تنهایی یک عامل استرس زا روانی اجتماعی است که با کشیدن 15 نخ سیگار در روز قابل مقایسه است. یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه ایندیانا نشان می دهد که 53 درصد از سالمندان در کلینیک های مراقبت احساس تنهایی می کنند. شواهد به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که وقتی افراد مسن احساس تنهایی می کنند، سلامت جسمی و روانی آنها به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
به گزارش دیجیاتو، “مونیکا ویلیامز فارلی” محقق ارشد این مطالعه که در مجله AGS منتشر شده است، می گوید که تنهایی اثرات بسیار مضری بر سلامتی دارد. به همین ترتیب از سالمندان بپرسید: “سیگار می کشی؟” ما میپرسیم. یا “آیا قند خون خود را اندازه می گیرید؟” میزان تنهایی آنها را هم باید بررسی کرد و چاره اندیشی کرد.
تاثیر مخرب تنهایی بر سلامت سالمندان
هدف این مطالعه این است که به پزشکان یادآوری کند که تنهایی در سالمندان نیز مانند چاقی و سیگار باید مورد بررسی قرار گیرد. تنهایی، که تحقیقات آن را نوعی “استرس بیوفیزیکی” می نامد، عاملی است که اغلب نادیده گرفته می شود و به شدت بر کیفیت زندگی سالمندان تأثیر می گذارد.
نتایج این مطالعه نشان می دهد که تقریباً 53 درصد از سالمندان در کلینیک های مراقبتی احساس تنهایی می کنند. از نظر آماری، این افراد از سلامت روحی و جسمی بسیار ضعیف تری برخوردار بودند. دکتر. فارلی می گوید راه حل این است که پزشکان و پرستاران ابتدا بیماران خود را غربالگری کنند.
پزشکان باید با بیماران مسن خود در مورد تنهایی صحبت کنند و راه هایی را به آنها پیشنهاد کنند تا به آنها در ایجاد روابط اجتماعی معنادار کمک کنند. محققان پیشنهاد می کنند که پروژه حلقه دوستان، یک مدل توانبخشی روانی اجتماعی سه ماهه، می تواند تعامل و دوستی بین افراد را بهبود بخشد. این مدل هم در کاهش تنهایی و هم در بهبود سلامت از جمله سلامت روانی و شناختی، کاهش میزان مرگ و میر و کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی موثر خواهد بود.