یک مطالعه تازه نشان می دهد قرار گرفتن در مقابل یک گروه از مواد شیمیایی رایج که در اکثر محصولات خانگی یافت می‌شود  امکان دارد باردار شدن یک زن را به تاخیر انداخته یا حتی از آن جلوگیری کند.

محققان گزارش می دهند که فتالات ها می توانند شانس باردار شدن زنان را در هر ماه 18 درصد کاهش دهند.

گزارش مهر فتالات ها مواد شیمیایی هستند که در محصولاتی مانند شامپو، لوازم آرایشی، صابون، اسپری مو، اسباب بازی ها، کفپوش وینیل و دستگاه های پزشکی یافت می شوند.

این مواد شیمیایی به نام «مختل‌کننده‌های غدد درون ریز» شناخته می‌شوند، که موادی هستند که می‌توانند بر نحوه عملکرد هورمون‌ها در بدن انسان تأثیر بگذارند و آن‌ها را تغییر دهند.

«کری نوبلز»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ماساچوست، در بیانیه ای گفت: “فتالات ها مختل کننده غدد درون ریز هستند و ما هر روز در معرض آنها هستیم.”

محققان داده های بیش از 1200 زن را طی شش ماه تجزیه و تحلیل کردند.

نوبلز گفت: “ما توانستیم قرار گرفتن در معرض مواد محیطی مانند فتالات و ارتباط آن با سن بارداری را بررسی کنیم.”

بدن فتالات ها را به مواد ساده تری به نام متابولیت ها تجزیه می کند که از طریق ادرار دفع می شوند و به محققان این فرصت را می دهد تا سطح فتالات را در بدن افراد ردیابی کنند.

این تیم تحقیقاتی 20 متابولیت فتالات خاصی را که در بدن این زنان یافت شده بود، بررسی کردند.

نوبلز گفت: “ما شاهد یک روند کلی بودیم که زمان بیشتری برای باردار شدن با قرار گرفتن در معرض فتالات بیشتر طول کشید.”

نوبلز گفت که آنها همچنین سه ترکیب خاص را شناسایی کردند که بیشترین ارتباط را با بارداری طولانی مدت داشتند.

مونو (2-اتیل هگزیل) فتالات با 12 درصد کمتر احتمال باردار شدن در طول یک چرخه ماهانه همراه بود. مونو بنزیل فتالات با 15 درصد کمتر احتمال بارداری و مونوبوتیل فتالات با 18 درصد شانس کمتر بارداری مرتبط بود.

محققان همچنین دریافتند زنانی که سطوح بالاتری در معرض این ماده شیمیایی قرار دارند، دارای سطوح بالاتر التهاب هستند که می‌تواند بر توانایی آن‌ها برای باردار شدن تأثیر بگذارد.

به گفته محققان، زنانی که سطح فتالات بالایی داشتند، سطوح پایین‌تری از هورمون زنانه استرادیول و سطوح هورمون محرک فولیکول بالاتری در طول دوره قاعدگی خود داشتند. هر دو هورمون نقش مهمی در تخمک گذاری و اوایل بارداری دارند.

نوبلز گفت: “این مشخصات (استرادیول کم و هورمون محرک فولیکول بالا) در واقع همان چیزی است که در زنان مبتلا به نارسایی تخمدان مشاهده می کنیم که می تواند با افزایش سن و همچنین به دلیل عوامل دیگر رخ دهد.”

به گفته محققان، زنان می‌توانند برچسب‌های محصولات مصرفی را بخوانند و به دنبال گزینه‌های بدون فتالات باشند، اما مواد شیمیایی در همه جای محیط وجود دارد و اجتناب از آنها دشوار است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *