زهرا باقری در خصوص نحوه روزه داری در افراد دیابتی توضیح داد: روزه گرفتن در بیماران بسته به نوع بیماری متفاوت است. مانند برخی از بیماری ها، به عنوان مثال در بیماران دیابتی نوع 2، مفید است و می تواند در بهبود و بهبود بیماری کمک کند، البته همه بیماران باید نظر پزشک معالج خود را ملاک اصلی قرار داده و به محض اقدام، اقدام کنند. پس از مشورت با متخصص تغذیه امکان پذیر است.

وی افزود: به طور کلی بیمارانی که برای کنترل بیماری خود نیاز به مصرف منظم دارو در طول روز دارند، نباید روزه بگیرند.

به گزارش ایسنا، کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روزه داری برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که دیابت آنها با رژیم غذایی کنترل می شود مفید است و همچنین برای افرادی که در صورت بروز علائم دیابت برای کنترل دیابت خود قرص مصرف می کنند مفید است. من با پیشرفت روز کمتر می شوم اگر قند خون دارید باید فوراً افطار کنید.

وی افزود: دیابتی های روزه دار باید رژیم غذایی ویژه خود را در افطار و سحری رعایت کنند و در مصرف غذاهای شیرین مصرفی در وعده افطار در ماه مبارک رمضان زیاده روی نکنند و به مقدار توصیه شده توسط متخصص تغذیه پایبند باشند. برای کنترل بهتر سطح قند خون، به این بیماران توصیه می شود قبل از سحر و پس از افطار سطح قند خون خود را چک کرده و توصیه های غذایی را رعایت کنند.

توصیه های تغذیه ای برای روزه داران مبتلا به دیابت

باقری بیان کرد: این بیماران باید در فاصله افطار تا سحر روزانه هشت لیوان مایعات به ویژه مایعات غیر قندی مانند آب و چای کمرنگ مصرف کنند و از پرخوری در ماه مبارک رمضان پرهیز کنند زیرا باعث افزایش قند و فشار خون می شود.

وی افزود: همچنین باید غذاهای پر فیبر مانند نان سبوس دار به جای نان سفید و سبزیجات و میوه ها به جای آب میوه را در وعده های غذایی خود بگنجانند و در وعده صبحانه و افطار از لبنیات کم چرب استفاده کنند. استفاده از غذاهای آب پز، کبابی و بخارپز به جای غذاهای سرخ شده توصیه می شود.

کارشناس ارشد اداره بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: توصیه می شود دیابتی های روزه دار زیاد چای و قهوه ننوشند چرا که این کار باعث افزایش خروجی ادرار می شود. از مصرف غذاهای شیرین، چرب و سرخ کردنی خودداری کنید زیرا باعث تشنگی، سوء هاضمه، سوزش سر دل و افزایش وزن می شود. لازم به ذکر است که خوردن فلفل و ادویه در صبح باعث تشنگی می شود.

وی گفت: برای پخت و پز باید از روغن های مخصوص سرخ کردنی استفاده شود.

باقری بیان کرد: برای حفظ سلامتی و فعالیت فرد در این ماه رژیم غذایی متعادل ضروری است. انرژی دریافتی از غذا نباید افزایش یابد و غذا باید از تمام گروه های غذایی مانند میوه ها، سبزیجات، نان و غلات، لبنیات و گوشت انتخاب شود.

صبحانه دیابتی

وی گفت: برای سحری باید غذاهایی انتخاب شود که قند خون را به کندی افزایش می دهد. بنابراین بهترین غذاها برای سحری نان سبوس دار، سبزیجات، حبوبات مانند عدس پلو و لوبیا پلو، میوه ها و غذاهای پروتئینی است.

کارشناس ارشد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: وعده سحری مانند یک ناهار متوسط ​​است از مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور مانند رشته و کباب پرهیز شود زیرا باعث ایجاد احساس تشنگی می شود. باید سحر باشد یکی دو لیوان آب بنوشید و میوه های آبدار، سبزیجات و سالاد بخورید.

افطاری برای دیابتی ها

وی در خصوص وعده افطار گفت: افراد دیابتی باید وعده افطار خود را به دو تا سه وعده تقسیم کنند زیرا مصرف زیاد غذا منجر به افزایش ناگهانی قند خون می شود. این بیماران باید افطار را با یک وعده غذایی ساده مانند صبحانه معمولی شروع کنند و هنگام افطار از غذاهای نرم و زود هضم مانند حلیم کم چرب، نان، پنیر، گردو و سبزیجات، چای کمرنگ، فرنی و شیر گرم استفاده کنند.

باقری گفت: دیابتی ها دو تا سه ساعت بعد از افطار شام بخورند و قبل از خواب میوه بخورند. غذاهایی که باعث افزایش سطح قند خون می شوند مانند قند، شکر، کشمش، بستنی، نوشابه ها باید به مقدار بسیار کم مصرف شوند.به جای غذاهایی که سطح قند خون را به سرعت افزایش می دهند، از میوه ها، لوبیاها و اسپاگتی که قند خون را به آرامی افزایش می دهند، مصرف کنید. افزایش می یابد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *