سردار سید مهدی فرهی معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفتگویی نکاتی را در خصوص شهید تهرانی مقدم، موشک های ایرانی، موشک های خرمشهر و… بیان کرد که بخشی از گفتگوی وی را در ادامه می خوانید.
تلاش های شهید تهرانی مقدم علاوه بر نظامی چه تاثیری بر بخش غیرنظامی داشت؟ آیا از ثروت فناوری که او جمع آوری کرده بود در بخش غیرنظامی نیز استفاده می شد؟
البته شهید تهرانی مقدم نقش یک لوکوموتیو را داشت که مانند یک لوکوموتیو حرکت می کرد و واگن های زیادی را پشت سر خود می کشید. انصافاً، او شایستگی استثنایی داشت و کارش چنان پربرکت بود که ثروت دستاوردهای فناوری او به بخش های ملی و عمرانی نیز رسید.
فرماندهان نظامی گفتند آمریکا می تواند به ایران حمله کند، اما هرگز این کار را نخواهد کرد. پیامی به آمریکایی ها عواقب این حمله را تشریح کرد.
فرمانده معروف ارتش عزادار شد/ از خبرچین شکایت کرد
درخواست عاجل سرلشکر باقری از وزیر کشور عراق در خصوص گروه های تروریستی
این فناوری فراوان در هر دو بخش نظامی و غیرنظامی مورد استفاده قرار گرفت. یعنی برخی از این فناوریها که هم در بخش نظامی و هم در بخش ملی به حساب میآیند، در جریان بودند و در حال گسترش بودند، اما گاهی اوقات میتوانستیم این فناوریها را در صنعت نفت و گاز، در خودروسازی و در بسیاری از حوزههای دیگر مانند معدن و زیرزمینی ببینیم. -درج آهنگ و موارد دیگر. فرض کنید من شاهد این موضوع بودم و احتمالاً مجری آن و در حوزه نظامی، بنابراین در حوزه فناوری های تسلیحاتی، بسیاری از این فناوری ها در محصولات دفاعی مانند پهپاد، هواپیما و جت های جنگنده استفاده می شد.
یکی از برکات این شهید بزرگوار جانشینی است. امروز ما در کشور می توانیم به داشتن ده ها حسن مقدم افتخار کنیم. این را بدون تعارف می گویم. ما الان کسانی را داریم که اگر حسن مقدم امروز شهید می شد، می گفتند: «من می روم، بگذارید در خانه من کار کنند.» با اینکه نزدیک به 30 نفر در کنار او شهید شدند و همه یاران اصلی او بودند. امروز الحمدلله به برکت این خون و این روحیه و این اخلاص دهها نفر مانند او ظهور کردند.
فعالیت 1000 شرکت دانش بنیان در حوزه موشکی/هزار نقطه کشور در حوزه دفاعی فعالیت می کنند.
چیزی که شهید مقدم بیش از همه از ما به یادگار گذاشت عبارت «ما می توانیم» بود و برای نیروهای ویژه شجاعت، جسارت و ایمان ایجاد کرد. او تعامل بسیار خوبی با مقامات دولتی داشت. او شرکت های زیادی را تاسیس و توسعه داد. او جوانان زیادی را به کار گرفت و ارتباط بسیار خوب و همه جانبه ای با دانشگاه برقرار کرد که تاثیر آن را در وزارت دفاع می بینیم. امروز ما در وزارت دفاع با بیش از 7000 شرکت در ارتباط هستیم که از این تعداد بیش از 40 درصد شرکت ها هستند. آنها مبتنی بر دانش هستند.
در حوزه موشکی با بیش از هزار شرکت در ارتباط هستیم و امروز به جرأت می توان گفت که ۵۵ درصد گردش مالی سالانه ما از خارج از وزارت دفاع است.
امروز به جرأت می گوییم افرادی که در خارج از وزارت دفاع و در این هفت هزار بنگاه و در سراسر کشور در تمام استان ها در شهرهای صنعتی، دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری، مراکز رشد و… به ما خدمت می کنند. افراد واقعی هستند، جمعیت آنها از کل جمعیت وزارت دفاع است.
به این ترتیب منطق پدافند غیرعامل پیاده نظام را نیز ایجاد کردیم که بر اساس آن، دشمن عملاً نمی تواند به جای دیگری ضربه بزند، زیرا اگر به جایی ضربه بزند، چندین نسخه دیگر از آن در جاهای دیگر وجود دارد. امروز هزاران نقطه در کشور کار دفاعی انجام می دهند، در حالی که بحث اینکه ما چه کار می توانیم بکنیم در صحنه تولید تاثیر کامل داشته است.
یکی از حوزههایی که شاید قبل از جنگهای منطقه زیاد دیده نمیشد و برایشان مهم به نظر نمیرسید، جنگ زمینی بود، اما من دیدم که جنگهای منطقه روی زمین در حال انجام است و این بسیار مهم است. در سالهای اخیر نیز موفقیتهای خوبی کسب کردهایم که آثار آن را اکنون در جبهه مقاومت بهویژه در حوزه پدافند ضدتانک میبینیم. به من بگویید چه دستاوردهای دیگری در این زمینه کسب کرده اید و آیا با این دستاوردها از نظر تجهیزاتی در محور مقاومت امتیازی دارید؟
همانطور که اشاره کردید، نبرد زمینی یکی از مهمترین مناطق رزمی است که با تفنگ شروع می شود و به عنوان مثال با موشک ها و خمپاره های ضد تانک و کاتیوشا ادامه می یابد. از نظر توپخانه، ما از نظر کمی موقعیت خوبی داریم، اما باید این را با فناوری های جدید مانند میزها تطبیق دهیم. تیر تجهیز موشک های کامپیوتری، خودکار و هوشمند، هدف گیری هوشمند با هواپیماهای بدون سرنشین و غیره.
سیستم حفاظت زره فعال اندکی قبل از تولید انبوه
در زمینه تسلیحات سازمانی اگرچه سلاح کلاش ساختیم، اما نوآوری هایی انجام دادیم که منجر به ساخت سلاح «مصاف» شد. این سلاح در حال تولید انبوه است و امسال حجم زیادی از آن را ارسال خواهیم کرد و در چند سال آینده تمامی ارتش ها و سپاه ها به این سلاح مجهز خواهند شد.
مصاف بر اساس آخرین دستاوردهای سلاح های سبک دنیا ساخته شده است که به ادعای ما به هیچ وجه کمتر از بسیاری از سلاح های پیشرفته دنیا نیست زیرا کاربران ما بسیار سخت گیر هستند. این البته برای ما بسیار خوب است زیرا به رشد ما کمک می کند.
در منطقه زرهی حجم بسیار خوبی تانک داریم. در این زمینه نیز مانند هلیکوپترها، ما فقط به دنبال بهبود و ارتقا هستیم. برای تانک های T72 به تانک هایی با قابلیت T90 روی آوردیم. در زمینه پدافند عامل نیز به پیشرفته ترین سیستم دست یافته ایم و به تولید انبوه برای نصب در تمامی تانک ها نزدیک شده ایم. ما همچنین به سیستم های دید 360 درجه و سایر قابلیت هایی که تانک نیاز دارد، دست یافته ایم.
موشک ضد بالگرد دهلاویه تولید شد/ برد موشک الماس به 18 کیلومتر رسید
اما وقتی صحبت از پدافند ضد تانک می شود، به نظر من اقدامات وزارت دفاع بسیار تعجب آور است، زیرا ما از موشک های تاو که در اوایل انقلاب داشتیم بسیار فراتر رفته ایم. صادقانه بگویم، یک کار منحصر به فرد انجام شد.
اولین دستاورد فناورانه وزارت دفاع و وزارت سپاه سابق که به صورت مشترک به دست آمد، موشک توفان بود. تا 11 ویرایش و تغییر در این موشک انجام شد تا جایی که دیگر جایی برای پیشرفت نماند.
به ناچار وارد محصولات دیگر شدیم، یعنی وارد خانواده محصولات دهلویه شدیم که عملا از این لیگ به لیگ دیگر رفتیم. برد دهلویه را از پنج کیلومتر به هشت کیلومتر رساندیم و هم اکنون بر روی برد 12 کیلومتری کار می کنیم. این موشک از انواع موشک های پرتاب تک، دوقلو، چهار، بالگرد و ضد هلیکوپتر یعنی موشک های پرتاب زمین به هوا ساخته شده است.
پس از آن، خانواده دیگری از محصولات به نام «Diamond» را معرفی کردیم که یکی از برترین نسخههای حمله آنها است. توسعه موشک الماس پایانی ندارد. ما با برد 5 کیلومتر شروع کردیم، به برد 8، 12 و 15 کیلومتر رسیدیم و اخیرا آزمایش 15 کیلومتری با هلیکوپتر انجام شد و در یک نمونه برد به 18 کیلومتر رسید. این موشک دارای انواع موتورهای جستجو است و می تواند از سکوهای زمینی، هلیکوپترها و پهپادها شلیک شود، یعنی هیچ تانکی نمی تواند در برابر آن زنده بماند.
نکته ای که می خواستم به آن اشاره کنم این است که جهان امروز از مناطق سخت در دفاع و تسلیحات به سمت حوزه های نرم مانند علوم شناختی حرکت کرده است. امروزه کشورهایی که خود را رهبران جنگ جهان می دانند، نیروهای مسلح جدیدی ایجاد کرده و علاوه بر نیروهای گسترده زمینی، هوایی و دریایی، سه نیروی مسلح دیگر مانند نیروهای فضایی، سایبری و سایر نیروهای شناختی را به آن اضافه کرده اند. کشورها گفتند ما در جهت فتح کشورها بدون شلیک گلوله حرکت می کنیم.
چرا چون ما مغزها را تسخیر می کنیم وقتی آنها مغزها را تسخیر می کنند مردم به خیابان ها می ریزند تا کشور را دو دستی به دست دشمن بدهند. نیروهای جدیدی ایجاد کرده اند تا با استفاده از فناوری های شناختی کشورها را به سمتی سوق دهند که خود مردم این کشور را به دشمن معرفی کنند.
حضرت آقا روز چهاردهم خرداد آنها گفتند در دنیایی که با اینترنت کوانتومی و هوش مصنوعی سروکار دارد، دیگر نمی توان با ادبیات 40 سال پیش درگیر شد. کوانتوم در واقع می تواند سایبر را خنثی کند. امروز هوش مصنوعی از 100 بمب اتمی خطرناک تر است و امروز جنگ سایبری از ده ها بمب اتمی خطرناک تر است و می توانند به قول خودشان بدون شلیک یک گلوله کشورها را به طور کامل فتح کنند.
این یکی از موضوعات بسیار بسیار مهمی است که وزارت دفاع از طریق تشکیل حوزه های فناوری ویژه شروع به کار روی آن کرده است. از آنجایی که وظیفه ما جلوگیری از تهدیدات است، باید در زمانی که تهدید ضعیف است، دفاع نرم اتخاذ کنیم.
به عنوان یکی از تاثیرگذارترین افراد در حوزه موشکی و با سمت معاونت وزیر دفاع، دقیق ترین موشک ایرانی را کدام می دانید؟
همه موشکهای ما دقیق شدهاند و این را به صراحت میگویم، زیرا همه فناوریهای هدفگیری روی آنها نصب شده است، چه موشکهای قدیمی و چه جدید، چه برد ۳۰۰ و چه ۲۰۰۰ کیلومتری.
اما در بحث های دیگری مانند رادارگریزی یا موارد دیگری که مد نظر است، هر چه جلوتر برویم موشک هایمان کامل تر می شوند. آخرین موشک ما موشک خرمشهر 4 بود که حداکثر توان موشکی ما تا به امروز بود. در این موشک موتور با حداقل نسبت L به D در مخزن قرار می گیرد. بنابراین حداکثر پایداری را دارد زیرا هرچه نسبت L به D یعنی نسبت طول به قطر کمتر باشد پایداری بیشتری دارد و به همین دلیل این یکی از خواص بسیار خوب و شگفت انگیز این موشک است. وزن کلاهک آن 1650 کیلوگرم است که اگر بتوانیم کارایی آن را بهبود بخشیم، مزیت بسیار بزرگی به ما می دهد.
۲۱۹۲۱۵