متحمل شده، ثبات منابع مالی صندوق های بازنشستگی است که افزایش یافته است. یکی این یکی از بزرگ ترین چالش های پیش روی کشور است و رفع آن نیازمند سیاست گذاری های دقیق و دوراندیشانه است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *