به گزارش خبرگزاری بازتاب آنلاین از روابط عمومی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام محمد الهیاری فومنی به مناسبت درگذشت اکبر گلپایگانی به شرح زیر است:
«بازگشت همه بسوی اوست…
فقدان پیشکسوت فقید موسیقی، اکبر گلپایگانی، یکی از مفاخر موسیقی معاصر ایران، دل دوستداران هنر اصیل ایرانی را غمگین کرد.
او که در کودکی با تلاوت خوش قرآن استعداد حنجره اش را شناخت، آثار و تصنیفهای متعددی از خود به یادگار گذاشت و با همراهی و همکاری با هنرمندان موسیقی و بهرهمندی از محضر اساتید خود، در موسیقی و هنر ایران عزیز نغمهگری نمود.
این مصیبت وارده را به ایشان و خانواده محترم ایشان بویژه همسر گرامی و برادر هنرمندش جناب آقای محمد گلریز تسلیت عرض نموده و برای آن مرحوم علو درجات و برای خانواده محترم ایشان صبر و شکیبایی مسئلت می نمایم.
اکبر گلپایگانی ملقب به گلپا و مرد گلو طلایی موسیقی ایران 13 آبان دار پس از یک بیماری طولانی در سن 90 سالگی درگذشت.
وی دهم بهمن ماه سال ۱۳۱۲ در تهران متولد شد. گلپایگانی سال ۱۳۱۸ پس از ورود به دبستان فرهنگ به عنوان قاری قرآن مدرسه برگزیده شد و از این پس بود که به فراگیری مقدمات آواز و خوانندگی موسیقی ایرانی پرداخت.
در سال 1326 پس از شاگردی نزد پدر، اولین تجربه کار در ارکستر و گروه کر را کسب کرد و در سال 1327 به عضویت انجمن موسیقی مدرسه نظام درآمد.
این هنرمند از سال 1328 به بعد با نوازندگان مشهور آشنا شد و زیر نظر آنها به تمرین پرداخت.
از اساتید اکبر گلپایگانی می توان به هنرمندانی چون حسن یکرنگی، نورعلی برومند، اسماعیل گرمی، ابوالحسن صبا، یوسف فروتن، محمد ایرانی مجدار، عبدالله دوامی، ادیب خوانساری، حسین طاهرزاده و سلیمان امیر قاسمی اشاره کرد.
این پیشکسوت موسیقی ایرانی در سال 1335 به دعوت سازمان یونسکو برنامه اجرای موسیقی ایرانی را با نورعلی برومند و علی اصغر بهاری اجرا کرد.
«موی سپید»، «مست عشق»، «عقیق»، «دل ای دل»، «بزم عاشقان»، «روی برگی بنویس عشق»، «چرا عاشق نباشم»، «قدر محبت» از جمله آثاری است که در قالب آلبوم علاوه بر کنسرت و اجراهای زنده از گلپایگانی منتشر شده است.