به گزارش خبرگزاری پی ام آپ، وی افزود: هدف اصلی جشنواره نمایش بهتر و بهتر نتیجه کار فیلمسازانی است که با اقوام ساکن در دورافتاده ترین نقاط ایران سر و کار دارند. فیلمساز کردی که تا به امروز تجربیاتی داشته و فرصتی برای ارائه آنها پیدا نکرده است، این فرصت؛ همینطور بلوچ، لر، گیلکی، ترکمن، عرب، ترک و همه فیلمسازان قومی دیگر.
حیدری ادامه داد: هنرمندان تمامی اقوام ایرانی این امکان را خواهند داشت تا آثار خود را در این رویداد ملی به نمایش بگذارند. این فیلم ها قطعا آثاری هستند که با فرهنگ، مذهب، سبک زندگی و جاذبه های گردشگری اقوام مرتبط هستند. یعنی فیلمسازان داخلی اثری را در قالب مستند، داستانی، موزیک ویدیو یا انیمیشن تولید کرده اند و در این رویداد به نمایش خواهند گذاشت.
وی ادامه داد: جدا از جنبه مادی و اقتصادی، مهمترین دغدغه یک فیلمساز این است که اگر برای یک اثر زحمت بکشد و آن را تولید کند، آن اثر دیده شود و مردم آن را ببینند. فکر کرد و ایمانی را که او در قالب یک فیلم به تصویر کشید را ببینید. به همین دلیل چنین اتفاقی می تواند منجر به کشف استعداد در میان فیلمسازان قومیتی شود و بهترین بستر برای نمایش آثار این فیلمسازان باشد.
نایب رئیس جشنواره مردمی ایران درباره تعامل این رویداد با سینماگران مطرح گفت: کمال تبریزی دبیر این رویداد و یکی از مطرح ترین فیلمسازان سینمای ایران است. در قالب کمیته های انتخاب و ارزیابی و یا در قالب کارگاه های تخصصی این رویداد از حضور چهره های مطرح سینمای ایران بهره خواهیم برد که در ادامه معرفی خواهند شد. تمام تلاش ما بر این است که از ظرفیت های هنرمندان مشهور سینما به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. همچنین با بسیاری از اساتید و هنرمندان بحث و گفتگو داشته ایم و طی چند روز آینده به اطلاع شما عزیزان خواهیم رساند. ضمناً آقای فرهاد قاهمیان به عنوان یکی از بازیگران مشهور به عنوان مشاور در این مراسم حضور دارند.
وی همچنین درباره دلایل انتخاب کمال تبریزی به عنوان دبیر جشنواره فیلم اوبه گفت: علیرغم پیشنهادات و حتی سفارشات موجود، تصمیم ما این بود که از حضور هنرمندی بهره ببریم که هم سابقه خوبی در سینما دارد و هم در سینما. تجربه منشی شدن یک رویداد سینمایی آقای تبریزی همه این ویژگی ها را داشت و از آنجایی که خودش از فیلمسازان حوزه اقوام به شمار می رود تصمیم گرفتیم از ایشان به عنوان منشی دعوت کنیم که ایشان با آغوش باز پذیرفت.
حیدری در ادامه گفت: «دلیل مشترک ما با آقای تبریزی این بود که بعداً متوجه شدیم که آنها هم نگرانیهایی برای راهاندازی رویدادی با محوریت اقوام در سینمای ایران داشتند و به همین دلیل از دعوت ما استقبال کردند.» با تشکر از حضور ایشان. کارهای خوبی برای جشنواره فیلم آهوبان انجام داده و خواهد کرد.
معاون اولین جشنواره فیلم اقوام درباره برنامه ریزی برای تداوم این رویداد در سال های آینده توضیح داد: جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی امسال اولین دوره خود را با شعار «ریشه های ایرانی زمین» تجربه می کند. و به هر حال تداوم یک اتفاق مستلزم حضور همه هنرمندان و فعالان سینماست. علاوه بر این، بیشتر بحث در مورد ادامه یک رویداد حول محور مسائل بودجه و کیفیت حمایت اقتصادی از آن می چرخد. از امروز تصمیم داریم سال آینده این رویداد را در قالب بین المللی برگزار کنیم.
وی تاکید کرد: اگر مشکل خاصی پیش نیاید قطعا در دوره های بعدی این اتفاق ادامه خواهد داشت. این رویداد توسط بخش خصوصی مدیریت می شود. جشنواره هایی که ماهیتی دولتی یا نیمه دولتی دارند به دلیل حمایت های مالی معمولا شانس بیشتری برای ادامه دارند. ما در بخش خصوصی تصمیم گرفته ایم که این رویداد را به هر طریق ممکن ادامه دهیم و هر سال آن را بزرگتر و موفق تر کنیم. همچنین در دستورالعمل جشنواره پیش بینی شده است که در دوره های بعدی در شهرهای دیگر نیز برگزار شود تا بدین ترتیب تمامی استان های قومی به صورت مستمر میزبان این رویداد باشند.
۵۷۵۷