دکتر. احسان ستسیح، عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی و تربیت دانشگاه تهران و ناظر این پژوهش گفت: شواهد علمی جدید نشان می دهد که با افزایش سن، دقت حافظه کوتاه مدت کاهش می یابد. این موضوع برای سلامت روان افراد مسن اهمیت زیادی دارد و درک ما را از تغییرات عملکرد حافظه آنها افزایش می دهد.

به گزارش ایسنا، در مطالعه ای که اخیرا بر روی 102 فرد سالم 18 تا 71 ساله انجام شد، تاثیر افزایش سن بر حافظه بینایی کوتاه مدت مورد بررسی قرار گرفت.

این متخصص علوم اعصاب شناختی درباره روش انجام این پژوهش گفت: در این تحقیق افراد در یک تکلیف حافظه کوتاه مدت شناختی بر اساس تصاویر شرکت کردند. شرکت کنندگان باید تصویر یک چهره را حفظ می کردند و سپس آن را در بین تصاویر مشابه تشخیص می دادند.

استادیار دانشکده روانشناسی و تربیت دانشگاه تهران درباره نتایج این نظرسنجی گفت: نتایج ما نشان داد که با افزایش سن، تعداد خطاها به شدت افزایش می یابد.

به عبارت دیگر، افزایش سن منجر به افزایش قابل توجهی در انحراف معیار توزیع خطا می شود که نشان دهنده سطح دقت افراد در این کار شناختی است. یکی دیگر از منابع خطا می تواند انتخاب حدس زده شده تصاویر باشد. ارتباط معنی داری با افزایش سن برای این نوع خطا مشاهده نشد.

به گزارش دانشگاه تهران، نتایج این مطالعه که با مشارکت دکتر ساتسیتی، دکتر. جواد حاتمی، استاد دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران و سایر پژوهشگران دانشگاه تهران، پژوهشکده دانش بنیان و پژوهشگاه علوم شناختی از اهمیت بالایی برای فهم برخوردارند. اثرات پیری بر عملکرد حافظه کوتاه مدت می تواند در توسعه برنامه های مراقبتی و مداخلات بهبودی برای افراد مسن استفاده شود.

مقاله استخراج شده از این تحقیق اخیراً در مجله “Aging, Neuropsychology and Cognition” توسط انتشارات Routledge انگلستان منتشر شده و از طریق لینک زیر در دسترس است:

با افزایش سن، دقت حافظه کاری بصری کاهش می یابد

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *