در ادامه می توانید با شایع ترین علائم سرطان سینه آشنا شوید.

سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین زنان در ایران است و به گفته کارشناسان و محققان این آمار به دلایل مختلف در حال افزایش است و تا 20 سال آینده به 63 درصد خواهد رسید.

به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، هر ساله همایش ها و رویدادهای مختلفی در خصوص سرطان سینه در کشور برگزار می شود و با وجود اینکه کارشناسان و مسئولان بارها نسبت به این موضوع و لزوم انجام معاینات سالانه هشدار داده اند، اما عنوان می شود بسیاری از مردم به ویژه زنان، از این موضوع اطلاعی ندارند. . مراقبت ها و بررسی های لازم را برای این سرطان جدی نمی گیرند. این مشکلی است که می تواند به قیمت جان بیماران تمام شود. زیرا در صورت پیشرفت این سرطان، درمان آن بسیار سخت می شود و گاهی ممکن است جان بیمار از بین برود.

بر اساس آمارهای فعلی، سالانه حدود 17 هزار نفر در ایران به سرطان سینه مبتلا می شوند که یک سوم آنها فوت می کنند. زیرا بیشتر آنها زمانی رخ می دهند که زمان طلایی پیشگیری یا درمان از بین می رود.

پس علائم سرطان سینه چیست؟ چند بیماری ژنتیکی و ارثی است؟ آیا عوامل محیطی نیز در بیماری فرد موثر است؟ پس چگونه بفهمیم که این سرطان را داریم؟

دکتر جراح قفسه سینه و معاون پژوهشی آموزشی پژوهشکده سرطان جهاددانشگاهی تهران معتمد. آسیه الفت بخش به همه این سوالات پاسخ داد.

الفت بخش با بیان اینکه 10 تا 15 درصد سرطان های سینه ژنتیکی هستند، توضیح می دهد: البته بحث ژنتیک با وراثت متفاوت است و در این مورد هم توضیح می دهم. عامل ژنتیکی به این معناست که فرد با جهش در ژن متولد می شود و آن را از مادر یا پدر خود به ارث می برد. ما به این سرطان پستان ارثی می گوییم، که در آن احتمال ابتلای فرد به سرطان سینه بسیار بالا و حتی تا 80 درصد است.

این جراح پستان به نقش وراثت در سرطان سینه نیز می‌پردازد و می‌گوید: دسته دیگری از سرطان سینه ارثی است اما ژنتیکی نیست. این بدان معناست که فرد آن ژن جهش یافته را ندارد، بلکه قبلاً از والدین یا خانواده منتقل شده است. احتمال ابتلا این افراد نیز وجود دارد، اما نه به اندازه گروه اول.

نقش عوامل هورمونی و عوامل محیطی در بیماری

معاون پژوهشی آموزشی پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی تهران ادامه می دهد: علاوه بر ژنتیک و وراثت، عوامل دیگری نیز در بروز سرطان سینه موثر است که مهم ترین آنها عوامل هورمونی است. زیرا سرطان سینه سرطانی است که مستقیماً با هورمون های استروژن و پروژسترون آزاد شده از تخمدان ها مرتبط است. بنابراین هر عاملی که ترشح این هورمون ها را در بدن افزایش دهد، در هر صورت احتمال عفونت را افزایش می دهد. این عوامل عبارتند از مصرف قرص های هورمونی بعد از سن یائسگی (هر چه فاصله زمانی طولانی تر باشد، احتمال عفونت بیشتر می شود)، استفاده طولانی مدت از قرص های ضد بارداری و فاصله زمانی طولانی بین اولین خونریزی قاعدگی و دوره قاعدگی. زمان یائسگی علاوه بر این، شیردهی ممکن است خطر عفونت را کاهش دهد، برعکس، مدت کوتاه شیردهی خطر عفونت را افزایش می دهد.

10 تا 15 درصد سرطان های سینه ژنتیکی هستند. به عبارت دیگر، فرد در بدو تولد جهش ژن را از پدر یا مادر به ارث برده است. البته ژنتیک با وراثت متفاوت است.

الفت بخش می گوید: علاوه بر عوامل هورمونی، عوامل محیطی نیز ممکن است در ابتلا به سرطان سینه نقش داشته باشند. استرس بیش از حد، چاقی و کم تحرکی یا عدم فعالیت بدنی از مهمترین عوامل محیطی هستند.

این جراح سینه به این سوال که آیا استرس باعث سرطان سینه می شود اینگونه پاسخ می دهد: استرس بر همه بیماری ها تاثیر می گذارد. سرطان ها، از جمله سرطان سینه. البته استرس به تنهایی نمی تواند عامل سرطان باشد، اما در دو نفر با سابقه ارثی یا خانوادگی ممکن است. یکی آلوده می شوند و یکی در اینجا نقش عوامل محیطی به چشم می خورد.

علائم سرطان سینه

الفتبخش درباره علائم سرطان سینه می گوید: شایع ترین علامت سرطان سینه که معمولاً توسط خود فرد متوجه می شود، توده ای است که معمولاً بدون درد است، معمولاً بافت و قوام دارد، اغلب دارای حاشیه های نامنظم و چسبنده است. به راحتی از بافت های اطراف جدا می شود و حرکت نمی کند.

به گفته این جراح قفسه سینه، علائم دیگری نیز وجود دارد که کمتر شایع هستند، اما وجود دارند. به عنوان مثال، بافت سینه به طور ناگهانی قرمز، متورم می شود و یک وضعیت پوستی نارنجی در داخل ظاهر می شود، یا ممکن است ترشح خون از نوک پستان مشاهده شود، یا ممکن است پوست سینه در ناحیه دارای تومور به سمت داخل کشیده شود. احساس توده در ناحیه زیر بغل یکی یکی دیگر از علائم این سرطان این است که برخی افراد ممکن است با این علامت به پزشک مراجعه کنند.

الفت بخش در پاسخ به این سوال که چه زمانی فرد متوجه علائم سرطان سینه می شود، می گوید: زودترین زمانی که توده را متوجه می شویم زمانی است که اندازه آن حداقل به یک سانتی متر برسد. قبل از این، توده ممکن است قابل لمس نباشد، به خصوص در افرادی که بافت سینه متراکم دارند. البته ماموگرافی می تواند توده را زمانی که هنوز بسیار کوچک است و به سرطان تبدیل نشده است یا در مراحل اولیه سرطان است تشخیص دهد.

شایع ترین علامت سرطان سینه که معمولاً توسط خود فرد متوجه آن می شود، تورم است که معمولاً بدون درد است.

چرا برخی از افراد هیچ علامتی از این سرطان ندارند؟

از معاون پژوهشی آموزشی پژوهشکده سرطان جهاددانشگاهی تهران معتمد می پرسم آیا ممکن است سرطان سینه در برخی موارد علائم خاصی نداشته باشد و باعث دیر یادگیری فرد شود؟ پاسخ می دهد: بله، ممکن است برخی از افراد علائم خاصی نداشته باشند، بنابراین فرد دیر متوجه آن می شود. یکی از دلایل آن این است که بسیاری از زنان دارای بافت سینه متراکم هستند و این تراکم بسیار زیاد است، ممکن است جرم در قسمت‌های عمیق‌تر بافت سینه باشد و در هنگام لمس متوجه آن نشود.

این جراح سینه می گوید: در پستان های با بافت متراکم نسبت بافت غده به بافت چربی بسیار بیشتر است و اغلب لمس توده مشکل است و خانمی با توده 3 تا 4 سانتی متری ممکن است دچار بیماری شود. مثال. دکترا با این حال، لمس توده در سینه ها با بافت چربی زیاد آسان تر است. گاهی اوقات تورم در سینه وجود ندارد، اما غدد لنفاوی در ناحیه زیر بغل بزرگ می شوند. در چنین حالتی، اولین علامت ممکن است تورم ناگهانی قفسه سینه باشد و فرد فقط با آن تورم یا شرایط پوستی نارنجی متوجه آن شود. در این حالت که پوست پرتقال نامیده می شود، پوست به حدی متورم می شود که به صورت لکه هایی به سمت داخل کشیده می شود. اگر غدد لنفاوی درگیر شده باشد یا اینکه توده خیلی نزدیک به زیر بغل قرار گرفته باشد و باعث تورم در پستان شود، در درجه اول این اتفاق می افتد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *