تعیین اعتبار شیر رایگان مدارس در بودجه سال آینده

سخنگوی آموزش و پرورش با تاکید بر اولویت مدارس ابتدایی در توزیع شیر رایگان به دلیل ضرورت توجه به تغذیه مناسب برای دانش‌آموزان در این گروه سنی، گفت: اعتبار برای توزیع شیر رایگان در قانون بودجه سال تحصیلی آینده لحاظ شده است و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

به گزارش بازتاب آنلاین، علی فرهادی روز چهارشنبه درباره آخرین وضعیت تولید شیر مدارس در کارخانه‌ها اظهار داشت: کارخانه‌ها قصد انجام این کار را دارند اما تولید را نتوانسته‌اند، متناسب کنند؛ در واقع دولت و آموزش و پرورش آماده هستند و وزارت جهاد کشاورزی هم تلاش می‌کند که تولید کارخانه‌ها را افزایش دهد اما به دلیل توزیع نشدن ۱۰ساله شیر، محدودیتی در کارخانه‌ها ایجاد شده است.

وی ادامه داد: در واقع حدود ۱۶ میلیون بسته شیر به صورت هفتگی بر نظام عرضه تحمیل شده؛ یعنی تقاضا نسبت به پیش از توزیع شیر رایگان در مدارس افزایش یافته است؛ بنابراین تا عرضه بخواهد که خود را تطبیق دهد، زمان می‌برد.

فرهادی اضافه کرد: اکنون هفته‌ای ۲ بار در مدارس ابتدایی کشور به جز سه یا چهار استان از جمله تهران و البرز شیر رایگان توزیع می‌شود.

سخنگوی آموزش و پرورش یادآور شد: توزیع شیر را به دستور رئیس‌جمهور از استان‌های محروم آغاز کردیم و استان‌های محروم در اولویت قرار دارند و تولید شرکت‌ها را طوری تنظیم‌گری کردیم که از استان‌هایی که کم‌برخوردارتر هستند، شروع کنند. شرکت‌های تولید و توزیع شیر در این استان‌ها هم به شدت تلاش می‌کنند تا نیاز را برطرف کنند.

امسال هدف‌گذاری توزیع شیر برای مدارس دولتی بود

وی درباره توزیع شیر در مدارس غیردولتی اظهار داشت: اگر این امکان وجود داشته باشد، شیر رایگان دانش‌آموزی را به همه دانش‌آموزان در همه مقاطع می‌دهیم و مشکلی در این خصوص وجود ندارد اما با توجه به محدودیت‌های عرضه و توقف چند ساله این طرح، هنوز مدارس دولتی به طور کامل در برخی از استان‌ها تحت پوشش قرار نگرفته‌اند؛ بنابراین امسال با توجه به محدودیت‌ها، هدف‌گذاری مدارس دولتی بود.

نگرانی برای سلامت شیر مدارس نداریم

سخنگوی آموزش و پرورش درباره وضعیت سلامت شیرهای رایگان در مدارس، توضیح داد: ناظر سلامت توزیع شیر رایگان در مدارس، وزارت بهداشت است و این وزارتخانه هم از لحظه تولید تا توزیع کار را به درستی انجام داده است.

وی افزود: در آن یک موردی هم که چند دانش‌آموز بد حال شده بودند، مشخص شد که مشکل از شیر نبوده است. باید دقت کنیم که برخی خبرهای اشتباه باعث نشود که یک طرح خوب که شخص رئیس‌جمهور دستور اجرای آن را دادند و دولت برای اجرای آن در تلاش هستند، زیر سؤال برود.

فرهادی اضافه کرد: شیر مدارس از نظر بهداشتی با توجه به اینکه از شرکت‌های دارای گواهی استاندارد با درجه بالا و با تأیید وزارت بهداشت تهیه می‌شود، نگرانی برای سلامت آن وجود ندارد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه شیر فرادما و پاستورریزه و استریلیزه است، ماندگاری بالا دارد؛ بنابراین نگران فاسد شدن شیر و این مشکل نیستیم. وزارت بهداشت هم با حساسیت بالا این موضوع را پیگیری می‌کند.

خبر خوش توزیع رایگان شیر در مدارس که نویدبخش تقویت سلامت جسمی و ذهنی دانش‌آموزان است، پس از ۶ سال توقف با اهتمام دولت سیزدهم در سال تحصیلی جدید محقق شد؛ ایده توزیع شیر در مدارس با زیرپوشش قرار دادن حدود ۱۰ هزار دانش‌آموز در سال ۷۹ آغاز شد و براساس این طرح، ۷۰ نوبت شیر در طول سال تحصیلی در میان دانش‌آموزان توزیع می‌شد اما به مرور از میزان توزیع شیر در مدارس کاسته شد و در نهایت در سال ۹۶ به بهانه کمبود منابع اعتباری، این طرح متوقف شد.

این توقف درحالی صورت گرفت که کارشناسان تغذیه و مسئولان حوزه آموزش و سلامت معتقدند که شیر می‌تواند نیازهای تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان را تأمین کند و اصرار دارند تا فرهنگ سازی مصرف شیر در بین دانش‌آموزان انجام شود؛ کارشناسان بر این باورند که طرح توزیع رایگان شیر در مدارس می‌تواند از پوکی استخوان و کاهش متوسط قد دانش‌آموزان، پوسیدگی دندان، کاهش حافظه و کاهش ابتلا به سرطان جلوگیری کند و سبب تقویت پوست و مو، افزایش حجم ماهیچه و کاهش استرس شود.

بر این مبنا از مهر بحث تأمین اعتبارات توزیع شیر رایگان در دستور کار دولت قرار گرفت و هشتم آبان ماه دولت در مصوبه‌ای وزارت آموزش و پرورش را مکلف کرد شیر رایگان میان دانش‌آموزان ابتدایی (اول تا ششم) را به صورت ۲ روز در هفته و تا سقف ۷۵ روز در هر سال تحصیلی تا اعتبار ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات مربوطه اجرایی کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *