مصرف غذاهای فرآوری شده و چرب فشار زیادی به کلیه ها وارد می کند و باعث می شود این اندام تولید اسید اوریک را افزایش دهد. کلیه ها بهترین اندام های بدن برای دفع مواد زائد، مایعات اضافی، تنظیم نمک، پتاسیم، سطح اسید و فشار خون هستند.
نقص در این اندام حیاتی بدن می تواند منجر به عواقب جدی شود. علائم بیماری های کلیوی معمولاً بسیار خفیف هستند و ممکن است تا زمانی که به مرحله جدی نرسند ظاهر نشوند.
به گفته اداره آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ثابت شده است که گنجاندن گیاهان دارویی در رژیم غذایی منجر به حفظ سلامت کلیه ها می شود. بهترین انتخاب های غذایی گیاهی برای حفظ عملکرد کلیه عبارتند از:
کرفس:
مصرف کرفس باعث دفع سموم از بدن می شود و به عملکرد سالم و طبیعی کلیه ها منجر می شود.
گشنیز:
خطر تشکیل رسوب در کلیه ها را کاهش می دهد. گشنیز برای از بین بردن جیوه، یک فلز سمی که توانایی کلیه ها در فیلتر کردن سموم را کاهش می دهد و خطر بیماری کلیوی را افزایش می دهد، مفید است.
انواع کلم:
آنها حاوی ترکیبات ویژه ای هستند که به کبد کمک می کند تا سموم را خنثی کند و بار سم روی کلیه ها را کاهش دهد. کلم یک منبع غنی از ویتامین های C، K، اسید فولیک و ویتامین B6 برای تقویت سلامت کلیه ها است. فیبر موجود در گل کلم به جذب بهتر مواد مغذی کمک می کند و منجر به کاهش میزان سمومی می شود که به طور معمول برای دفع از طریق کلیه ها پردازش می شوند.
سیر و پیاز:
سبزیجات خانواده پیاز حاوی آلیسین هستند. ترکیبی قدرتمند که خواص ضد التهابی باورنکردنی دارد و با عفونت های مجاری ادراری مبارزه می کند.
سیب:
منبع عالی فیبر است و با خنثی کردن سموم در سیستم گوارش، بار سمی روی کلیه ها را کاهش می دهد. سیب همچنین به کاهش کلسترول کمک می کند، اثرات مفیدی بر سیستم قلبی عروقی دارد و به کاهش التهاب کمک می کند.
میوه ها:
این میوه های رنگارنگ کلید سلامت کلیه ها هستند. توت ها عفونت های دستگاه ادراری را کاهش می دهند و خاصیت ضد التهابی دارند.
فلفل قرمز:
سرشار از ویتامین B6، ویتامین A، اسید فولیک و لیکوپن برای بهبود عملکرد کلیه است.
جعفری:
مصرف جعفری باعث افزایش حجم ادرار، افزایش دفع سدیم و افزایش بازجذب پتاسیم می شود.
قاصدک:
خاصیت ادرار آور دارد. قاصدک حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم، پتاسیم و سایر مواد معدنی و ویتامین ها برای بهبود عملکرد کلیه و کاهش خطر تشکیل سنگ است.
خیار:
مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم خیار منجر به نظارت بر سطح اسید اوریک در بدن می شود و در نتیجه از تشکیل سنگ کلیه و مثانه جلوگیری می کند.
منبع: ایسنا