عدم تعادل هورمون ها روی بقیه سیستم های بدن تأثیر می گذارند و می توانند مشکلات بزرگی ایجاد کنند. .

دلایل زیادی وجود دارد که می تواند باعث ایجاد عارضه ای شود که شما را آزار می دهد. دلایلی مانند احساس نفخ و نفخ شکم، آلرژی غذایی، مسافرت، ورزش، اما اغلب جدای از این عوامل، عوارض عارضه نیز دارد. هورمون های بدن شما عامل اصلی هستند شما می توانید با متعادل کردن یا تنظیم هورمون های خود از شر این موقعیت های ناراحت کننده خلاص شوید.

«تعدیل هورمونی» از نظر سلامتی و تندرستی این روزها بسیار رایج شده است و البته بی دلیل نیست. پس آیا واقعا چیزی به نام “تعادل هورمونی” وجود دارد؟

اگر خسته هستید، نفخ دارید، آکنه دارید، اضافه وزن دارید یا احساس می کنید چیزی به هیچ وجه درست نیست، ممکن است لازم باشد هورمون های خود را متعادل کنید.

هورمون ها بر متابولیسم، هضم، انرژی و غیره تأثیر می گذارند. آنها نقش مهمی در زندگی روزمره شما دارند و جای تعجب نیست که بر احساسات و خلق و خوی روزانه شما تأثیر بگذارند.

ممکن است مشکلی به نام عدم تعادل هورمونی داشته باشید. این بدان معنی است که یک یا گروهی از هورمون ها در بدن شما از تعادل خارج شده اند. با این حال، این بدان معنا نیست که چیزی به نام سازگاری هورمونی پیش روی شماست. اگر سطح هورمون شما نامتعادل است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید و بر اساس علائم خود درمان شوید، نه آنچه در اینترنت می بینید و می شنوید.

اگر فکر می‌کنید که هورمون‌های شما واقعاً نامتعادل هستند یا می‌خواهید بدانید بهترین فعالیت هورمونی در بدن شما چیست، با پزشک صحبت کنید.

هورمون ها چیست؟

غدد، ماهیچه ها و سایر بافت ها در بدن ما مواد شیمیایی به نام هورمون ترشح می کنند و این مواد شیمیایی از طریق خون در سراسر بدن پخش می شوند. این هورمون ها با تبادل پیام بین اندام ها آنها را برای عملکردهای مختلف آماده می کنند. بیش از 50 هورمون شناخته شده در بدن ما وجود دارد و محققان هنوز در حال تحقیق و کشف هورمون ها و عملکرد آنها هستند.

سطح هورمون در بدن هر فردی متفاوت است و در شرایط مختلف در نوسان است. به عنوان مثال، پزشکان انتظار ندارند سطح تستوسترون یک نوجوان و یک فرد مسن یکسان باشد. برخی افراد ممکن است سطوح هورمونی بالاتر یا پایین تری داشته باشند، اما این بدان معنا نیست که سطح هورمون آنها غیر طبیعی است. همه افراد متفاوت هستند و هورمون های زیادی در بدن ما وجود دارد که هر کدام عملکرد و شرایط خاص خود را دارند.

به طور کلی، وقتی مردم در مورد تنظیم هورمونی صحبت می کنند، معتقدند که باید سطح هورمون های خود را با عادات سبک زندگی مانند خواب کافی و ورزش متعادل نگه دارند. به طور کلی، هدف به حداقل رساندن اثرات عدم تعادل هورمونی است. عدم تعادل هورمونی به طور کلی به عنوان داشتن یک یا چند هورمون در بدن بسیار کم یا بیش از حد تعریف می شود.

اصطلاح “تنظیم هورمونی” اغلب با هورمون های جنسی زنانه مانند استروژن، پروژسترون و تستوسترون مرتبط است. اما در واقع، این اصطلاح شامل هورمون های استرس (کورتیزول)، هورمون های متابولیک (مانند انسولین)، هورمون های تیروئید و بسیاری از هورمون های دیگر نیز می شود.

عدم تعادل هورمونی چیست؟

عدم تعادل هورمونی بسته به هورمون های درگیر می تواند علائم مختلفی مانند خستگی و نوسانات خلقی ایجاد کند. ایده این است که متعادل کردن هورمون‌های فرد علائم را کاهش می‌دهد.

اکنون اوضاع کمی متفاوت شده است: این درست است که هورمون ها عملکردهای مهم بدن را کنترل می کنند. اما این نیز درست است که سطح هورمون می تواند خیلی کم یا خیلی زیاد باشد و پتانسیل ایجاد مشکلات سلامتی را داشته باشد. با این حال، مفهوم “هورمون های تعدیل کننده” کاملا مبهم و احتمالاً گمراه کننده است. بدن هورمون‌های زیادی تولید می‌کند و هورمون‌های ما دائماً در نوسان هستند و به این ترتیب عمل می‌کنند و عبارت «تنظیم هورمون» را کمی ساده‌سازی می‌کند.

نباید فراموش کرد که عدم تعادل هورمونی در واقع یک عدم تعادل بیوشیمیایی است. یعنی شامل فرآیندهای شیمیایی در بدن می شود. تنها راه تایید عدم تعادل هورمونی آزمایش خون است که ضرورت آن باید توسط پزشک اعلام شود. حتی در این مورد، عدم تعادل هورمونی می تواند ناشی از عوامل زیادی مانند تغذیه، داروها و بیماری ها باشد. درست است که تغییر سبک زندگی می تواند به کنترل عدم تعادل هورمونی کمک کند. اما این تنها یک تکه از پازل است و در نهایت همه اینها به هورمون های دخیل و علت اصلی آن بستگی دارد.

به طور خلاصه: شما نمی توانید عدم تعادل هورمونی را به تنهایی با تغییر سبک زندگی هدف قرار دهید یا اصلاح کنید. اما اگر پزشک قبلاً تشخیص داده است که شما دچار عدم تعادل هورمونی هستید، برخی عادات ممکن است به شما در مدیریت علائم کمک کنند و اگر مشکل هورمونی ندارید، عادات زیر حداقل به سلامتی بهتر منجر می‌شود.

فیبر کافی بخورید

غذاهای گیاهی و غلات کامل به دلیل محتوای فیبر بالایی که دارند، عموماً غذاهایی برای دستگاه گوارش در نظر گرفته می شوند. خوردن غذاهای مفید برای هضم غذا نیز به سلامت هورمونی شما کمک می کند. وضعیت میکروبیوم روده شما همچنین هورمون هایی مانند استروژن، تستوسترون، پروژسترون و کورتیکواستروئیدها را تنظیم می کند.

وضعیت روده بر مقاومت به انسولین تأثیر می گذارد. مقاومت به انسولین زمانی است که سلول ها به درستی به انسولین پاسخ نمی دهند. انسولین هورمونی است که گلوکز را برای دریافت انرژی به سلول ها منتقل می کند. مقاومت به انسولین مشکل کوچکی نیست زیرا می تواند منجر به دیابت نوع 2 شود. بنابراین، با مصرف فیبر بیشتر، به روده ها و هورمون های خود کمک می کنید.

قند کمتری مصرف کنید

یکی از شایع ترین مشکلات هورمونی عدم تعادل انسولین است که می تواند باعث افزایش سطح قند خون و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 شود. خوردن بیش از حد قند می تواند باعث این عدم تعادل شود، بنابراین محدود کردن مصرف قند نقش مهمی در این جنبه از سلامت هورمونی شما دارد. شکر ممکن است در غذاهایی که انتظار ندارید، مانند سس پاستا و سس سالاد، یافت شود.

استرس خود را مدیریت کنید

کاهش استرس مهمترین کاری است که می توانید برای تعادل هورمون های خود انجام دهید. استرس بر سطح و عملکرد هورمون ها بسیار موثر است. استرس مزمن می تواند باعث تولید بیش از حد کورتیزول و اختلال در سایر فرآیندهای هورمونی مانند عملکرد متابولیک و ایمنی شود. اقدامات مفید مدیریت استرس مانند دعا، مدیتیشن و تنفس عمیق می تواند سطح کورتیزول را تنظیم کرده و از سلامت هورمون حمایت کند.

راهی برای مدیریت استرس خود انتخاب کنید که مناسب شما باشد. شاید شنا یا بافتنی بهترین راه برای از بین بردن استرس باشد. شاید لازم باشد به چیزهای غیرضروری در زندگی خود نه بگویید یا در مورد شغلی که شما را خسته کرده است تجدید نظر کنید.

فعالیت بدنی منظم انجام دهید

ورزش همچنین نقش مهمی در عملکرد هورمونی دارد و می تواند سطح انسولین را تنظیم کند، هورمون های استرس را کاهش دهد و هورمون های احساس خوب (مانند اندورفین) را افزایش دهد. ورزش منظم برای جلوگیری از تحلیل استخوان ناشی از هورمون ضروری است.

بنابراین، عدم تحرک می تواند خطر مقاومت به انسولین و سایر مشکلات هورمونی را افزایش دهد. حداقل دو روز در هفته 150 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط ​​انجام دهید.

کمتر در معرض عوامل مختل کننده سیستم غدد درون ریز قرار بگیرید

برخی از محصولات یا مواد شیمیایی ممکن است در عملکرد هورمونی اختلال ایجاد کنند. مانند بیسفنول A و فتالات ها که به ترتیب در بسته بندی مواد غذایی و لوازم آرایشی یافت می شوند. کاهش قرار گرفتن در معرض این مواد ممکن است به تعادل هورمونی کمک کند. با این حال، میزان این تأثیر برای هر فردی متفاوت است و به عواملی مانند ژنتیک، وضعیت سلامت و سطح مواجهه بستگی دارد. اگرچه ما همیشه نمی توانیم از این مواد اجتناب کنیم، اما می توانیم قرار گرفتن در معرض آنها را کاهش دهیم.

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟

اگر فکر می کنید مشکل هورمونی دارید، تنها راه برای اطمینان از این موضوع مراجعه به پزشک و انجام آزمایش خون است. اگر علائمی دارید که با تغییر سبک زندگی قابل رفع نیست، مانند خستگی غیرقابل توضیح، نوسانات خلقی، مشکلات هورمون های جنسی (مانند عدم قاعدگی)، باید به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر این، اگر سابقه هورمون های بالا یا پایین دارید، حتما باید با پزشک مشورت کنید.

منبع: تبیان

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *