دکتر. سحر ملکی، دبیر اجرایی سومین کنفرانس بین المللی علوم کواترنری، دوشنبه 9 بهمن وی در مراسم افتتاحیه این نشست گفت: بی شک جهان امروز علاوه بر نیاز روزافزون به منابع طبیعی از انواع مشکلات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی رنج می برد.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات زیست محیطی مانند بحران آب و خاک و مخاطرات طبیعی انسان و اکوسیستم را به طور جدی به خطر می اندازد و خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد و این مشکلی است که بسیاری از کارشناسان و کارشناسان به آن پرداخته اند.

به گزارش ایسنا، دبیر اجرایی سومین کنفرانس بین المللی علوم کواترنر، مدیریت منابع آب و خشکسالی، رشد جمعیت و توسعه شهرنشینی، بهره برداری بی رویه از منابع طبیعی و دستکاری محیط زیست، آلودگی هوا، فرسایش خاک و کاهش تغییرات اقلیمی از جمله این موارد است. چالش های کلیدی کشور وی یادآور شد و یادآور شد: نگاهی به ابعاد این چالش ها اهمیت مطالعات کواترنر و بار سنگینی که بر دوش جامعه علمی است را یادآوری می کند.

ملکی درباره هدف از برگزاری این همایش گفت: این نشست با هدف رفع این مشکلات با گرد هم آوردن دانش و علم روز، تبادل نظر و تهیه طرح ها و برنامه های مشترک برگزار می شود.

او در مورد آن گفت فروردین وی ماه گذشته همزمان با فراخوان چکیده مقالات، فعالیت دبیران علمی و اجرایی همایش آغاز شد، تصریح کرد: در این مدت تا پایان مهلت چکیده مقالات در پایان آذرماه، حدود صد مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد و توسط کمیته علمی مورد بررسی دقیق قرار گرفت. 60 مقاله پذیرفته شد.

دبیر اجرایی سومین کنفرانس بین المللی علوم کواترنر ادامه داد: در نهایت مقرر شد 40 مقاله به صورت سخنرانی و مابقی به صورت پوستر به صورت آنلاین و حضوری طی سه روز ارائه شود.

ملکی در پاسخ به این سوال که آیا تغییرات اقلیمی مربوط به دوره کواترنری است، گفت: دوره کواترنری از حدود 2 میلیون و 800 سال پیش شروع شده است، اما اینکه می گویند تغییرات اقلیمی در این دوره شروع شده است، حرف درستی نیست. زیرا از زمان شکل گیری زمین تغییرات آب و هوایی وجود داشته است.

وی افزود: اما چون شکل زمین از دوره کواترنر تغییر نکرده است و کوهزایی یا تغییرات اساسی مانند بسته شدن یا باز شدن قاره ها را نداشته ایم، چرخه های آب و هوایی منظم را تجربه می کنیم.

ملکی چرخه های منظم اقلیمی را دوره هایی دانست که هر صد سال یک دوره یخبندان و دوره بین یخبندان را تجربه خواهیم کرد و یادآور شد: در این بین دوره های شبه یخبندان و شبه بین یخبندان نیز وجود دارد و از آنجایی که این چرخه ها هوا تکرار می شود. ; بنابراین، بررسی این چرخه ها حائز اهمیت است.

عضو انجمن کواترنر ادامه داد: اینطور نیست که در دوره کواترنر با تغییرات اقلیمی مواجه باشیم، بلکه از زمانی که زمین شروع به شکل گیری کرده است این تغییرات رخ داده است، اما یک چرخه آب و هوایی منظم در دوره کواترنر مشاهده می شود.

وی با تاکید بر اینکه گذشته کلید آینده است، گفت: در آخرین روز این همایش نشستی با موضوع مخاطرات با حضور کارشناسان و صاحب نظران برگزار می شود که در آن به بررسی تاثیر تغییرات اقلیمی بر مخاطرات زمین شناسی پرداخته می شود. مبادله شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *