برخی از افراد تمایل دارند تا کارهای خود را در طول شب انجام دهند و باور دارند که تمرکزشان در شب بهتر است اما این باور نادرست ات و در طولانی مدت مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد می کند. در ادامه با برخی از این مشکلات آشنا می شوید.
شکی نیست که مدت زمان و کیفیت خواب برای سلامتی ما مهم است. اگر عادت دارید تا دیروقت بیدار بمانید، باید بدانید که دیر بیدار ماندن برای سلامتی مضر است و خطراتی مانند تضعیف سیستم ایمنی بدن، ایجاد مشکلات روحی و افزایش وزن را به همراه دارد.
وقتی تا دیر وقت بیدار میمانید، به مغز، قلب، رودهها، کلیهها و کبد آسیب میرسانید. طبق گفته بنیاد ملی خواب آمریکا، زمان خواب ایده آل برای بزرگسالان ۷ تا ۹ ساعت است. برای حفظ سلامت قلب، باید بین ساعت 22:00 تا 23:00 به رختخواب بروید. کمبود خواب می تواند به عملکردهای داخلی و حتی اندام های بدن آسیب برساند و منجر به بیماری های مختلف شود.
در زیر برخی از مضرات و خطرات احتمالی بیدار ماندن در شب آورده شده است:
1. افزایش استرس
کمبود خواب یا بی خوابی باعث افزایش سطح کورتیزول (هورمون استرس) می شود. به همین ترتیب، خواب ناکافی و بی کیفیت نیز سطح استرس را افزایش می دهد. اگر تا دیر وقت بیدار می مانید و فکر می کنید که شب ها بیشتر روی کار خود تمرکز می کنید، سخت در اشتباهید. زیرا تحقیقات نشان می دهد که بین بیدار ماندن در شب و تمرکز رابطه معکوس وجود دارد، زیرا با افزایش تولید هورمون کورتیزول، سطح استرس بالا رفته و تمرکز کاهش می یابد.
2. مشکلات مغزی
مطالعات نشان می دهد که بیدار ماندن برای مدت طولانی سلول های مغز را از بین می برد. افرادی که خواب کافی ندارند اغلب در تعادل، عکسالعمل و مهارتهای حرکتی مشکل دارند. در این مواقع بیشتر احتمال دارد که صدمه ببینید و به خودت صدمه بزنید. حوادث ناشی از خواب آلودگی مثال خوبی است.
از سوی دیگر، خواب کافی برای بهبود عملکرد یادآوری و حافظه بسیار مهم است. خواب ناکافی و بی خوابی در طول شب خطر از دست دادن حافظه و بیماری آلزایمر را افزایش می دهد.
3. افزایش فشار خون
افرادی که شب ها تا دیروقت بیدار می مانند یا کمتر از 6-5 ساعت می خوابند بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند. خواب به بدن در تنظیم و کاهش هورمون های استرس کمک می کند. از سوی دیگر، کمبود خواب اثرات استرس بر بدن را تشدید می کند که با افزایش فشار خون، ضربان قلب بالا و التهاب همراه است.
4. افزایش وزن
کم خوابی باعث عدم تعادل هورمونی در بدن و در نهایت منجر به پرخوری و افزایش وزن می شود. لپتین و گرلین هورمون هایی هستند که اشتها را تنظیم می کنند و زمانی که به اندازه کافی نمی خوابید، تولید این هورمون ها برای افزایش احساس گرسنگی تغییر می کند.
شما همچنین به طور طبیعی وقتی شب ها بیدار می مانید یا دیرتر به خواب می روید احساس گرسنگی می کنید. خوردن زیاد در شب به تدریج به شما عادت کرده و وزن شما را افزایش می دهد.
5. احتمال ابتلا به دیابت
در طول 39 مطالعه، محققان دریافتند افرادی که شب ها بیدار می مانند در کنار سایر خطرات، به طور قابل توجهی در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. کمبود خواب توانایی بدن برای پردازش گلوکز و میزان انسولین تولید شده توسط بدن را مختل می کند. بنابراین کمبود خواب و بی خوابی از عوامل خطر مهم برای ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
6. اختلالات خلقی
اگر عادت به نخوابیدن و بیدار ماندن در طول شب دارید، ممکن است مستعد مشکلات خلقی باشید. مطالعات نشان می دهد کسانی که شب بیدار شدن را به خواب مناسب ترجیح می دهند، مستعد اختلالات خلقی و حتی اختلالات شخصیتی هستند.
7. افزایش خطر ابتلا به سرطان
طبق تحقیقات، نخوابیدن کافی در شب خطر تکثیر سلول های سرطانی را افزایش می دهد. خواب ناکافی همچنین با افزایش خطر سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات مرتبط است.
8. مرگ زودرس
شواهدی وجود دارد که بیدار شدن در شب با مرگ زودهنگام مرتبط است. در واقع، یک مطالعه در سال 2018 نشان داد افرادی که دوست دارند تا دیروقت بیدار بمانند و صبح ها از رختخواب بیرون بیایند، 10 درصد بیشتر از افراد دارای شرایط عادی در معرض خطر مرگ قرار دارند.
منبع: پی ام آپ