مدیرکل تامین اجتماعی گفت: امسال هشتمین پرداخت ماهانه حقوق مستمری بگیران بالغ بر 41 میلیارد تومان بدون اخذ یک ریال وام از سیستم بانکی انجام شد.
میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در مراسم شصت و سومین سالگرد تاسیس بانک رفاه کارگران و تجلیل از یکصد نفر از مددجویان مهم این بانک که در هتل هما برگزار شد، با تاکید بر تحول رویکرد آینده نگری و آینده نگری در این سازمان در قالب دریافت تسهیلات بانکی بی رویه برای ایفای تعهدات خود جاری در مورد رویکرد آینده سازی و سوق دادن سازمان تامین اجتماعی به مسیر جدیدی از فعالیت گفت: زمانی که دولت جدید و رهبری جدید سازمان تامین اجتماعی برعهده گرفت، این سازمان حدود 27 میلیارد تن حقوق پرداخت کرد و برخی تلاش کردند این فکر و پیش بینی را القا کنند که این دولت و این دولت نتوانند حقوق بیش از یکی دو نفر بازنشستگان را پرداخت کنند. ماه ها.
و افزود: در این سازمان از سال 1392 وام گیری بی رویه برای تامین منابع پرداخت حقوق آغاز شد که در فاصله سال های 1392 تا 1400 به حدود 106 میلیارد تومان رسید. در واقع به جای پرداخت حقوق بازنشستگان با درآمدهای بیمه ای و اقتصادی، نارضایتی های فراوانی به وجود آمد که به دلیل استفاده بی رویه از منابع و تسهیلات بانکی باعث تامین منابع شد، اما امسال هشتمین پرداخت ماهانه مستمری بگیران با رقم 41 هزار میلیارد بود. تومان بدون استقراض یک ریال از سیستم بانکی انجام شد. به این ترتیب رویکرد آینده نگری و آینده سوزی در سازمان تامین اجتماعی به رویکرد توسعه آینده تبدیل شده و این سازمان با مدیریت بحران عدم تعادل منابع فعالیت خود را در مسیری جدید آغاز کرده است.
موسوی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی در این مدت حدود 49 میلیارد تومب منابع جدید پایدار از پوشش بیمه ای بیمه شدگان جدید ایجاد کرده که بخشی از آن مربوط به اشتغال و پوشش های جدید بیمه اجباری است. این پوشش جدید بیمه ای مطابق با آمار یک میلیون شغل گزارش شده توسط دولت است. بخشی از افزایش تعداد بیمه شدگان در قالب طرح های جدید بیمه ای مانند بیمه زنان خانه دار، بیمه دانشجویی و بیمه هماهنگ بوده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: در حال حاضر علاوه بر مدیریت هزینه، اصلاحات کمی در شورای اسلامی شورای اسلامی در قالب برنامه هفتم توسعه در حال بررسی است که قطعا پایداری صندوق را افزایش می دهد. زمانی که بدهی 106 میلیارد تومانی بانک را تسویه کردیم و حدود 50 میلیارد منابع جدید ایجاد کردیم، قطعاً شاخص های بانکی بهبود یافت و این موضوع در خدماتی که بانک باید مطابق شعار دولت و دولت ارائه کند، نمود پیدا می کند. رشد تولید و مهار تورم و ایجاد ظرفیت برای فعالیت های اقتصادی موثر است.
موسوی در ادامه گفت: منابع بانکی باید برای توسعه و ایجاد اشتغال، رشد و حرکت در مسیر پیشرفت و توسعه کشور در اختیار بنگاه های اقتصادی قرار گیرد. بانک ها باید این قابلیت را بیش از گذشته فراهم کنند. باید کمک کنیم جریان پولی و مالی که از مسیر اصلی خود منحرف شده و اکنون به آن باز می گردد، برای رشد، تولید، توسعه و شکوفایی کشور فراهم شود.
وی تصریح کرد: نکته مهمی که بارها از سوی وزیر رفاه مورد تاکید قرار گرفته توسعه خدمات به مشمولان، شاغلان، کارگران و بازنشستگان به عنوان صاحبان اصلی بانک رفاه کارگران است که نام آنها در عنوان بانک رفاه کارگران نیز آمده است. بانک این ظرفیت باید بیشتر توسعه یابد. به عنوان مثال یکی از موضوعات مهمی که هم دولت و هم وزارت کار بر آن تاکید کرده اند بحث مسکن کارگران است. دولت گام های خوبی در این راستا برداشته است و بانک رفاه می تواند توانمندی های نظام بانکی را در اختیار کارگران این حوزه قرار دهد تا بتوانیم از این توانمندی ها برای ایجاد مسکن استفاده کنیم.
موسوی افزود: باید از رویکردهای منفی که به نوعی باعث ناراحتی شرکت ها می شود فاصله گرفت و به رویکردهای تشویقی در مسیر کسب و کار و در نظام بیمه ای بیشتر توجه کرد. مدیران بانک رفاه در تلاش هستند تا با تهیه طرحی تشویقی با شرکت هایی که به خوبی حساب شده اند، تعامل برقرار کنند و اقدامات بیشتری برای تامین منابع صندوق انجام دهند.
علیرضا عسگریان – معاون رفاهی و اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی – نیز گفت: در بانک ها خدمات خرد و کلان بانکی با هم ترکیب شده و شاید بی نظیرترین بانکی باشد که می تواند خدمات خرد و کلان را در یک کشور ارائه دهد. روش منسجم . و ساختار خاص می تواند یک بانک رفاه باشد. این بانک در زمینه خدمات خرده فروشی خانواده بزرگ و محترم کارگران و بازنشستگان را پوشش می دهد و یک بانک اجتماعی است. جنبه کلان عملکرد بانک نیز در ارقام عملکرد بانک مشهود است. بانک رفاه توانسته با فاصله زیادی از سایر بانک ها سرمایه خود را به 620 میلیارد ریال برساند. یعنی این بانک قدرت ارائه خدمات به مشتریان خرد و کلان خود را در هر سطحی دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، عسگریان اظهار داشت: این نقطه ای که امروز بانک رفاه به آن رسیده، زمانی برای ما آرزو بود چرا که در گذشته با موانع جدی حقوقی و مالی مواجه بود و اکنون این موانع برطرف شده است. بانک ها بر اساس فرصت ها و تهدیدهایی که در طول این سال ها برای آنها ایجاد شده است به شرکت ها روی آورده اند. اما با بررسی روند حرکت بانک رفاه، امید زیادی وجود دارد که به تدریج از حوزه بنگاهداری خارج شود.