تهدید هسته‌ای نتانیاهو صدای نماینده ایران در سازمان ملل را درآورد! + جزئیات

در پی سخنرانی نتانیوهو در خصوص استفاده از سلاح های هسته ای امیر سعید ایروانی در نامه ای به رئیس موقت شورای امنیت نسبت به این موضوع واکنش داد.

این به گزارش پی ام آپ به نقل از عصر ایران: هومان دوراندیش: در خبرها آمده است امیر سعید ایروانی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه ای به رئیس موقت شورای امنیت نسبت به تهدید هسته ای اسرائیل علیه ایران هشدار داد.

آقای ایروانی در نامه خود به درستی نوشته است: با توجه به اینکه سلاح های هسته ای یک تهدید وجودی برای بشریت و سیاره ما هستند، وزن چنین تهدیدی غیرقابل اندازه گیری است و وقتی از تریبون معتبر مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شود، جامعه بین المللی را شوکه خواهد کرد. استفاده از سلاح های هسته ای، صرف نظر از شرایط، توسط هر کسی، در هر زمان و در هر مکان،  نقض فاحش قوانین بین المللی و به ویژه ماهیت منشور (ماده ۲ (۴) منشور) سازمان ملل متحد است.»

اعتراض به تهدید هسته ای اسرائیل علیه ایران قطعا اقدامی درست و ضروری است. اگرچه برخی معتقدند نتانیاهو از درگیری با جمهوری اسلامی چنین تهدیدی را انجام داده است، اما بدیهی است که حمله نظامی هسته‌ای به کشوری دیگر، حتی در عصر کنونی و با سلاح‌های هسته‌ای کنونی، عواقبی دارد که تبعاتی بسیار فراتر از در پیش گرفتن سیاست “تغییر رژیم” در کشور ثانی دارد.

البته دفتر نخست وزیری اسرائیل با انتشار بیانیه ای سعی کرد سخنان وی را تلطیف کند و استفاده از عبارت «تهدید موثق هسته ای» در سخنرانی نتانیاهو را سهل انگاری خواند و مدعی شد منظور نتانیاهو «یک تهدید نظامی معتبر» بوده است. اما مقام ارشد دولتی پشت چنین اشتباهی چندان قابل اعتماد به نظر نمی رسد که یک تریبون مهم چنین اشتباهی را مرتکب شده باشد.

در هر صورت، نامه نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد به رئیس دوره ای شورای امنیت آن سازمان حاوی کلمات درستی است. اما سوال اینجاست که آیا فقط نتانیاهو نباید کشورهای دیگر را به استفاده از سلاح هسته ای تهدید کند یا یا اینکه این قاعده شامل حال ولادیمیر پوتین و سایر مقامات سیاسی و نظامی روسیه هم می‌شود؟

از ابتدای جنگ اوکراین تا به حال، پوتین چند بار و بازیچۀ یاوه‌گو و مضحکش، دیمیتری مدودف، چندین و چند بار اوکراین و اروپا و کل جهان غرب را به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تهدید کرده‌اند. آیا تهدیدهای پوتین و مدودف، “یک تهدید وجودی برای بشریت و سیارۀ ما” نیستند و “به جامعۀ بین‌المللی شوک وارد نمی‌کنند”؟

اگر تهدیدات هسته‌ای مقامات سیاسی روسیه نیز تهدیدی برای بشریت باشد (همانطور که قطعاً انجام می‌دهند) و «استفاده یا حتی تهدید صرف استفاده از سلاح‌های هسته‌ای، بدون توجه به شرایط، توسط هر کسی، در هر زمان و مکان، نقض فاحش قوانین بین المللی است.» «دلیلی برای محکوم کردن تهدیدات هسته ای مقامات روسیه علیه اوکراین وجود دارد.

زیرا روسیه در نوزده ماه گذشته بارها اوکراین و اروپا را به استفاده از سلاح هسته ای تهدید کرده است و برای اینکه در تهاجم نظامی به اوکراین با مانعی مواجه نشود، پیوسته شروع جنگ جهانی هسته ای را هشدار داده است. مطمئناً با ماهیت منشور سازمان ملل متحد سازگار است.

امید به اینکه دریای تاریخ از دل جنگ در اوکراین دمیده شود و غرب برچیده شود و نوبت به ما تسلط باشد، جدا از اینکه از دنیای خیال خسته شده ایم، آب می ریزد. آب آسیا که وقتی فعال شود هست و نیست. ما را هم به باد می دهد.

اگر یک جنگ جهانی هسته ای آغاز شود، روسیه خودمان مرکز آن خواهد بود. و این یعنی ما نیز در معرض ترکش و تشعشعات این جنگ خواهیم بود.

اخلاقا هم روا نیست چراکه ستمدیدگی ملت اوکراین و ستمگری دولت روسیه، عیانی است که حاجت به بیان ندارد. سیاست اخلاقی، نافی حمایت از ستمگر است. عقلا هم روا نیست چراکه پیروزی روسیه در اوکراین، در واقع پیروزی زمین‌خواریِ بین‌المللی است؛ و هیچ معلوم نیست که میل امپریالیستیِ روسیه به زمین‌خواری بین‌المللی، در آینده‌ای که اکنون نارسیدنی به نظر می‌آید، شامل حال ایران نشود.

به دلیل ضدیت با غرب، نباید آب در آسیای هیولایی که در گوش ما می خوابد و بزرگترین زمین خوار ایران در قرون اخیر بوده است بریزیم. چیزی که اکنون غیرممکن به نظر می رسد می تواند فردا یا پس فردا اتفاق بیفتد. احتیاط یعنی نگاه کردن به آخر کار. عقلانیت حکم نمی‌کند تهدیدهای هسته‌ای روسیه علیه اوکراین و سایر کشورهای جهان نادیده و نشنیده بماند؛ ولو که دولت ما غرب را دشمن بداند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *