مدیران صنعت مراقبت های بهداشتی در نشست خود در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس بر اهمیت برنامه ریزی برای اپیدمی بعدی که جهان را فرا خواهد گرفت، تاکید کردند. یک بیماری همه گیر در نتیجه ظهور بیماری که ما در حال حاضر آن را بیماری X می نامیم رخ می دهد.
به گزارش بیبیسی، سازمان بهداشت جهانی قبلاً هشدار داده بود که برای جلوگیری از وضعیت دردناکی که در همهگیری کووید-19 رخ داد، لازم است برای اپیدمی بعدی آماده شود. این باعث شده است که سیستم های مراقبت های بهداشتی نتوانند با حجم بیماران و تریلیون ها نفر کنار بیایند. هدر دادن دلار در اقتصاد جهانی ضروری است.
بیماری
مريم
این نامگذاری قبل از شیوع کووید-19 انجام شده است. در فوریه 2018، سازمان بهداشت جهانی این بیماری فرضی را در فهرست بیماری های خود قرار داد که نیاز به توجه اولویت دارند.
پیش نویس طرح تحقیق و توسعه یک برنامه استراتژیک جهانی است که توسط گروهی از متخصصان گردآوری شده توسط سازمان بهداشت جهانی طراحی شده است و شامل برنامه هایی برای آماده سازی و فعال سازی سریع تحقیق و توسعه در صورت بروز یک بیماری همه گیر است.
هدف از این برنامه فراهم کردن دسترسی سریع به آزمایشها، واکسنها و داروهای مؤثر است که میتواند جان انسانها را نجات دهد و از یک بحران بزرگ جلوگیری کند.
در سال های اخیر شاهد بیماری های مختلفی در سطح جهانی بوده ایم: سارس (سندرم حاد تنفسی)، آنفولانزای خوکی، MERS (سندرم تنفسی خاورمیانه)، ابولا و کووید-19.
کارشناسان بهداشت نگران همه گیری جهانی بعدی هستند که ممکن است در راه باشد و می تواند بسیار شدیدتر از ویروس کرونا باشد که باعث کووید-19 می شود.
آیا بیماری X باعث بیماری همه گیر می شود؟
اگرچه بیماری
هفته گذشته نشستی با عنوان “آمادگی برای بیماری” در مجمع جهانی اقتصاد با مدیریت تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی برگزار شد. وی در این نشست درباره روشهای جدید مورد نیاز برای آمادهسازی سیستمهای بهداشتی و درمانی در برابر تهدیدات اپیدمی مرگبارتری که ممکن است در آینده ایجاد شود، صحبت کرد.
وی در این نشست گفت: اگر اپیدمی جدی تری اتفاق بیفتد، حتماً یک نفر می گوید این وضعیت ترس و وحشت ایجاد می کند. بنابراین بهتر است منتظر چنین وضعیتی باشیم و خود را برای آن آماده کنیم، زیرا در طول تاریخ بارها اپیدمی برای ما اتفاق افتاده است.
اپیدمی کووید 19 بسیاری از کشورهای جهان را مبهوت کرده است. اما همانطور که در بخش “آینده” بی بی سی اشاره شد: “دانشمندان و کارشناسان اپیدمی سال ها هشدار داده اند که ما به سمت یک بیماری همه گیر جهانی پیش می رویم.”
بسیاری از این کارشناسان در مورد منشاء این همه گیری در حیوانات نگران هستند.
5 درصد از بیماری های جدید منشا حیوانی یا زئوتونیک دارند. Zootonic اصطلاحی است که به بیماری های قابل انتقال از حیوانات به انسان اطلاق می شود.
تصور می شود منبع کووید-19 پانگولین هایی باشد که در بازار حیوانات چین فروخته می شود. درست مانند کووید-19، به نظر می رسد بیماری های مشترک بین انسان و دام به دلیل فعالیت های انسانی خطرناک تر شده اند. اثرات فعالیت های انسانی بر اقلیم، تجاوز انسان به زیستگاه حیوانات و گسترش سفرهای انسانی منجر به گسترش بیماری های منتقل شده از حیوانات به انسان شده است.
به گفته گروهی از کارشناسان، گسترش شهرنشینی، افزایش تراکم جمعیت و تجارت جهانی بستر بسیار مناسبی را برای ظهور اپیدمی های جهانی ایجاد کرده است.
چگونه جهان برای همه گیری بعدی آماده می شود؟
دکتر. تدروس در یک جلسه بحث در مجمع جهانی اقتصاد گفت که سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر اقداماتی را برای آماده شدن برای همه گیری بعدی آغاز کرده است.
یکی این اقدامات شامل تامین ذخایر مالی برای دوره همه گیری و همچنین ایجاد مرکزی برای انتقال فناوری به آفریقای جنوبی است. این مرکز به تولید محلی واکسن کمک می کند که شکاف دسترسی به واکسن بین کشورهای کم درآمد و کشورهای پردرآمد را کاهش می دهد.
در گزارشی که در سال 2022 منتشر شد، مرکز اروپایی کنترل و پیشگیری از بیماری توصیه میکند که بهتر است به جای ساخت و توسعه سیستمهای جدید، سیستمهای موجود برای مقابله با اپیدمیهای آینده بهبود یابد.
این گزارش توصیه می کند که هر سیستم جدید باید قبل از شیوع بعدی آزمایش شود.
در ژوئن 2022، سازمان بهداشت جهانی 10 توصیه را برای تقویت جمعآوری و تجزیه و تحلیل مستمر و منظم دادههای سلامت و تندرستی و نتایج حاصل از این مطالعات ارائه کرد.
در این پیشنهاد آمده است: «یک سیستم نظارتی مؤثر برای تشخیص به موقع و سریع بیماریهای همهگیر جدید ضروری است و میتواند از گسترش سریع این بیماری خارج از کنترل و به قیمت تمام شدن زندگی جلوگیری کند». بیانیه گنجانده شده است.
سازمان بهداشت جهانی همچنین تاکید می کند که اپیدمی ها همیشه از یک منبع شناخته شده شروع نمی شوند و “ممکن است توسط یک پاتوژن ایجاد شوند که در حال حاضر برای انسان بیماری زا نیست.”
بسیاری از مردم انتظار پیشرفت بیشتر در فناوری واکسن را دارند.
یک سال پس از شیوع کووید-19، انواع واکسنها در دسترس مردم سراسر جهان قرار گرفت. این یک لحظه تاریخی در تحقیق، توسعه و تولید واکسن در مدت زمان کوتاهی بود. در آینده، دانشمندان باید بتوانند واکسنهای جدیدی تولید کنند که با ایجاد تغییراتی در الگوهای تولید واکسن موجود، از جان مردم محافظت کند.