تیمی از محققان دانشگاه شهر دوبلین (DCU) ادعا میکنند که روش جدیدی برای تولید نانوذرات طلا به روشی ایمنتر و مقرونبهصرفهتر توسعه دادهاند.
ایسنا گفت که این تیم گفت که این نانوذرات برای فناوری حسگرهای زیستی بسیار مهم هستند و میتوان از آنها برای تشخیص سریع و دقیق مشکلات مختلف سلامت استفاده کرد. به گفته محققان، روشهای تولید فعلی پرهزینه هستند و اثرات زیستمحیطی دارند.
محققان امیدوارند از این یافته ها برای تولید دستگاه های حسگر زیستی در مقیاس بزرگ و مقرون به صرفه تر از روش های تولید فعلی استفاده کنند.
این تیم گفت که فرآیند تولید جدید آنها شامل استفاده از لیزر برای انفجار یک قطعه طلا به یک محیط مایع برای ایجاد نانوذراتی است که برای ساخت حسگر استفاده میشود. از این فرآیند، تیم سپس حسگری برای تشخیص مولکول موجود در خون بیماران سرطانی ایجاد کرد.
محققان معتقدند این نوع آزمایش سرطان به دلیل هزینه تولید حسگرهای زیستی در حال حاضر امکان پذیر نیست. اما این تیم ادعا می کند که تولید آزمایشی آنها بیش از 200 حسگر را در چند ساعت تولید کرده است و هر سنسور چند سنت قیمت دارد.
این فرآیند به صورت خودکار طراحی شده است تا بتوان آن را برای تولید در کارخانه ها افزایش داد. دکتر. سیان هیوز، یکی به گفته محققان این پروژه، از فناوری نانو میتوان برای «نجات جانهای بیشماری» استفاده کرد.
به گزارش نانو HQ، هیوز گفت: «این مواد و فرآیندهای علمی تخیلی در کنار هم قرار میگیرند تا به ما کمک کنند تا در مورد درون بدن انسان بیشتر بدانیم. این نتایج و ایجاد چنین وسایلی معجزه نیست، زیرا معجزه فقط یک بار اتفاق می افتد و قابل تکرار نیست. امیدواریم این پروژه بتواند راه را برای تولید پایدارتر بیوسنسورها هموار کند.