رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد که برطرف کردن کسری بودجه یکی از ماموریت‌های مهم سازمان برنامه و بودجه در دوره جدید است.

به گزارش مانیبان، رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برای اصلاح ساختار بودجه حرکت به سمت بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد آغاز شده است، گفت: ملاک تخصیص بودجه به دستگاه ها این خواهد بود ملاک تخصیص بودجه به دستگاه‌ها این خواهد بود که چه خروجی و پیامدی از تخصیص اعتبارات، حاصل خواهد شد. با توجه به خواسته رهبر معظم انقلاب از سازمان برنامه و بودجه مبنی بر برگزاری جلسات تبادل نظر با تشکل های دانشجویی و نخبگان دانشگاهی، دومین نشست دانشجویی رئیس سازمان برنامه و بودجه «داود منظور» با حضور نمایندگان دانشجویی کشور در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.

برنامه دولت برای رفع کسری بودجه

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ابتدای این جلسه تاکید کرد که جامعه دانشجویی کشور جامعه ای مطالبه گر و دغدغه مند است و مسئولان کشور ناب ترین سخنان و نقد منصفانه و دلسوزانه را از این جامعه آگاه و حساس دریافت می‌کنند. اظهار داشت: این دومین جلسه ای است که در پاسخ به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر برگزاری دیدارهای حضوری با دانشجویان برای شنیدن نظرات و دغدغه های آنان برگزار می شود، و به دنبال آن هستیم که از پیشنهادات دانشجویان در اجرا و تدوین سیاست ها نهایت استفاده را ببریم.

منظور بیان کرد: به واسطه وجود فضای آزاد نقد و ارزیابی در کشور، روزانه تعداد زیادی مقاله انتقادی در خصوص سازمان برنامه و بودجه در رسانه ها و فضاهای مجازی و … منتشر می شود که نشان از حساسیت جامعه نخبگان کشور اعم از دانشجویان و رسانه ها درباره جایگاه و نقش سازمان برنامه و بودجه متولی امور اقتصادی کشور است و دریافت نظرات برای ما به عنوان یک نهاد تخصصی تصمیم گیری بسیار ارزشمند است که می تواند راهگشای بهبود روند بازسازی، خود اصلاحی و ارتقای سطح فعالیت سازمان برنامه و بودجه باشد.

وی به تشریح تفاوت‌های بینش و رویکردهای اصلی سازمان برنامه و بودجه در دولت سیزدهم و دولت‌های گذشته پرداخت و ادامه داد: این سازمان نهادی است که سابقه نسبتاً طولانی دارد و بنا به نوع و ماهیت آن، به نوع و جنس کار آن، هسته سخت شاکله آن نسبتا انعطاف‌ناپذیر است؛ بر همین اساس در چارچوب رویکرد تحول‌آفرینی به دنبال تغییر گفتمان برای پاسخ‌گویی حداکثری برای خدمت‌رسانی به مردم و اصلاح سازوکار‌ها و فرآیند‌های سازمان برای تسریع در پشتیبانی از خدمت‌رسانی دستگاه‌های اجرایی به مردم هستیم. منظور با بیان اینکه از همین منظر در دوره جدید فعالیت این سازمان، جلسات متعددی با روسای دستگاه‌ها، استانداران، نمایندگان مجلس و ذی‌نفعان فعالیت‌های سازمان برگزار کرده‌ایم، افزود: معتقدیم سخنرانی این سازمان باید تغییر کند و با صحبت با هر دستگاه و بودجه کشور، مشکلات آنها را بر اساس اولویت بندی حل کنیم.

منظور تصریح کرد: تغییرات مدیریتی سازمان برنامه و بودجه نیز در همین راستا است و این سازمان وظیفه دارد ارزش های دولت مردمی را اجرا کند و به همین دلیل باید همه ارکان سازمان همسو باشند. معاون رئیس جمهور گفت: در این دوره از سازمان برنامه و بودجه، رضایت مردم برای ما بسیار مهم است و باید تلاش کنیم تا به وعده های رئیس جمهور و مصوبات سفر استانی عمل کنیم و مصوبات سفر اول در سفر دوم اجرایی شود تا امید در جامعه ایجاد شود.

حل مشکل ناهماهنگی بودجه سالانه کشور

منظور در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان دانشجویان مبنی بر حل مشکل نارضایتی در بودجه های سنواتی کشور، کسری بودجه را یکی از مهم ترین مشکلات اقتصادی کشور اعلام کرد و گفت: به گفته مقام معظم رهبری، کسری بودجه یک “فلاکت” است که سایر بخش ها را تحت تاثیر قرار می دهد. اقتصاد کشور نیز بر سایر بخش ها سایه افکنده و آثار مخربی دارد. وی تصریح کرد: وقتی بودجه کشور متعادل نباشد دولت مجبور می شود از روش هایی استفاده کند که شاید کافی نباشد مانند استفاده از توانمندی های نظام بانکی که البته این اقدامات در سیستم بانکی به صورت حواله و خطوط اعتباری و غیره باعث افزایش پایه پولی می شود و در نتیجه تورم افزایش می یابد که ریشه همه مشکلات است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان تلاش های دولت در این زمینه گفت: رفع کسری بودجه یکی از ماموریت های مهم سازمان برنامه و بودجه در دوره جدید است؛ در این راستا رفع کسری بودجه از جمله وظایف مهم سازمان برنامه و بودجه است. اما در این حوزه همه چیز به سازمان برنامه برنمی گردد و گاه تغییراتی که شورای اسلامی در لایحه بودجه ایجاد می کند باعث ایجاد تناقض در بودجه می شود.

منظور ادامه داد: البته بخشی از کسری بودجه نیز به عملکرد سازمان برنامه و بودجه در تنظیم بودجه و بیش برآوردی هزینه‌ها و تحلیل نکردن دقیق جزئیات هزینه‌ها در گذشته مربوط می‌شود که باید با بالا بردن دقت در تحلیل‌ها و محاسبات، از بروز این قبیل مشکلات پیشگیری کنیم. وی گفت: اصل 75 قانون اساسی در زمینه جلوگیری از ایجاد تعهدات مالی بدون پشتوانه مالی می گوید اگر مجلس در لوایح ارسالی دولت مشارکت می کند باید منابع مالی خود را نیز تامین کند تا از عدم تعادل در بودجه جلوگیری شود.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به مکاتبه‌های انجام شده در مجلس درباره لایحه برنامه هفتم توسعه کشور، گفت: مقرر شد در هنگام رسیدگی به همه لوایح، اصل 75 قانون اساسی رابطه دولت و مجلس را مشخص کند و اگر در موضوعی، دولت اعلام می‌کند منابع مالی اجرای آن را ندارد، مجلس حق ندارد تکلیف برای اجرای آن بگذارد.

منظور با بیان اینکه در چارچوب تدابیر مقام معظم رهبری دولت توانست از درج مواد فاقد منابع مالی در قانون برنامه هفتم در مجلس جلوگیری کند، افزود: اساس دولت ارائه خدمات حداکثری به مردم است. ; اما منابع محدود است و راهی جز اولویت بندی نیازها برای تخصیص آنها وجود ندارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: انتظارات این سازمان برای کمک به این مشکلات بالاست و این سازمان باید بر اساس اولویت ها عمل کند و دستگاه ها نیز باید با این امر همراهی کنند تا از هر گونه اسراف جلوگیری شود و کشور بر اساس حل مسائل نظام اداره شود

او تاکید کرد: وظیفه ما در سازمان برنامه و بودجه کشور، هدایت بهینه منابع و امکانات محدود کشور به سمتی است که بیشترین خدمات به مردم از ناحیه آن ارائه شود که در این راستا، تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام ملی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

منظور با بیان اینکه اولویت‌بندی مسائل کشور برای خدمت‌رسانی حداکثری و تخصیص بهینه منابع ضروری است، بیان کرد: در بحث اصلاح ساختار بودجه نیز، سازمان برنامه و بودجه حرکت از بودجه‌ریزی بر مبنای هزینه تمام‌ شده به بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد را آغاز کرده است و ملاک تخصیص بودجه به دستگاه‌ها این خواهد بود که چه خروجی و پیامدی از تخصیص اعتبارات، حاصل خواهد شد.

منبع: دنیای اقتصاد


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *