بسیاری از مادران وقتی به آنها می گویند تماشای تلویزیون برای نوزاد و کودک مضر است باور نمی کنند و این موضوع را دست کم می گیرند و کودک را ساعت ها در معرض تماشای تلویزیون قرار می دهند.
به گزارش همشهری آنلاین، بسیاری از مادران هنگام غذا دادن به فرزندان خود گوشی موبایل خود را روشن می کنند و آن را جلوی فرزندان خود می گذارند و یا تلویزیون را روشن می کنند تا بتوانند غذای خود را به راحتی بخورند و وقت و انرژی زیادی هدر ندهند. کارهای زیادی برای انجام دادن دارند و کودک ساعت ها درگیر تلویزیون است.
برای حفظ آرامش کودک، بسیاری از پرستاران کودک او را جلوی تلویزیون می نشینند یا یک تلفن همراه یا تبلت به او می دهند تا بتواند چند دقیقه بنشیند. نگرانکنندهتر این است که بیشتر بچهها (حتی بچههای 2 ساله) یک تبلت شخصی با هزاران انیمیشن و بازی دارند تا ساعتها سرگرم شوند.
با این حال، واقعیت علمی این است که تماشای تلویزیون حتی به مدت 5 دقیقه برای رشد مغز نوزادان و کودکان زیر 18 ماه مضر است. چیزی که بسیاری از والدین به آن فکر نمی کنند و می گویند: “پس چرا فرزند ما با وجود تماشای تلویزیون هنوز باهوش است و …؟”
به گفته کارشناسان، تلویزیون دارای امواج الکترومغناطیسی است که هنوز مشخص نیست و ممکن است اثرات منفی بر مغز کودک بگذارد. اثراتی که در سنین پایین مورد توجه والدین قرار نمی گیرد، اما در سنین مدرسه که فصل تمرکز، توجه، یادگیری و آموزش است بیشتر مشهود می شود و این موضوع ربطی به هوش کودک ندارد.
مضرات نگاه کردن کودکان به تلویزیون و موبایل
تماشای تلویزیون برای کودکان زیر 2 سال هیچ مزیت آموزشی یا رشدی برای آنها به همراه ندارد. زیرا کودک در این سن هیچ پیام و هدفی از تماشای تلویزیون نمی فهمد و فقط جذب رنگ ها و حرکات تصاویر می شود. به همین دلیل متخصصان حوزه روانشناسی به والدین تاکید می کنند که کودک قبل از 2 سالگی در معرض هیچ صفحه نمایشی قرار نگیرد. بدون تلویزیون، بدون تلفن همراه، بدون تبلت، بدون لپ تاپ.
دکتر روانشناس کودک و نوجوان مونا فلسفی درباره این موضوع به همشهری آنلاین گفت: متأسفانه می بینیم که بسیاری از کودکان قبل از یک سالگی در معرض تلویزیون، تلفن همراه و سایر زمان های صفحه نمایش قرار می گیرند. این مدت طولانی است. برای کودکان زیر 18 ماه، تماشای تلویزیون، استفاده از تلفن همراه، تبلت و غیره. کار با آن بسیار مضر است.
فیلسفی می گوید: زمانی که نوزادان و کودکان به صفحه تلویزیون و سایر صفحه نمایش ها نگاه می کنند، علاوه بر تأثیر بر سلامت چشم، بر رشد مغز نوزاد نیز تأثیر می گذارد. زیرا سلول های عصبی کودکان زیر 18 ماه هنوز در حال رشد هستند.
این روانشناس کودک ادامه می دهد: خیره شدن طولانی مدت به هر صفحه نمایش روی حافظه کوتاه مدت و رشد زبان کودک تاثیر می گذارد و می تواند باعث تاخیر در گفتار شود. بر اساس تحقیقات بین المللی، نوزادانی که در سن کمتر از 2 سال تلویزیون تماشا می کنند، تقریباً 8 کلمه کمتر از همسالان خود یاد می گیرند و بین 17 تا 27 ماهگی عقب می مانند.
نگاه کردن به صفحه تلویزیون و صفحه نمایش نه تنها بر سلامت چشم نوزاد تأثیر می گذارد، بلکه بر رشد اولیه مغز نیز تأثیر می گذارد. زیرا سلول های عصبی نوزادان تازه در حال رشد هستند.
به گفته این فیلسوف، این مشکل در برخی از کودکان باعث مشکلات خواب و عدم تمرکز می شود. این مشکلی است که به دوران نوزادی و کودکی محدود نمی شود، بلکه می تواند افراد را در سنین بالاتر نیز تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین تماشای تلویزیون، موبایل، تبلت و به طور کلی هر زمانی که کودک بخواهد به مدت طولانی به آن نگاه کند یا تماشا کند اکیدا ممنوع است.
رابطه بین تماشای تلویزیون و بروز اختلال اوتیسم در کودکان
تماشای تلویزیون زیر 18 ماه و حتی بالاتر، به ویژه برای مدت طولانی و بدون محدودیت زمانی، می تواند منجر به تاخیر در رشد مغز، کاهش تحریک مغز، کابوس، خواب بی قرار، بیش فعالی و غیره شود.
دکتر اینو گفت فلسفی می گوید: برخی مطالعات حتی نشان داده است که ممکن است بین تماشای تلویزیون و بروز اختلال اوتیسم در نوزادان ارتباط وجود داشته باشد.
مطالعات جهانی نشان داده است که کودکان به ازای هر ساعت تماشای تلویزیون 10 درصد بیش فعال تر می شوند که در کنار برخی علائم دیگر مانند تأخیر در گفتار، آنها را در طیف اوتیسم قرار می دهد.
این فیلسوف سن مناسب برای تماشای تلویزیون را اینگونه توضیح می دهد: سن مناسب برای این کار عموما بالای 2 سال یعنی نیم ساعت است. نه از صبح تا عصر. کودکان بالای 3 سال می توانند تا 2 ساعت جلوی صفحه نمایش بمانند. تمدید بیش از حد این مدت اثرات منفی بر آنها دارد. مثل بیش فعالی و چیزهای دیگری که گفتم. علاوه بر این موارد ذکر شده تنها برای تلویزیون نیستند بلکه تمامی صفحه ها را پوشش می دهند.
چرا تماشای تلویزیون مانع رشد مغز کودک می شود؟ / آیا نوزادان زیر 6 ماه نباید تلویزیون ببینند؟
پس چرا و چگونه تماشای تلویزیون مانع رشد مغز کودک می شود؟ این سوالی است که بسیاری از والدین می پرسند و نمی توانند باور کنند که چگونه تلویزیون جذاب می تواند رشد و درک مغز فرزندشان را مختل کند.
با این حال، کارشناسان می گویند حتی اگر کودک به تلویزیون نگاه نمی کند، روشن نگه داشتن تلویزیون برای ایجاد تاخیر در گفتار کافی است. زیرا در شرایط عادی که تلویزیون و سایر صفحه ها خاموش هستند، پدر یا مادر با گفتن تقریباً 1000 کلمه در ساعت ذهن کودک را به خود مشغول می کنند. با این حال، زمانی که کودک با صفحه نمایش مشغول است، تعداد کلمات تقریباً به 700 کلمه می رسد. و شنیدن کلمات کمتر به معنای یادگیری کمتر است.
کودکان زیر 2 سال نباید تلویزیون، موبایل و غیره داشته باشند. زمانی که آنها صرف تماشای آن می کنند به انجام کارهایی که برای رشد مغزشان مفید است اختصاص نمی یابد. به عنوان مثال، پارو زدن مداوم نوزادان تلاشی برای هماهنگی دست و پا است و همچنین به رشد مغز کمک می کند. با این حال، اگر کودک به صفحه تلویزیون نگاه می کند، این تلاش هماهنگی رخ نمی دهد.
فلسفی در توضیح آن می گوید: 2 سال اول زندگی، سنی است که کودک با دستکاری اشیاء اطراف خود کشف، بازی و یاد می گیرد و اینها فعالیت هایی است که به کودک کمک می کند مهارت های لازم را برای رشد شناختی، رشد اجتماعی و اجتماعی خود کسب کند. توسعه اجتماعی. رشد عاطفی را فراهم می کند. با این حال، تماشای تلویزیون یا نگاه کردن به صفحه تلفن همراه باعث کاهش تعاملات اجتماعی می شود.
پارو زدن مداوم نوزادان هماهنگی دست و پا را فراهم می کند و به رشد مغز کمک می کند. اگر کودک به صفحه تلویزیون نگاه کند، این تلاش هماهنگی رخ نمی دهد.
این روانشناس کودک تاکید می کند: بازی راهی عالی برای شناخت کودک از محیط خود است. او همچنین یاد می گیرد که از طریق آزمایش های علت و معلولی با مغز خود ارتباط برقرار کند. یعنی وقتی کودک مدام تلویزیون تماشا می کند یا مدام از موبایل، تبلت و … استفاده می کند. وقتی به صفحه نمایش خود نگاه می کند، تعاملات اجتماعی را از دست می دهد و رشد لازمی که به آن اشاره کردیم، تنها در سایه تعاملات اجتماعی رخ می دهد. در آنجا رخ نمی دهد.
آیا باید با کودکان تماس تصویری داشته باشیم یا نه؟
در میان مادرانی که به مضرات گذراندن وقت جلوی صفحه نمایش و تماشای تلویزیون برای فرزندان خود فکر می کنند، مادرانی نیز هستند که نسبت به رشد صحیح فرزندان خود بسیار حساس هستند و در مورد هر قدمی که قصد برداشتن دارند سؤال می پرسند و مشورت می کنند. . یکی یکی از دغدغه های این دسته از مادران این است که آیا تماس تصویری برای کودکان به خصوص نوزادان مضر است یا خیر.
در این زمینه، دکتر. فیلسوفی می گوید: تماس کوتاه چند دقیقه ای با پدربزرگ و مادربزرگ، خاله و سایر اقوام که از راه دور زنگ می زنند و می خواهند نوه های خود را ببینند، ضرری ندارد، اما اگر به مدت طولانی ادامه یابد یا هر روز اتفاق بیفتد، برای بچه ها مضر است، به ویژه برای بچه ها. نوزادان. زیرا این شامل محتوای زمان نمایش نیز می شود و هیچ تفاوتی با موقعیت های دیگر ندارد. نوزاد در هنگام مکالمه تصویری به صفحه تلفن همراه نیز نگاه می کند و این نگاه بد است.