رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در رابطه با هفتمین نسبت آبانکوروش به تشریح ماه و روز هفتم آبان پرداخت و گفت: هفتم آبان طبق اسناد تاریخی، این ماه تاریخ ورود کوروش اولین شاهزاده هخامنشی بدون جنگ و خونریزی به بابل است.

پی ام آپلود به نقل از ایسنا، مصطفی ده پهلوان در نشست «کوروش هخامنشی; از افسانه تا واقعیت» که روز یکشنبه هفتم به همت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری (زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) و موزه ملی ایران آبان در این ماه برگزار شد، گفت: «ایران فرهنگی محدود به مرزهای سرزمین کنونی ایران نیست و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در پی آن است که فرصت بهتری را برای تعامل با عرصه‌های فرهنگی و تمدنی فراهم کند.» همچنین بر آن است تا مأموریت و مأموریت خود مطابق با اهداف و برنامه های خود برای برگزاری یک سری نشست های فنی برای رسیدگی به امور تاریخی و فرهنگی کشور. دیدار کوروش هخامنشی; از افسانه تا واقعیت» این رویکرد جدید را رعایت کرد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه به اسناد تاریخی و تحقیقات باستان شناسی اشاره کرد و گفت: هفتم آبان بر اساس اسناد تاریخی، این ماه، تاریخ ورود کوروش، اولین شاهزاده بدون جنگ و خونریزی هخامنشی است. در بابل

این باستان شناس تصریح کرد: کوروش در حالی که خدای یگانه را می پرستید، به اعتقادات مذهبی ساکنان بابل احترام می گذاشت و به ویژه موحدان پیرو آیین و سنت پیامبر اولوالعزم موسی کلیم الله (ع) را آزاد می کرد.

ده پهلوان گفت: سالها اسیر و بردگی شاهان خونخوار آشور شده بودند. چه چیزی بهتر از اینکه بتوانید به بیت لحم بازگردید و آزادانه خدا سبحان را در اورشلیم عبادت کنید؟ به نقش برجسته های کاخ های نینوا نگاه کنید تا میزان ظلم و ستم و غارت و باج گیری پادشاهان آشور را ببینید.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: با توجه به اینکه کارشناسان و متخصصان باستان شناسان، مورخان، زبان شناسان و سایر اندیشمندان حوزه علوم انسانی به این موضوع نپرداخته اند و نهادهای ذیربط از پذیرش آن طفره رفته اند. به افراد مسئول، ناآگاه و ناآگاه این فرصت داده شد تا موضوع را بپوشانند، دروغ بگویند و از این طریق موضوع را تحریف کنند.

ده پهلوان در ادامه گفت: برای فهمیدن موضوع فقط باید به سخنان اساتید برجسته و صاحب علم و دانش گوش داد. بسیاری از این دروغ ها گفته شده و به جامعه منتقل شده است.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری همچنین به حوادث غزه اشاره کرد و اظهار داشت: حوادث تلخ امروز در سرزمین فلسطین را محکوم می کنم. اتفاقات بسیار تلخ، زشت و شرم آور در زمان ما. زنان و کودکان قربانیان حضور یک رژیم جعلی خودکامه هستند که تنها برای تحقق نقشه های اربابان غربی و تامین منافع آنها در کریدور جهانی، کانال سوئز و دریای سرخ تأسیس شده است. اسرائیل یک رژیم مشروع نیست، بلکه سربازی است که نیازهای کشورهای غربی در سرزمین فلسطین را تامین می کند.

ادامه جلسه «کوروش هخامنشی از افسانه تا واقعیت. جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران در پرتو اسناد تاریخی و تحقیقات باستان شناسی گفت: اینجا خانه فرهنگ و تمدن بزرگی به نام ایران است که آثار آن توسط محققان فرهیخته داخلی و خارجی مورد مطالعه و استناد قرار گرفته است. سال ها. روایت صادقانه این آثار را به امانت گذاشته اند و به ما گفته اند. این محققان همچنین مردان و زنان ارزشمند و بلندپایه این کشور را به ما معرفی کرده‌اند که هر کدام در برهه‌ای از تاریخ ثروت‌آفرینی کرده‌اند، در حالی که شهرت برخی از آن‌ها به گفته بسیاری در جهان به این اندازه است. به طور گسترده برای کارشناسان خارجی منشأ تفکر و حتی تغییر نگرش آنها شده است.

مدیر موزه ملی ایران افزود: با توجه به غنای فرهنگی، شاید اغراق نباشد اگر بگوییم هر روز می تواند روزی برای تعامل با یکی از چهره های تاریخ کهن و حتی معاصر ایران باشد. آبان بهانه خوبی است برای بررسی شخصیت کوروش کبیر. دور هم جمع شده ایم تا به صورت مستند و پژوهشی درباره او صحبت کنیم و این تالار در دسترس پژوهشگرانی است که سال هاست شاهد تلاش و پژوهش آنها در دوران طلایی تاریخ ایران، شخصیت هخامنشیان و کوروش هستیم.

در ادامه این مراسم هفت سخنرانی در قالب دو نشست تخصصی با عناوین «کوروش در بستر زمان و مکان، ژاله آموزگار»، «کوروش هخامنشی در اسناد و نوشته‌های بابلی، شاهرخ رزمجو»، «کوروش ایرانی از طریق» برگزار می‌شود. نگاه عبرانیان، کامیار عبدی، «کوروش، پاسارگاد و اکتشافات باستان‌شناسی، علی موسوی»، «از دیدگاه غرب: کوروش، دوستان و دشمنان یونانی‌اش، مهرداد ملک‌زاده»، «کوروش، نقطه عطفی در عمران و تاریخ شهری یک ملت، حکمت الله ملاصالحی» و «ضرورت ثبت شکل اصلی نام هخامنشی در پژوهش تاریخی، احمدرضا قائم مقامی».

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *