غدد لنفاوی بدن مانند قناری ها در معدن زغال سنگ هستند، آنها سلول های ایمنی بدن را به محل عفونت می فرستند تا با عفونت و بیماری مبارزه کنند تا زمانی که اولین علامت بیماری توسط غدد لنفاوی تشخیص داده شود.
به گزارش ایسنا، سالانه حدود 20 میلیون بیمار در سراسر جهان به سرطان مبتلا می شوند و در این میان غدد لنفاوی نقش ارزنده ای در درک متاستاز سرطان ایفا می کنند. هنگامی که سلول های سرطانی شروع به گسترش به سایر اندام ها می کنند، تشخیص زودهنگام می تواند به معنای افزایش شانس زنده ماندن باشد.
محققان دپارتمان مهندسی زیست پزشکی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نانوذراتی ساخته اند که می توانند سلول های ایمنی یا مونوسیت ها را «سواری» کنند. این ذرات به دلیل اندازه کوچکشان می توانند مستقیماً به غدد لنفاوی بروند و به شناسایی سلول های سرطانی در MRI کمک کنند. نتایج این پروژه می تواند منجر به تولید مواد حاجب پیشرفته تری شود که می تواند به بهبود غربالگری سرطان از طریق MRI غدد لنفاوی کمک کند.
اگرچه غدد لنفاوی عامل مهمی در تشخیص سرطان هستند، غربالگری آنها از طریق بیوپسی یک روش دردناک و تهاجمی است و می تواند منجر به عوارض جانبی ناخواسته مانند عفونت، لنف ادم و ترومبوز شود. ابزارهای تصویربرداری مانند MRI غیر تهاجمی هستند. با این حال، در غربالگری غدد لنفاوی نیز کمبودهای قابل توجهی دارد.
مشکل اصلی روش های MRI فعلی این نیست که نمی توانند سلول های ایمنی را شناسایی کنند. مشکل اصلی مواد حاجب فعلی این است که هیچ مکانیسمی برای هدف قرار دادن سرطان ندارند، بنابراین بیشتر غدد لنفاوی بدون توجه به وجود یا عدم وجود سرطان به یک اندازه روشن می شوند.
برای غلبه بر این چالش، محققان نانوذراتی را توسعه دادند که گیرندهای را بر روی سلولهای تومور و مونوسیتهای سلول ایمنی (سلولهایی که به غدد لنفاوی میروند و به طور فزایندهای در حالتهای بیماری تولید میشوند) را هدف قرار میدهند.
این روش ابزار تشخیصی ارزشمندی را برای استفاده بالینی در اختیار پزشک قرار می دهد. این نه تنها تشخیص زودهنگام سرطان را امکان پذیر می کند، بلکه به پزشکان امکان می دهد عود سرطان را ردیابی کنند.
در آزمایشهایی با استفاده از مدل موش، تیم نشان داد که این ذرات سیگنال شناسایی شده توسط MRI را تا 50 درصد افزایش میدهند.