تعداد افرادی که به ام اس مبتلا می شوندزیاد شده است. در ادامه به چند باور اشتباه در مورد این بیماری اشاره کرده ایم.
دکتر سرور عدوانی از برخی باورهای غلط درباره بیماری من می گوید. س گفت: این یک باور کاملا اشتباه است که می گویند افراد مبتلا به ام اس نمی توانند ازدواج کنند یا مشکل بچه دار شدن داشته باشند.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایسنا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: با توجه به اینکه اکثر بیماران ام اس اغلب در سنین پایین به این بیماری مبتلا می شوند و یا به سن باروری نرسیده اند، ممکن است این موضوع برای این افراد نگران کننده باشد. این باور اشتباه است و بیماران ام اس برای ازدواج مشکلی ندارند و به راحتی می توانند تحت نظر پزشک مادر یا پدر شوند.
این مدرس دانشگاه درباره احتمال ابتلای فرزندان بیماران ام اس نیز گفت: کسانی که از این بیماری رنج می برند، شاید این نکته را در نظر داشته باشند که احتمال ابتلا به این بیماری در نوزادانی که از والدین مبتلا به ام اس متولد می شوند، بیشتر است. شاید برای سایر افراد جامعه اینطور به نظر برسد، اما اصلاً اینطور نیست و احتمال این امر زیاد است. اگر مبتلا به ام اس هستید، این تصور که کودک شما با این بیماری به دنیا می آید اساسا اشتباه است.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی از طیف های ام اس از طریق وراثت قابل انتقال است، تصریح کرد: تا زمانی که آزمایش ژنتیک انجام نشود، هیچ فردی نمی تواند نظر قطعی در مورد اینکه آیا سایر اعضای خانواده در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند یا خیر. تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس هستند و نوزادی کاملا طبیعی به دنیا می آورند کم نیست.
عدوانی با تاکید بر اینکه موضوع ام اس فارغ از مشکلات ژنتیکی و مشکلات محیطی است، افزود: به هر حال علت اصلی این بیماری و بسیاری از عوامل ایجاد آن هنوز ناشناخته است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی دیگر از باورهای غلط مبنی بر بیماری ام اس را مختص جوانان تشریح کرد.
این فوق تخصص بیماری های مغز و اعصاب با اشاره به اینکه این فرد یکی دیگر از تصورات غلط در مورد مبتلایان به ام اس است، با بیان اینکه امید به زندگی نیز کوتاه می شود، بیان کرد: این بیماری از امید به زندگی افراد کم نمی کند و وقتی بسیاری از افراد متوجه می شوند که مبتلا به ام اس هستند، فکر می کنند که مبتلا به ام اس هستند. اماس. با اختلال عملکرد اساسی مواجه است.
وی با توصیف این تصور که همه افراد مبتلا به ام اس در راه رفتن و یا از دست دادن بینایی خود به مرور زمان دچار مشکلات جدی می شوند، به عنوان یک تصور اشتباه، توضیح داد: با توجه به درمان های جدید موجود، بیماری ام اس را می توان تا حد قابل توجهی، شاید در سال های دور، کنترل کرد. به عنوان مثال، 20 یا 30 سال پیش، زمانی که این بیماری مشهود نبود.» هیچ درمانی وجود نداشت، اما اکنون اکثر بیماران با موفقیت درمان می شوند و به زندگی عادی باز می گردند.
ادوانی بیان کرد: ام اس امکان حمله به سیستم عصبی را دارد، حتی ممکن است بیماران دچار تاری دید موقت، ضعف در اندام ها، اختلال تعادل و دوبینی شوند، اما با درمان به موقع می توان علائم را در حد بسیار بالایی و در کوتاه ترین زمان درمان کرد. زمان. در بیشتر موارد کاملاً رفع می شود.
این مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: ام اس قابل کنترل است و به طور کلی هنوز دارویی نداریم که بیمار بتواند از آن استفاده کند و آن را درمان کند. به عنوان مثال، بیماران دیابتی باید در طول زندگی از داروهای خود استفاده کنند و در صورت قطع مصرف، قطعا با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.
متخصص بیماری های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: ام اس و درمان های آن به درمان موثر در سال های اولیه بیماری بستگی دارد. بنابراین اگر به موقع تشخیص داده شود، درمان ها به موقع انجام می شود. حتی این احتمال وجود دارد که این بیماری متوقف شود یا فرد مبتلا در آینده عوارض کمتری را تجربه کند.
ادوانی هشدار داد: بیماران ام اس پس از درمان و کاهش علائم بیماری، درمان را قطع نکنند. از آنجایی که ام اس ماهیت شفابخش و تهاجمی دارد، می تواند برای مدت طولانی ساکت بماند و پس از مدتی بیمار با حملاتی مواجه شود که کنترل آن دشوارتر است.
وی بر اساس بیانیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به یکی دیگر از باورهای غلط مبنی بر عدم مصرف غذاهای سرد برای بیماران ام اس اشاره کرد و افزود: از منظر علمی و پژوهشی مصرف غذاها ضرری ندارد. اگر تحت کنترل باشد و/یا عود بیماری تایید نشده باشد، رژیم های سخت در نتیجه می تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و از رسیدن مواد مغذی به بدن جلوگیری کند، بنابراین تنها توصیه به افراد مبتلا به ام اس این است که رژیم غذایی سالمی داشته باشند.
ادوانی در پایان توصیه کرد: عاداتی مانند استعمال دخانیات و قلیان ممکن است باعث تشدید بیماری و تشدید حملات شود. بنابراین توصیه می شود که سیگار را ترک کنید.