به گزارش اختاز آنلاین به نقل از تسنیم، محمدمهدی کارشناس مطالعات و برنامه ریزی اقتصادی صندوق تثبیت بازار سرمایه درباره جزئیات طرح «سهامیار» که در سال 1401 اجرایی شد، اظهار داشت: بازار سرمایه با چالش های زیادی مواجه است. پس از شهریور سال گذشته که به دلیل آن شاهد افزایش ابهامات و التهابات در بازار سرمایه و در نتیجه کاهش اعتماد سهامداران به بازار سرمایه هستیم، به همین منظور همراه با سایر بندهای بسته. از حمایت بازار توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، طرح سهام یار نیز برای اولین بار در سال 1401 به تصویب هیات مدیره سازمان رسید. آبان در همان ماه توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه اجرا شد.
وی اظهار داشت: طرح سهامیار با خرید گزینه های فروش ثانویه سبد سهام با نماد سهامیار به طور مستقیم باعث افزایش اعتماد سهامداران خرد به بازار و کاهش غیرمستقیم ابهام در مورد آینده بازار برای سرمایه گذاران بزرگ شد. اگر سهام خود را تا 3 آبان ماه 1402 نگه دارید، ارزش پرتفوی کمتر از مقدار فعلی نخواهد بود، بلکه مشمول ضمانت سود 20 درصدی ارزش پرتفوی خواهد بود.
در ادامه کارشناس مطالعات اقتصادی و برنامه ریزی صندوق تثبیت بازار سرمایه در خصوص ضوابط مشمولان طرح سهامیار گفت: در اطلاعیه عرضه اوراق با نماد سهامیار آمده است که ارزش از پرتفوی پایه خریداران این اوراق باید 4 عدد باشد آبان 1401 کمتر از یک میلیارد ریال و در مدت یک سال تا تاریخ انقضا (3 آبان 1402) نباید سهام از پرتفوی اصلی خود را بفروشند.
طرح شکایت از صندوق تثبیت بازار سرمایه
مهدی تصریح کرد: با توجه به شناخت نسبتا پایین سبد پایه، کارایی سهامدار و تضمین سود آنها، در یک ماه اخیر پس از انجام تعهد صندوق تثبیت بازار، برخی سهامداران از این صندوق و سایر نهادها شکایت کرده اند. دخیل در اجرای طرح که این طرح را ارائه کردند.
وی در ادامه درباره مشکل بزرگ مشتریان و شکایت از ضمانت سود، گفت: به عنوان مثال یک سهامدار در سال 1398 (زمانی که طرح سهامداری تصویب و اجرا نشد) 80 میلیون سهم خرید و قیمت تمام شده آن حدود 80 میلیون تومان است. در سبد سهام و در 4 آبان 1401 (همزمان با اجرای طرح بیمه پرتفوی سهام) ارزش فروش پرتفوی سهامدار مذکور بر اساس قیمت های پایانی آن تاریخ به 40 میلیون تومان رسید، این در حالی است که این سهامدار به اشتباه تصور می کرد ارزش سهام خود افزایش می یابد. خرید گزینه های فروش ثانویه سبد سهام. و آن را ادامه دهید آبان در سال 1402 باید به حداقل 96 میلیون تومان (قیمت تمام شده اولیه و 20 درصد ضمانت بازگشت) می رسید تا ضرر نکند. این در حالی است که پرتفوی پایه سهامداران در تاریخ مذکور (4 آبان 1401) با توجه به قیمت های پایانی آن روز مبلغ 40 میلیون تومان ثبت شد و در نهایت با بیست درصد سود بیمه سهم، ارزش پرتفوی سهامداران پس از مدت یک سال به کمتر از 48 میلیون تومان می رسید. برای از دست دادن واجد شرایط بودن
کاربرد سیستم سهامداری در بازارهای بورس تهران و فرابورس به جز بازار پایه
کارشناس مطالعات اقتصادی و برنامه ریزی صندوق تثبیت بازار سرمایه با وجود اینکه تاکید بیشتری بر تبیین پرتفوی پایه داشت، تصریح کرد: بر اساس اطلاعیه منتشر شده از طرح سهامیار، پرتفوی پایه بر اساس سهام با نام است. قابل درج در بازارهای بورس تهران و فرابورس ایران به استثنای بازار پایه فرابورس که در پایان روز چهارم آبان 1401 در پرتفوی هر شخص حقیقی بود که ارزش آن بر اساس قیمت پایانی بورس در تاریخ مذکور محاسبه و ثبت شد.
مهدی گفت: بر اساس آمار ارائه شده از سوی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران به صندوق تثبیت، 204 هزار و 504 خریدار اوراق اختیار فروش تبعی سبد سهام با نماد «سحام یار» مشمول طرح مذکور شده اند که از این تعداد 11 هزار و 682 نفر. مشمول پرداخت سود تضمینی آن صندوق بودند.
عدم پرداخت زیان 408 سهامدار به دلیل عدم رعایت
کارشناس مطالعات و برنامه ریزی اقتصادی صندوق تثبیت بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: صندوق تثبیت بازار سرمایه پس از دریافت اطلاعات از ذینفعان و میزان خسارت وارده به آنها، کل خسارت وارده را به حساب سپرده مرکزی واریز کرد. . بر اساس اعلام عرضه برای ایفای تعهدات خود بیان کرد: این شرکت همچنین عملیات سپرده گذاری بانکی 11 هزار و 274 نفر را که سجامی بودند انجام داد و برای 408 نفر باقی مانده در صورت سجمی شدن واریز می شود.