بومادران چیست؟

به گزارش لیمومی، بومادران یا بومادران گیاهی است که هزاران سال است به دلیل فواید فراوانی که دارد برای درمان برخی مشکلات و بهبود سلامت استفاده می شود.

بیش از 140 گونه بومادران در سراسر جهان یافت می شود که از نظر ظاهری، موها، گل ها، برگ ها و ساقه ها کمی متفاوت است. گیاه بومادران دارای ساقه های نازک با برگ های کوچک است. گل های بومادران به رنگ های سفید، صورتی یا قرمز در دسته های کوچک هستند و عمدتاً در تابستان رشد می کنند.

برای بهره مندی از خواص بومادران عموماً آن را به صورت مکمل، چای، پودر و کپسول مصرف می کنند.

بومادران چه خواصی دارد؟

دلایل زیادی برای استفاده از بومادران یا مشتقات آن وجود دارد و در زیر به بررسی 5 خاصیت اثبات شده بومادران می پردازیم:

التیام زخم

یکی یکی از کاربردهای اصلی گیاه بومادران که سالهاست مورد استفاده بشریت قرار گرفته تسریع در بهبود زخم است. این خاصیت بومادران به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی آن است که باعث افزایش تعداد فیبروبلاست ها در ناحیه آسیب دیده می شود و به بافت همبند اجازه می دهد تا با سرعت بیشتری بازسازی شود.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

مطالعات نشان می دهد که فلاونوئیدها و آلکالوئیدهای موجود در بومادران درمان مشکلات گوارشی مانند زخم معده و روده، سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، گرفتگی معده، اسهال، نفخ و یبوست را تسریع می کنند.

در برابر بی نظمی

وجود برخی آنتی اکسیدان ها در گیاه بومادران باعث شده است که بومادران دارای خواص ضد اضطراب و کاهش استرس باشد. زیرا باعث کاهش ترشح هورمون کورتیکوسترون می شود. افزایش سطح هورمون در بدن باعث افزایش استرس و احساس خطر می شود.

حمایت از سلامت مغز

محققان دریافته اند که بومادران به درمان برخی از بیماری های مغزی مانند بیماری آلزایمر، مولتیپل اسکلروزیس، بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و آنسفالومیلیت کمک می کند.

ضد التهاب

بومادران و فرآورده های آن اثر ضد التهابی قوی دارند. به همین دلیل التهاب مزمن ناشی از عفونت ها و ویروس ها را از بین می برد. درمان عفونت های پوستی، علائم پیری و بیماری کبد چرب غیر الکلی از دیگر خواص گیاه بومادران است.

همچنین بومادران برای درمان تب، سرماخوردگی، تب یونجه، آمنوره، اسهال خونی، بی اشتهایی، بیماری لثه و تعریق مفید است.

بومادران چه مضراتی دارد؟

استفاده از بومادران در صورت ارائه در چارچوب، عارضه یا آسیب خاصی به همراه نخواهد داشت. البته مصرف زیاد این گیاه به دلیل وجود ماده ای به نام توجون می تواند باعث مسمومیت شود.

به طور کلی، مصرف روزانه 500-500 میلی گرم بومادران به مدت یک سال بی خطر است. با این حال، در برخی موارد ممکن است عوارضی ایجاد شود. در زیر به برخی از مضرات بومادران اشاره می کنیم:

آلرژی پوستی

برای برخی افراد مصرف بومادران باعث حساسیت پوستی، اگزما، قرمزی و خارش می شود.

تاثیر بر بارداری و شیردهی

مادران باردار و شیرده از جمله افرادی هستند که استفاده از گیاه یا عرق بومادران برای آنها توصیه نمی شود. زیرا منظم بودن بومادران خطر سقط جنین را افزایش می دهد.

مداخلات دارویی

علاوه بر این، اگر اختلالات لخته شدن خون دارید یا از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده می کنید، از مصرف بومادران یا فرآورده های بومادران خودداری کنید. زیرا احتمال خونریزی را افزایش می دهد.

آلرژی غذایی

افرادی که به گیاهان یک خانواده مانند بومادران یا ابروسیا حساسیت دارند، برای جلوگیری از واکنش آلرژیک، بومادران را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

امکان تأثیرگذاری بر بیماری

مصرف بومادران با داروهای آرام بخش می تواند خطرناک باشد. زیرا باعث افزایش علائم و اثرات این داروها می شود. به همین دلیل توصیه می شود از مصرف همزمان این دو دارو خودداری شود.

اداری باشد

یکی یکی از عوارض بومادران خاصیت ادرار آور آن است. مصرف زیاد بومادران باعث افزایش ادرار و کم آبی بدن می شود.

چای بومادران را چگونه تهیه می کنید؟

روش های مختلفی برای مصرف بومادران وجود دارد. می توانید از چای، چای، اسموتی، پودر، پماد، عصاره، لوسیون، روغن و قسمت های خشک شده این گیاه استفاده کنید.

  1. طرز تهیه چای بومادران: برای تهیه چای بومادران می توانید یک قاشق غذاخوری بومادران خشک را با 3 فنجان آب جوش مخلوط کنید و بگذارید 15 دقیقه دم بکشد. قوری، قوری و دستگاه فرنچ پرس برای تهیه چای بومادران مناسب است.
  2. طرز تهیه چای بومادران با عسل: می توانید مقداری عسل به چای بومادران خالص اضافه کنید تا طعم چای بومادران بهتر شود.
  3. طرز تهیه دمنوش بومادران با نعنا: برای تهیه این دمنوش، یک قاشق غذاخوری برگ خشک بومادران را با یک قاشق چایخوری برگ نعنای تازه یا خشک ترکیب کرده و در 4 فنجان آب جوش بریزید. تهیه این چای حدود 10 تا 15 دقیقه طول می کشد.
  4. طرز تهیه چای بومادران با زنجبیل: مقداری زنجبیل تازه را خرد کرده و به 3 فنجان آب جوش اضافه کنید. سپس یک قاشق غذاخوری برگ خشک بومادران را به مخلوط قبلی اضافه کنید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه دم بکشد.

عرق بومادران چه خواصی دارد؟

یکی یکی از اشکال استفاده از گیاه بومادران عرق آن است. هنگام تولید عصاره گیاه بومادران عرق بومادران ایجاد می شود که تمام خواص گیاه بومادران را در خود دارد. عصاره بومادران می تواند فواید زیادی برای شما داشته باشد. مانند:

  • تسکین التهاب پوست، التهاب معده و روده، تسکین علائم آرتریت روماتوئید و سایر التهابات مزمن از خواص عرق بومادران است.
  • ضد عفونی کننده عرق بومادران برای کاهش رشد باکتری ها و ویروس ها در دهان، دندان ها و رحم مفید است.
  • عرق بومادران نقش موثری در کاهش استرس و اضطراب دارد خواب نامنظم دارد.
  • می توان از عرق بومادران استفاده کرد غالب یک مورد کار می کند و درد ماهیچه ها و مفاصل، دردهای قاعدگی و سردرد را تسکین می دهد.

بومادران در طب سنتی چه خواصی دارد؟

سال هاست که پزشکان طب سنتی از گیاه بومادران برای کاهش عوارض و یا درمان برخی بیماری ها استفاده می کنند. خواص بومادران در طب سنتی عبارتند از:

  • درمان بیماری های گوارشی مانند: گرفتگی معدهعفونت، اسهال، یبوست و التهاب معده و روده

  • اگر بخواهیم از منظر طب سنتی فواید بومادران برای بانوان را نام ببریم، بسیار زیاد خواهد بود. به طور کلی بومادران عفونت های زنان را درمان می کند. عفونت های رحمی، تنظیم کننده، کاهش دردهای قاعدگی و عوارض ناشی از یائسگی، تنظیم هورمون ها و از بین بردن کیست تخمدان. بنابراین، این گیاه می تواند یکی یکی از بهترین داروها برای کیست تخمدان است.

  • بومادران ترشح آنزیم های گوارشی و صفرا را تحریک می کند کنترل سندرم روده تحریک پذیر و درمان هموروئید خواهد بود.

  • استفاده خارجی از روغن بومادران نقش مهمی دارد توقف خون دماغ دارد.

  • خواص ضد التهابی، ضد درد و ضد باکتری بومادران باعث محبوبیت این گیاه شده است تسکین علائم سرماخوردگی موفق بودن

  • خواص تقویت کننده خواب و آرام بخش بومادران در نهایت بر کیفیت یک خواب خوب شبانه تأثیر می گذارد. اگر نامنظم می خوابید از چای بومادران استفاده کنید.

  • خواص ضد استرس بومادران باعث می شود کیفیت خواب را افزایش دهید و زندگی مردم را در سطوح مختلف بهبود می بخشد.

  • یکی یکی دیگر از خواص بومادران در طب سنتی خاصیت ضدعفونی کنندگی آن است. برای درمان بیماری های عفونی استفاده می شود.

  • در طب سنتی از بومادران برای رفع بیماری های عصبی استفاده می شود باعث ناآرامی شود و از استرس استفاده می کنند.

  • بومادران فشار خون بالا را کنترل می کند. مصرف گیاه بومادران، عرق یا چای به شما کمک می کند فشار خون خود را در محدوده طبیعی نگه دارید و از انفارکتوس قلبی و مغزی جلوگیری کنید.

  • استفاده از روغن یا پماد بومادران روی زخم های خارجی باعث تسریع بهبودی می شود بهبود بافت افزایش.

  • فیبر بومادران به دیابتی ها این امکان را داده است که با استفاده از محصولات این گیاه قند خون خود را کنترل کنند.

مصرف بومادران یا سایر فرآورده ها به شرایط جسمانی بستگی دارد. به همین دلیل توصیه می شود قبل از مصرف این گیاه با متخصصان تغذیه یا طب سنتی مشورت کنید.

مخاطب عزیز! این مقاله جنبه آموزشی و اطلاعات کلی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. اما اگر مشکل یا بیماری جسمی دارید، برای اجرا فقط با یک متخصص مشورت کنید.

منابع

webmd

خط سلامت

rxlist

دکترتو

باغ های میوه در نزدیکی

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما