تاثیر وحشتناک سیگار بر روی پوست صورت! / با ترک سیگار جوان ماندن را به پوست خود هدیه دهید!

در کنار تمام آثار مخربی که سیگار برای بدن دارد پیری پوست یکی از معضلات جدی است. طبق تحقیقات صورت گرفته که در ادامه به طور مفصل به آن می‌پردازیم سیگار نقشی اساسی در تسریع پیری پوست دارد.

تحقیقات جدید تایید می کند که سیگار به طور قابل توجهی روند پیری را تسریع می کند.

به گزارش ایسنا؛ نتایج اخیراً در کنگره بین المللی انجمن تنفسی اروپا در میلان توسط دکتر سیو دای معرفی کرد. او استادیار دانشکده پزشکی بالینی، دانشگاه عادی هانگژو، چین است.

دکتر سیو دای توضیح داد: نتایج این تحقیق نشان می دهد که وضعیت فعلی سیگار کشیدن و میزان مصرف سیگار می تواند منجر به کوتاه شدن طول تلومرهای لکوسیت شود. به عبارت دیگر، سیگار می تواند روند پیری را تسریع کند، در حالی که ترک سیگار می تواند به طور قابل توجهی خطر مرتبط را کاهش دهد.

برای درک اهمیت این موضوع، لازم است عملکرد تلومرها را بدانیم زیرا نقش محافظتی دارند. هنگامی که آنها خیلی کوتاه می شوند، توانایی سلول برای تقسیم مختل می شود و منجر به مرگ سلولی می شود که بخشی ضروری از روند پیری است.

تحقیقات روی 500000 نفر نشان داده است که سیگار باعث کوتاه شدن انتهای کروموزوم های گلبول های سفید سیستم ایمنی بدن ما می شود. طول این قطعات انتهایی که تلومر نامیده می شوند، اطلاعاتی در مورد سرعت پیری و توانایی سلول های ما برای ترمیم و بازسازی می دهد.

حدس و گمان هایی وجود دارد که طول تلومر در گلبول های سفید یا لکوسیت ها با سیگار کشیدن مرتبط است. با این حال، مطالعه حاضر اولین مطالعه ای است که ارتباط بین وضعیت فعلی سیگار کشیدن، میزان مصرف سیگار و کوتاه شدن تلومر را بررسی می کند. تلومرها مانند پوشش های پلاستیکی یا فلزی در انتهای بند کفش هستند که از ساییدگی بند ها جلوگیری می کنند.

نتایج مطالعه نشان داد که وضعیت فعلی سیگار کشیدن به طور معنی‌داری با طول تلومر لکوسیت کوتاه‌تر مرتبط است، در حالی که افراد سیگاری سابق و هرگز سیگاری‌ها طول تلومر لکوسیت به‌طور قابل‌توجهی کوتاه‌تر نبودند.

گرایشی به سمت طول تلومر کوتاه‌تر در افراد سیگاری سابق وجود داشت، اما این از نظر آماری معنی‌دار نبود. افرادی که سیگار بیشتری می‌کشیدند تلومرهای لکوسیتی کوتاه‌تری داشتند. به طور خلاصه، سیگار کشیدن می‌تواند طول تلومرهای لکوسیتی را کوتاه کند و هر چه تعداد سیگار بیشتری مصرف شود، اثر کوتاه‌کنندگی آن بیشتر می‌شود.

کوتاه شدن طول تلومر لکوسیت ها با بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی عروقی، دیابت و تحلیل عضلانی مرتبط است، به این معنی که تاثیر سیگار بر طول تلومر احتمالا نقش مهمی در این بیماری ها ایفا می کند، اگرچه تحقیقات بیشتری برای درک مکانیسم های زمینه ای مورد نیاز است.

این مطالعه به شواهدی اضافه می کند که سیگار کشیدن باعث پیری می شود. از آنجایی که ترک سیگار مزایای سلامتی واضحی دارد، زمان آن فرا رسیده است که حمایت و درمان ترک سیگار را در مراقبت‌های بالینی روزانه ادغام کنیم تا به ما در ایجاد محیطی عاری از دود برای نسل بعدی کمک کنیم.

محققان بر این باورند که درک تلومرها می تواند درمان پیری و بیماری های مرتبط با آن را امکان پذیر کند. با دستکاری تلومراز یا ایجاد درمان هایی که بر طول تلومر تأثیر می گذارد، ممکن است روزی بتوانیم طول عمر سلول ها را افزایش دهیم و با بیماری های مرتبط با افزایش سن مبارزه کنیم.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *