مدیران بیمارستان های دولتی به شدت نگران خروج کادر پزشکی از بخش دولتی هستند.
به گزارش مهر، محسن خالقیان رئیس بیمارستان فیروزگر در همایش تسکینی به مشکلات بیمارستان های دولتی پرداخت و نسبت به خطر ورشکستگی و تعطیلی این بیمارستان ها هشدار داد و توضیح داد که تعرفه های غیرواقعی منجر به خروج 58 پرستار از بیمارستان ما شد.
وی همچنین با ابراز نگرانی از خروج هیات علمی بیمارستان های دولتی گفت: ادامه این روند وضعیت بحرانی را در بیمارستان های دولتی به دنبال خواهد داشت.
این در حالی است که چندی پیش حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با ابراز نگرانی از این وضعیت، اعلام کرد که هزینه زندگی با درآمد پرستاران در بیمارستان های دولتی سازگاری ندارد و به ناچار شاهد مهاجرت آنها به شهرستانها خواهیم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بسیاری از پرستاران به دلیل عدم تعادل در دخل و خرج زندگی در تهران به شهرستان ها مهاجرت می کنند و به شهرستان های خود می روند.
وی افزود: اکنون در بین همکاران پرستاری تمایل بیشتری وجود دارد که به خانواده خود نزدیک شوند یا به جایی بروند که اجاره بها کمتر است و بتوانند زندگی کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مهمترین چالش کل نیروی انسانی نظام سلامت در یک کلمه درآمد خلاصه می شود، یعنی اگر سطح درآمد را به حد قابل قبولی برسانیم. به راحتی می توان کارکنان دریافت و پیدا کرد.
در همین حال، فاطمه محمد نجار، نایب رئیس انجمن علمی متخصصان زنان و زایمان ایران گفت: حقالزحمه خدمات نیمه شب پزشکان زنان و زایمان کفاف هزینه ایاب و ذهاب آنها را نمی دهد.
خروج کادر پزشکی از بیمارستانهای دولتی ممکن است پرچم قرمزی برای نظام سلامت کشور و متولیان و سیاستگذاران بهداشت و درمان باشد. زیرا اکثر مراجعات به پزشک و بستری شدن در بیمارستان ها در بخش دولتی انجام می شود و اکثر بیماران در این بیمارستان ها متعلق به اقشار کم درآمد جامعه هستند که فقط برای خدمات پزشکی به بخش دولتی مراجعه می کنند.
در شرایط کنونی بیمارستانهای دولتی تهران با کمبود شدید کادر پرستاری و کمبود متخصص و پزشک متخصص در شهرهای دور از مراکز استانها مواجه هستند و اگر شاهد خروج کادر درمانی از بخش دولتی باشیم، باید منتظر باشیم. که کیفیت خدمات پزشکی در بیمارستانهای دولتی کاهش می یابد.
اگر مطالبات بیمارستان ها با چند ماه تاخیر تسویه می شود و نرخ ها غیرواقعی است و هر چند ماه یکبار حق الزحمه پرستاران و پزشکان به حساب آنها واریز می شود، نمی توان انتظار داشت که انگیزه ای برای ماندن داشته باشند.
چه تعداد پرستار در یک بیمارستان وجود دارند که پس از خروج 58 نفر از آن ها از بیمارستان، خدمات با کیفیتی را ارائه دهند؟ درست است، ما با استانداردهای پرستاران در هر تخت بیمارستان فاصله داریم.