طبق اخبار شما: جمشید هاشم پور او در سال 1323 با نام هنری جمشید آریا از پدر و مادری اردبیلی در خیابان سلسبیل تهران به دنیا آمد. جمشید هاشم پور تحصیلات خود را تا فارغ التحصیلی در رشته ریاضی ادامه داد. جمشید هاشم پور وی متاهل و پدر دو دختر است.

نام: جمشید

نام خانوادگی: هاشم پور

تاریخ تولد: 1/5/1323

محل تولد: تهران

تحصیلات: دیپلم

فرزندان: دو دختر

زندگی جمشید هاشم پور

جمشید هاشم پور قبل از انقلاب

جمشید هاشم پور در سال 1323 در خیابان سلسبیل تهران در خانواده ای اهل اردبیل به دنیا آمد و تحصیلات خود را تا فارغ التحصیلی از رشته ریاضی ادامه داد. او اولین فیلم خود را معرفی کرد یکی از دوستانش گرفته تا کارگردان ایرانی ارمنی الاصل ساموئل خاچیکیان در سال 1347 در نقشی کوتاه در فیلم دوزخ ظاهر شد. بعدها «جنجال پول» به کارگردانی پرویز خطیبی و ایولله، کارگردانی منوچهر نوذری، «زیباترین زن دنیا» (با منوچهر و ثوق)، «اپیزود» (کارگردان امیر شروان) و «عشقیها» (کارگردان) جمشید شیبانی). آخرین فیلم جمشید هاشم پور قبل از انقلاب زیباترین زن جهان به کارگردانی قدرت الله احسانی و بازی منوچهر واثوق و جمیله بود. پس از آن مدتی تا سال ۱۳۶۱ سینما را ترک کرد و به دعوت مسعود کیمیایی برای بازی در فیلم خط قرمز به سینما بازگشت. او ستاره دهه هفتاد سینمای ایران بود.

جمشید هاشم پور بعد از انقلاب

او نقش «زینال بندری» را در فیلم تاراج ایرج قدری بازی کرد که جمشید هاشم پور (آریا) را با سر تراشیده به مردم معرفی کرد. به طوری که تیپ قهرمان تراشیده شده سال ها بینندگان زیادی را روانه سینماها کرده است. فیلم های بعدی جمشید هاشم پور: فرماندهی، بازداشتگاه، نقطه ضعف، بالاش، پایگاه جهنمی، عقاب، یوزپلنگ، تیغ و ابریشم، عشق و مرگ، پرده آخر، لمس شیطانی، دادستان، قرق، مادر، طعمه، افعی، یاران، آخر خون، نیش، پرواز کمپ، آخرین بندر، حمله طوفان، قانون شکن، رنجر، زخمی، مجازات، گروگان، عقرب، آواز قو، گشت راهنمایی، مسافر ری و بسیاری از فیلم‌های دیگر تا به امروز.

جمشید هاشم پور از معدود بازیگران موفق سینمای ایران است که نه تئاتر کار می کند و نه به نظر او تئاتر کار نمی کند. یکی از مصاحبه هایش بازیگری را در سینما آغاز کرد و تنها فعالیت تئاتری اش صحنه هایی از فیلم ندای شیطان بود که در آن صحنه های تئاتر را با راهنمایی مجید مظفری اجرا کرد. او با ایفای نقش های مختلف مهارت های خود را به اثبات رساند. او علاوه بر بازی در فیلم های اکشن و رویدادی در دهه 60 و اوایل دهه 70، بازی در نقش های دیگری را نیز امتحان کرد: روز باشکوه (کیانوش عیاری، 1367) – مادر (علی حاتمی، 1368) – پرده آخر (وارژ) کریم مسیحی. ، 1369) – عشق و مرگ (محمدرضا دلمی، 1369) و عاشقان (علی حاتمی، 1370).

هاشم پور پس از دریافت دیپلم افتخار از هفدهمین جشنواره فیلم فجر (1377) برای بازی در فیلم خیوه (رسول ملاقلی پور) انتخاب شد و سعی کرد در فیلم های خوب و متفاوتی بازی کند. بازی های بسیار خوب او در آواز قو (سعید اسدی، 1379)، سفر به فردا (محمدحسین حقیقی، 1380)، قارچ سمی (رسول ملاقلی پور، 1380) و واکنش پنجم (تهمینه میلانی، 1381) . . او در این سالها در فیلم مسافر ری (داود میر باقری، 1379) بازی تحسین برانگیزی ارائه کرد.

جمشید هاشم پور در سال 1381 دو فیلم «واکنش پنجم» و «سفر به فردا» را روی پرده سینماهای تهران داشت. بازی خوب او در فیلم «سفر به فردا» که نامزدی بیستمین جشنواره فیلم فجر را به همراه داشت به دلیل اکران نامناسب و ژانر فیلم آنطور که باید دیده نشد. نقش کوتاه او در فیلم کیف به قدری خاطره انگیز و تاثیرگذار بود که عکس این بازیگر روی اکران های تبلیغاتی تیزر تبلیغاتی قرار گرفت. هاشم پور در سال 1385 در فیلم استقلالی بری خدا به ایفای نقش پرداخت و نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فجر شد.

جمشید هاشم پور

جوایز

برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد (خیوا)

هفدهمین جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – 1377

برنده جایزه طلای بهترین بازیگر مرد (پاسخ پنجم)

چهارمین دوره (بهترین سال) به انتخاب سایت ایرانی اکتور – 1392

برنده جایزه طلای بهترین بازیگر مرد (مسافر ری)

ترم دوم (بهترین سال) به انتخاب سایت ایرانی اکتور – 1392

چهارمین بازیگر نقش اول سال (قارچ سمی)

هفدهمین دوره (بهترین های سال) به انتخاب نویسندگان و منتقدان – 1381

بهترین بازیگر نقش مکمل مرد سال (واکنش پنجم)

هجدهمین دوره (بهترین های سال) به انتخاب نویسندگان و منتقدان – 1382

اهدای تندیس حافظ برای زندگی هنریپ

جمشید هاشم پور

ماجرای تراشیدن سر و ممنوع الکار شدنش

به گزارش جمشیداشمپور، در حالی که برای بازی در برخی فیلم ها مشغول تراشیدن سر خود بود، چندین بار از سوی ارشاد تذکر و منع شد. این تصمیم شخصی اوست


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *