پارکینسون یک بیماری مغزی است که سبب لرزش اندامها و سفتی بدن و نیز مشکل در راه رفتن، تعادل و هماهنگی حرکات میشود. دانشمندان به کمک هوش مصنوعی به تازگی متوجه شده اند که می توان از روی چشم افراد این بیماری را 7 سال زودتر پیشبینی کنند.
محققان آکادمی مغز و اعصاب آمریکا، دانشگاه کالج لندن و بیمارستان چشم مورفیلدز در بزرگترین مطالعهای که تاکنون در مورد رابطه بین عنبیه و بیماری پارکینسون انجام شده است، متوجه شدند که علائم این بیماری سالها پیش در چشم ظاهر شده است. برای انجام این کار، دانشمندان از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای یافتن علائم بیماری در اسکن چشم استفاده کردند.
در این تحقیق با استفاده از هوش مصنوعی، نوعی از اسکن سه بعدی به نام توموگرافی انسجام نوری (OCT) با چشم 700 بیمار پارکینسونی و بیش از 100000 فرد سالم مقایسه شد. با انجام این کار، محققان متوجه تفاوت ضخامت لایه سلولی در داخل عنبیه شدند. این ظاهرا با شروع بیماری پارکینسون مرتبط بود.
آنها همچنین داده های 67311 داوطلب را که چشمانشان را از بیوبانک بریتانیا اسکن کرده بودند، بررسی کردند. در نهایت، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که علائم پارکینسون ممکن است 7 سال زودتر ظاهر شود.
اسکن چشم، روشی غیرتهاجمی و آسان برای تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون
محققان امیدوارند که اسکن چشم بتواند راهی مناسب برای تشخیص خطر پارکینسون در مراحل اولیه بیماری باشد. در این روش، از آنجایی که اسکن چشم به صورت غیر تهاجمی انجام می شود و در حال حاضر به صورت روتین مورد استفاده قرار می گیرد، به راحتی می توان از آن در سیستم های تشخیصی و درمانی استفاده کرد.
عنبیه چشم بخشی از سیستم عصبی مرکزی است و با بررسی تغییرات آن می توان اطلاعات زیادی در مورد سلامت فرد به دست آورد. به عنوان مثال، اسکن عنبیه می تواند برای تشخیص فشار خون بالا، بیماری های قلبی عروقی و دیابت مفید باشد.