مغایرت توصیه سازمان بازرسی با قانون تشکیل گروه های تظاهراتی
اخیرا گروه های نمایشی ثبت نام شده گیلان که قرار است در سالن های زیر نظر اداره کل ارشاد تمرین کنند با مشکلاتی مواجه شده اند که حتی آثار هنرمندان استان را از حضور در جشنواره فجر محروم کرده است. .
پی ام آپلود به نقل از فارس، هنرمندان سال هاست که در اجرای برنامه های هنری و نمایشی خود با مشکل مواجه هستند و برای آماده سازی مکانی برای اجرای خود باید دردسرهای زیادی را متحمل شوند و کرایه زیادی پرداخت کنند. ، تا دی ماه سال 1400 تالار مرکزی رشت به بهره برداری رسید و هنرمندان به ویژه هنرمندان تئاتر از تحقق آرزوی دیرینه شان خوشحال بودند زیرا قبل از افتتاح تالار مرکزی رشت مسئولان به شکایات اهالی تئاتر پاسخ داد نبود سالن اجرا و تمرین به عنوان سالن مرکزی رشت وعده داده شد.
بی میلی اهالی تئاتر به استفاده از تالار مرکزی رشت
پس از سال ها انتظار، سالن مرکزی ساخته شد، اما به زودی سالنی که برای اجرای تئاتر افتتاح شد، مشکلاتی را برای اهالی تئاتر ایجاد کرد و اهالی هنر مجبور به پرداخت اجاره بهای زیادی برای استفاده از سالن شدند که این امر باعث ایجاد مشکلاتی برای اهالی تئاتر شد. سایر گروه های نمایشی تئاتر رغبتی نیازی به استفاده از این سالن ندارند.
ورود سازمان بازرسی برای تعیین تخصیص اجاره سالن های مدیریت
بر این اساس یکی از بین مدیران تئاتر، اداره کل ارشاد طی چند سال گذشته پاسخی به هیچ نهاد و سازمان نظارتی برای اخذ اجاره سالن های تحت نظارت خود از جمله مجتمع خاتم انبیا، تالار مرکزی و سردار رشت و مطالبات اداره کل ارشاد نداده است. به جامعه هنری اثری داده نشده است و به همین منظور بازرسی با استدلال کارشناسی آغاز شد.
سازمان بازرسی کارشناس رسمی دادگاه را شناسایی کرد و این کارشناس قیمت اجاره هر سالن را تعیین کرد. متعاقباً این مرجع نظارتی با ارسال هشت ماده پیشنهادی در قالب توصیه نامه به اداره کل مشاوره، اداره کل را مکلف به پذیرش قیمت اجاره سالن ها کرد.
ارسال نامه اداره کل مشاوره به شهرستان ها در خصوص اعتبار 8 ماده پیشنهادی سازمان بازرسی
اداره کل ارشاد 8 ماده پیشنهادی سازمان بازرسی را در قالب یک قانون معتبر به کلیه ادارات ترویج شهری و مدیران تالار مرکزی رشت، مجتمع خاتم انبیا و سردار جنگل رشت ارسال و آنها را موظف به اجرای ماده هشت گانه کرده است. از سازمان بازرسی و همچنین اجاره برای اخذ. بها در گروه های موسیقی و تئاتر از جمله تئاتر حضور داشته است.
امیر جادوسخن یکی وی در این خصوص درباره مدیران تئاتر می گوید: اجاره ثابت هر سالن به ویژه تالار مرکزی رشت با درآمد تئاتری که از طریق بلیت فروشی و اهالی تئاتر ایجاد می شود، سازگاری ندارد. به جای تمرین در تئاتر پرداخت کنید. آنها باید به دنبال گنج برای پوشش اجاره خانه باشند.
گلایه مدیران هنری از قیمت گذاری تالار مرکزی رشت
به گفته این کارگردان و نویسنده تئاتر، سالنی که ده سال برای ساخت آن منتظر ماندیم، اکنون به محل برگزاری همایش های مدیران تبدیل شده است و در همان سالن های قبلی ماندیم اما ماجرا به تالار مرکزی ختم نشد. و سالن های باقیمانده واحد مشاوره نیز قیمت داشتند.
این کارگردان سینما از اداره کل ارشاد اسلامی گیلان انتقاد می کند و معتقد است این اداره که متولی اصلی فرهنگ و هنر این کشور است جز صدور مجوز فعالیت دیگری انجام نمی دهد.
مغایرت توصیه سازمان بازرسی با قانون تشکیل گروه های تظاهراتی
در بند هفتم ابلاغی مدیرکل دفتر رهبری به کلیه مدیران مجموعه های هنری و شهرستان های تابعه توصیه شده است که از واگذاری ساختمان های دولتی به صورت رایگان و بدون مجوز قانونی به این نهاد اکیدا خودداری کنند و این بدان معناست که گروه هنری از جمله تئاترها که حق استفاده رایگان از آنها را دارد. هیچ کدام از سالن های زیر نظر اداره ارشاد اسلامی را ندارند.
در عین حال اداره ارشاد نسبت به اخذ رانت از گروه های نمایشی اقدام کرده است که طبق ماده 10 قانون تاسیس، اداره کل مکلف شده است از گروه های نمایشی ثبت شده اجاره بها نداشته باشد، بلکه از گروه های نمایشی تولید کننده محتوا مستحق اجاره باشد. در حوزه جمهوری اسلامی ایران از جمله دفاع مقدس، اسلام، قرآن و حمایت خانواده.
مجید مجدعی یکی یکی دیگر از کارگردانان و نویسنده های تئاتر نیز می گوید که امسال به عنوان تنها نماینده گیلان برای تازه واردان جشنواره فجر نمایشی را تدارک دیده بودیم تا روند تمرینات را تسریع کنیم و سالن را برای تیممان دبیرخانه جشنواره فجر آماده کنیم. و دیگران در تصاحب رئیس مرکز هنرهای نمایشی کشور به مدیر کل گفت. ارشاد اسلامی گیلان نامه ای ارسال کرد که پس از ارسال نامه ای از سوی دبیرخانه جشنواره فجر به مدیرکل ارشاد گیلان، برای تصرف سالن به این دفتر اصلی مراجعه کردم و آنها اعلام کردند که سازمان بازرسی یک تبصره هشت ماده ای ارسال کرده است. به اداره کل ارشاد و اینکه اداره کل موظف به رعایت این هشت ماده بوده است.
دریافت یک تا پنج میلیون اجاره ارشاد از مدیران هنرهای نمایشی
این کارگردان تئاتر از اداره کل ارشاد گلایه می کند و می گوید ارشاد برای هر ساعت برای تمرین یک گروه تئاتر برای شرکت در جشنواره فجر مبلغی از یک تا پنج میلیون تومان برای اجاره سالن دریافت کرده است.
مژدهی معتقد است: بر اساس ماده 10 قانون تأسیس، وزارت ارشاد اسلامی موظف است برای اجرای گروه های نمایشی ثبت نام شده در اداره تئاتر، اجاره ای دریافت نکند، اما گروه نمایشی ما برای 20 ساعت باید 20 تا 25 میلیون تومان بپردازد. تمرین و هماهنگی
وی به عدم پذیرش تئاتر این گروه تئاتر در جشنواره نوین فجر اشاره می کند و می گوید به دلیل بی پولی مجبور شدیم چند ساعتی را در سالن تمرین کنیم و به دلیل کمبود پول به دلیل کمبود پول مجبور شدیم چند ساعتی را در سالن تمرین کنیم. آمادگی و هماهنگی لازم در جشنواره متاسفانه در طول اجرا نتوانستیم در جشنواره فجر شرکت کنیم.
مدیر گروه تئاتر معتقد است اداره کل ارشاد اسلامی برای کارهایی که وظیفه پشتیبانی آن را برعهده دارد ساعتی یک میلیون و 250 هزار تومان از گروه نمایشی ما گرفته است چرا که بخش جدید تولید تئاتر فجر مهمترین بخش است. جشنواره وزارت ارشاد
آن طور که مژدهی می گوید: «اگر اجاره بها با این مبالغ وارد شود، احتمال تکرار نشدن نمایش و کنسل شدن نمایش وجود دارد. لذا از اداره کل ارشاد تقاضا دارم تجدید نظر کند و طبق قانون این کار را انجام ندهد.» برای تمرین گروه های نمایشی ثبت نامی اجاره ای دریافت نمی شود و در زمان اجرا درصدی دریافت می شود. “این اجاره را در صندوق دریافت کنید.”
در پی اعتراض جامعه نمایش گیلان به دریافت رانت از سالن های تحت نظارت اداره کل ارشاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و صادق حسنی مدیرعامل در حال رایزنی برای رفع این مشکل هستند. انجمن نمایش گیلان در این باره می گوید: سازمان بازرسی توصیه نامه ای هشت ماده ای به اداره کل ارشاد اسلامی گیلان ارسال کرده است.
اعتراض ارشاد به قیمت گذاری اجاره تئاتر
به گفته حسنی، سازمان بازرسی قیمت را از طریق کارشناس رسمی دادگستری برای اخذ اجاره سالن های تحت نظارت اداره کل ارشاد اعلام کرد اما این اداره کل که متولی فرهنگ و هنر است و رسالتش هنرمندان است. و گروه های عملکردی حامی به این اعلام قیمت اجاره اعتراض کرده است. و مدیر کل در تلاش برای حل مشکل است.
مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی گیلان گفت: نامه ای حاوی آیین نامه و موارد قانونی به این انجمن ارائه کرده ایم و نماینده هنری در تلاش است استعلامات لازم را کسب کند و امیدواریم در نامه بعدی این موضوع برطرف شود. “تا دو هفته.”
حسنی می گوید: بر اساس ماده 10 قانون تشکیل گروه های نمایشی ثبت شده و ماده 2 یا 23 شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت مستشاری موظف است از گروه های نمایشی ثبت شده حمایت کند.
به گفته مدیرعامل انجمن هنرهای دراماتیک گیلان، به غیر از تالار خاتم الانبیا، تاکنون هیچ سالن دیگری از گروه های نمایشی اجاره نمی پذیرد و حتی به همه شهرستان ها اعلام کرده ایم که از پنج گروه نمایشی که هستند، پولی دریافت نخواهند کرد. تا روشن شدن وضعیت در گیلان فعال است.
این مطالب در حالی مطرح می شود که مجید مجدعی رئیس هنرهای نمایشی می گوید: تالار مرکزی رشت از من اجاره گرفت و حتی مدیران برخی از سالن ها اعلام کرده اند تا زمانی که ودیعه را دریافت نکنند درب سالن ها را باز نمی کنند. دریافت گواهی.” “
روسای گروه های نمایشی ثبت نام شده گیلان منتظر رفع مشکلات موجود از جمله عدم پرداخت اجاره هستند و معتقدند در صورت عدم رفع این مشکل باید در آینده نزدیک با تئاتر گیلان خداحافظی کنند.