با بیماری های مفصلی در فصل سرما چه کنیم؟

این متخصص طب فیزیکی با بیان اینکه با شروع فصل سرما میزان دریافت ویتامین D در بدن کاهش می یابد، گفت: شایع ترین بیماری های مرتبط با فیزیک بدن بیماری های عضلانی، اسکلت، مفصل و ستون فقرات است. و بروز این علائم در فصل سرما افزایش می یابد.

حسن نیک نژاد حسینی با اشاره به شرایط فصل سرما و کاهش ویتامین D در بدن گفت: با شروع فصل سرما به دلیل کوتاه شدن طول روز و قرار گرفتن کمتر در معرض نور خورشید، سطح ویتامین D افزایش می یابد. مقدار وارد شده به بدن کاهش می یابد و بنابراین ممکن است سیستم تحت تأثیر قرار گیرد. ایمنی بدن تحت تأثیر قرار می گیرد.

وی شایع ترین بیماری های مرتبط با هیکل بدن را بیماری های سیستم عضلانی، اسکلت، مفاصل و ستون فقرات عنوان کرد که در فصل سرما فراوانی این علائم افزایش می یابد. به عنوان مثال، افرادی که سابقه آرتریت زانو دارند ممکن است در فصول سرد علائم افزایش یافته باشد. علاوه بر این در فصول سرد سال بروز و شدت بیماری در افراد مبتلا به بیماری های مختلف ستون فقرات افزایش می یابد.

بر اساس اعلام روابط عمومی واحد جهاد دانشگاهی قزوین، این پزشک متخصص ادامه داد: در افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی یا بیماری عروق محیطی، برخی بیماری ها مانند تنگی عروق این افراد نیز با احساس سردی در اندام ها همراه است. در اثر سرما افزایش می یابد و جریان خون به اندام ها افزایش می یابد و در نتیجه احساس سردی بیشتری در بدن آنها ایجاد می شود.

وی تصریح کرد: افراد مبتلا به بیماری های ستون فقرات مانند تنگی کانال نخاعی نیز به دلیل سرماخوردگی یا مصرف غذاهای سرد، احساس لرز و درد بیشتری می کنند. در فصل سرما به این افراد توصیه می شود از مصرف غذاهای سرد پرهیز کنند، لبنیات را همراه با غذاهای گرم مصرف کنند، لباس گرم بپوشند، از جوراب ضخیم تر استفاده کنند، از تماس با آب سرد خودداری کنند و از مکمل های ویتامینی به ویژه ویتامین D استفاده کنند. بیشتر برای کاهش علائم

متخصص طب فیزیکی مرکز درمانی جهاد دانشگاهی قزوین گفت: برخی افراد فقط در فصل سرما احساس درد مفاصل می کنند و در فصل گرما مشکلی ندارند اما در افرادی که بیماری زمینه ای دارند در فصل سرما علائم آن ها افزایش می یابد و در صورت وجود تورم علائم آن ها افزایش می یابد. در مفاصل، آنها باید با روماتولوژیست مشورت کنند.

علاوه بر این، افرادی که سابقه تنگی کانال نخاعی یا آرتریت در مفصل زانو دارند، اگر پس از مراقبت‌های منطقی مانند گرم کردن بدن، استفاده از مسکن‌ها و مکمل‌ها همچنان احساس درد می‌کنند، حتماً باید برای اقدامات درمانی تکمیلی با پزشک متخصص مشورت کنند. . بیماری های مفصلی، عضلانی و اسکلتی در هر گروه سنی ممکن است رخ دهد، اما بروز این بیماری ها در افراد بالای 50 سال بیشتر است.

این پزشک طب فیزیکی ادامه داد: نیک نژاد خاطرنشان کرد: بهترین راه پیشگیری از این بیماری تغییر سبک زندگی در دوران جوانی، ورزش مناسب، پیاده روی، کنترل وزن، مصرف مکمل های غذایی مجاز و پرهیز از فعالیت های مضر مانند استفاده زیاد از پله است. علاوه بر این، مصرف غذاهای غنی از امگا 3 مانند یوگا، ورزش های آبی، غذاهای دریایی، استفاده از روغن های گیاهی و پیاده روی روزانه می تواند از بیماری های مفصلی، ماهیچه ای و اسکلتی پیشگیری کند.

نیک نژاد حسینی در پایان گفت: استفاده از موادی مانند زردچوبه، دارچین، زنجبیل و سنجد در کاهش درد مفاصل موثر است اما به افرادی که در وهله اول احساس درد شدید مفصلی می کنند توصیه می شود قبل از انجام هر کاری با پزشک متخصص مشورت کنند. باید سابقه فشار خون، دیابت و پوکی استخوان در فرد مشخص شود و بر اساس آن درمان شود، زیرا مصرف زیاد این مواد ممکن است باعث تشدید درد شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *