بر این اساس “جمعیت– با افزایش شکاف بین حزب کارگر بریتانیا و رای دهندگان مسلمان آن، زمزمه هایی در مورد دیدگاه سیاسی جدید (ایجاد حزب اسلامی) در سراسر کشور طنین انداز شده است. برخورد کیر استارمر، رهبر حزب کارگر با رژیم صهیونیستی موجب ناامیدی بسیاری از هواداران مسلمان این حزب شد. مسلمانان که احساس می کردند نگرانی هایشان توسط حزبی که زمانی از آن حمایت می کردند نادیده گرفته می شود، دست به یک تغییر سیاسی زدند و یک نهاد جدید به نام حزب اسلام را تشکیل دادند. این حزب هدف خود را حل مشکلات بریتانیا و حمایت از تمامی اقلیت های موجود در این کشور اعلام کرد.
بسیاری از مسلمانان بر این باورند که حزب کارگر به اندازه کافی از اقدامات رژیم صهیونیستی انتقاد نکرده و در قبال حملات این رژیم به فلسطینیان موضع قاطعی اتخاذ نکرده است. این بی تفاوتی توسط بسیاری از رای دهندگان مسلمان به عنوان خیانت تلقی می شود. Wojciech Zylm، خبرنگار لهستانی BNN Breaking، در یادداشتی با انتقاد از سیاستهای حزب کارگر نوشت: «اگرچه اقداماتی برای افزایش نمایندگی اقلیتهای قومی در حزب کارگر انجام شده است، هنوز کار بیشتری لازم است.» حزب باید اطمینان حاصل کند که اقلیت صداها شنیده می شود و باید واقعاً برای خدمت به جوامع متنوعی که می خواهد نمایندگی کند، عمل کند. کاهش حمایت مسلمانان از حزب کارگر و ایجاد احتمالی حزب اسلامی، چالش های پیش روی نظام سیاسی بریتانیا را نشان می دهد. به نظر می رسد نیاز به تعامل بیشتر با جوامع اقلیت و یک سیستم سیاسی شفاف تر و پاسخگوتر باشد.
شعیشه عزیز، روزنامهنگار، نویسنده و عضو شورای شهر آکسفورد، در اعتراض به آنچه خیانت جذب کارگر به مسلمانان میخواند، از عضویت شورای کارگری شورای شهر آکسفورد استعفا داد.