نان سنگک هیچ مزیتی نسبت به سایر نان های سنتی ندارد. بنابراین استفاده از این نان ها را صرفا بر اساس معیار سالم بودن نمی توان توصیه کرد.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هدف از رژیم های غذایی را نه تنها کاهش وزن بلکه ارتقای سلامت بیان کرد و رایج ترین و خطرناک ترین باورهای غلط تغذیه ای را بیان کرد.
تیرنگ نیستانی، استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یکی از باورهای غلط رایج در بین مردم این است که سالم ترین نان، نان سنگی است، اما این باور درست نیست.
وی با اشاره به اینکه سلامت نان به سلامت آرد، خواص غذایی و نحوه پخت آن بستگی دارد، افزود: در حال حاضر بیشتر نانوایی ها از آرد سفید برای تهیه نان سنگک استفاده می کنند. بنابراین نان سنگکی تولید شده با آرد سفید هیچ مزیتی نسبت به سایر نان های سنتی ندارد.
نیستانی ادامه داد: نان سنگک با حرارت مستقیم و سوخت فسیلی پخته می شود که باعث می شود مواد مضر و مضر بر سلامت نان تاثیر بگذارد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه برخی معتقدند با افزودن سبوس به نان سنگک سلامت آنها بسیار بهتر می شود، گفت: علاوه بر اینکه در بیشتر موارد سبوس به فلزات سنگین و به ویژه آرسنیک آلوده است، سبوس نیز اضافه می شود. به نان. مزیت دیگری نسبت به سایر انواع نان ایجاد نمی کند.”
وی توصیه کرد: نان سنگک هیچ برتری نسبت به سایر نان های سنتی ندارد. بنابراین استفاده از این نان ها را صرفا بر اساس معیار سالم بودن نمی توان توصیه کرد.
نیستانی با پرداختن به دومین باور تغذیه ای خطرناک در بین مردم، افزود: بسیاری از مردم معتقدند چربی های حیوانی به ویژه روغن کرچک به عنوان روغن های مفید بر سایر روغن ها ارجحیت دارد، این باور از اساس اشتباه است.
کارشناس تغذیه و رژیم غذایی دانشگاه با انتقاد از باور غلط تغذیه ای مبنی بر اینکه مردم در گذشته با استفاده از چربی های حیوانی زندگی سالم تری داشتند، گفت: مردم ما در گذشته با صنعتی شدن جوامع و کسب و کارها به فعالیت هایی مانند دامپروری و کشاورزی می پرداختند. . در حالی که بیماریهای مختلف در گذشته باعث مرگ افراد جوانتر میشد، نمیتوان پشت میز نشستن را در زندگی امروزی با همان اصول تغذیهای قدیمی تجویز کرد.
وی با انتقاد از استفاده از چربی های حیوانی به بهانه سالم تر بودن آنها گفت: بی شک استفاده از چربی های حیوانی به ویژه روغن کرچک در طولانی مدت باعث گرفتگی عروق می شود.
این کارشناس تغذیه دانشگاه با تاکید بر اینکه قوانین علمی تابع شواهد علمی، عینی و اثبات شده است، گفت: اگر افرادی که مصرف روغن کتان را توصیه می کنند به سالم بودن این روغن ها رسیده اند، باید با مستندات علمی این موضوع را ثابت کنند.
وی تاکید کرد: تمام اسناد و شواهد علمی نشان می دهد که مضرات چربی های حیوانی بسیار بیشتر از فواید آن است.
به گفته یکی از اساتید دانشگاه Bawar Som، یک تصور غلط رایج در بین مردم این است که وقتی احساس ضعف یا گرسنگی می کنید، بیسکویت سبوس دار می خورید.
کارشناس تغذیه و رژیم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: افزودن سبوس به مواد غذایی مانند بیسکویت، نان و ماکارونی ارزش و مزیت نسبی آن ماده غذایی را افزایش می دهد، اما این به معنای کاهش کالری و یا مفید برای سلامتی نیست. قابل استفاده در مقادیر زیاد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه یکی از باورهای رایج و غلط در بین عموم مردم این است که «بارداری دوره رژیمی نیست» افزود: بسیاری از افراد نمی توانند اصطلاح رژیم را به درستی درک کنند، یعنی ایجاد رژیم بارداری. تعادل تغذیه ای برای حفظ سلامت مادر و جنین.
وی یادآور شد: بارداری قطعا زمان رژیم لاغری نیست، زن باردار نباید رژیم های لاغری را دنبال کند، حتی اگر در دوران بارداری وزن بسیار بالایی داشته باشد، در این دوران حساس وزن باید به طور معقولی افزایش یابد. “