فیلم «هتل» به کارگردانی مسعود اطیابی پس از گذشت یک ماه از اکران خود با فاصله زیادی عنوان پرفروش ترین فیلم سینماها را از آن خود کرده و رقابت گسترده ای را با فیلم های پرفروش امسال آغاز کرده است. «هتل» بر خلاف برخی از فیلم های کمدی پرفروش، از نظر ساختار، محتوا و نوع گیم پلی اثری متفکرانه است و در همه موارد به مخاطب خود احترام گذاشته است. به بهانه استقبال گسترده مردم از این فیلم به بررسی دلایل موفقیت آن می پردازیم.
به گزارش بازتاب آنلاین، یکی از دلایل اهمیت «هتل» در اکران عمومی این است که همه سطوح مخاطب می توانند با آن ارتباط برقرار کنند و بسیار کم پیش می آید که در طول فیلم احساس کنند که هوششان نادیده گرفته شده است.
انتخاب بازیگران | درست است که بسیاری از تماشاگران فیلم «هتل» به لطف پژمان جمشیدی به سینما رفتند، اما تجربه نشان می دهد که یک بازیگر به تنهایی نمی تواند وزن موفقیت یک فیلم را به دوش بکشد. در این فیلم انتخاب بازیگران از جمله درست بوده است. در کنار پژمان جمشیدی، محسن کیایی که تجربه کمدی زیادی دارد نیز در اینجا به بازیگران کمک کرد و ریما رامینفر و غلامحسین نیکخواه نیز به نوعی توانستند این معما را کامل کنند. جدیدترین تأثیرگذار این فیلم صدف اسپه آبادی است. بازیگری که برای اولین بار با بازی در فیلم «الافزار» با نقش زنی معتاد به کارتن خوابی و حضور در «هتل» قدرت خود را به نمایش گذاشت، توانایی زیادی در خلق موقعیت های کمدی دارد.
زوج های قدرت | بخش عمده ای از جذابیت فیلم «هتل» به بازی سه بازیگر اصلی آن یعنی پژمان جمشیدی، محسن کیایی و صدف اسپهبدی برمی گردد. در ابتدای فیلم، پژمان و محسن در جایگاه رئیس و مرئوس قرار میگیرند، اما با فاش شدن راز خصوصی آنها مجبور میشوند نحوه ارتباط خود را با یکدیگر تغییر دهند. آنها همچنان به من باج می پردازند تا آبروی اندکی که از آنها باقی مانده حفظ شود. همین تغییر در رابطه جنسیتی و تلاش مداوم برای حفظ شهرت آنها را در موقعیت جذابی در کنار هم قرار می دهد. از طرفی زوج پژمان و صدف اسپهبدی قرار دارند. بازیگرانی که به عنوان زن و شوهر سابق ظاهر می شوند. از یک طرف اختلاف نظر دارند و از طرف دیگر باید دائماً برای منافع مشترک به یکدیگر کمک مالی کنند و در مواقع بحران در تماس باشند. رابطه این دو زوج و موقعیت های کمیک که به عنوان مکمل شکل می گیرند، با موفقیت محور اصلی فیلم را متحد می کند.
روابط علّی منطقی | یکی از دلایل اصلی موفقیت فیلم به دلیل روابط قوی علت و معلولی رویدادهای مختلف است. طبیعی است که حضور همزمان چند نفر در یک هتل را به تنهایی نمی توان باور کرد، اما مدیرعامل با تنظیم قراردادی که در آن قید شده بود هتل مورد نظر یکی از هتل های معروف است، این مشکل را حل کرد. در کیش و اینکه در این چند روز خدمات خود را با تخفیف فوق العاده ارائه خواهد کرد. اینجاست که هر کدام از پازل های این چند ضلعی در این هتل به میان می آید. از طرفی هتل یک خدمتکار دارد که به سرعت با همه دوست می شود و به همه پیشنهاد می دهد از فلان فروشگاهی که تخفیف ویژه دارد خرید کنند، بنابراین حضور این افراد در آن فروشگاه منطقی به نظر می رسد. درست است که اتفاقاتی مانند سفر ناگهانی همسر مسعود مروجی با این ساختار داستانی قوی جور در نمی آید و تا حدی از منطق فیلم فراتر می رود، اما کاملاً مشخص است که کارگردان برای کنار هم قرار دادن موارد دیگر با دقت عمل کرده است. چیزها البته این را هم باید در نظر بگیریم که برخی از این موارد جزو الزامات یک کار کمدی است و به همین دلیل قابل قبول است.
پیچیدگی موقعیت ها | «هتل» بر اساس الگوی داستانی کلاسیک ساخته شده است و گره های پی در پی و درگیری های مداوم شخصیت ها که در طول اثر بیشتر می شود، از دیگر دلایل موفقیت فیلم به شمار می رود. از همان ابتدا، حتی قبل از شروع عروسی، متوجه می شویم که زندگی داماد جدید در خطر است، زیرا او با همسر سابقش برای تعیین سرنوشت یک میراث باستانی سفر می کند. با معرفی شخصیت خاله و خصوصیات و حساسیت های اخلاقی او این تهدید بیشتر می شود و با آمدن نوزاد خیالی همه چیز وارد مرحله حادتری می شود. اینجا گذر پدرشوهر جدید و عروس جدید مطرح می شود و اولین بحران اساسی شکل می گیرد. بلافاصله پس از آن، داستان رئیس شرکت و منشی این پازل را کامل می کند و از اینجاست که همه چیز در مسیر سریع قرار می گیرد و چالش ها به اوج می رسد. در واقع موقعیت ها به گونه ای طرح می شوند که فرصت نفس کشیدن به بیننده نمی دهند و از طرفی آنقدر سرگرم کننده هستند که با احساس دنبال شوند.
ویترین جذاب | در کنار همه این موارد، مسعود اطیابی به عنوان کارگردانی که فیلم های کمدی او اغلب جزو پرفروش ترین آثار سینما بوده و توانایی بالایی در جلب نظر مردم دارد، سعی کرده ویترین قابل توجهی برای خود ارائه دهد. این بار فیلم بگیرید در این فیلم از موسیقی و رقص بسیار استفاده شده و اولین موقعیت های کمدی خنده دار در ترکیب با موسیقی و رقص شکل می گیرد. با این چیدمان است که فیلم مخاطب خود را قلاب می کند و سپس نمی گذارد ارتباط آنها با غذاهای جذابی که ارائه می دهد قطع شود. طبیعتاً استفاده از این عناصر به تنهایی نمی تواند برنده ای برای فیلم باشد و از آنجایی که ارتباط تنگاتنگی با ماجراهای فیلم دارد، قابل توجه به نظر می رسد.
«هتل» به کارگردانی مسعود اطیابی، روز پنجم مهر در سال 1402 اکران شد و در یک ماه توانست پای نزدیک به یک میلیون نفر را به سینماها باز کند.