الهه جعفرزاده: ملکه اردن در مصاحبه ای با سی ان ان که هفته گذشته پخش شد، با کریستین امانپور به گفتگو نشست و از آنچه که او آن را «استاندارد دوگانه آشکار» در پوشش رسانه های غربی جریان اصلی جنگ اسرائیل و غزه خواند، انتقاد کرد.

اگرچه ملکه 53 ساله مدت‌ها از حقوق مردم فلسطین دفاع می‌کرد، اما مصاحبه او با امان‌پور لحن خاصی داشت که در خانواده سلطنتی دیده نمی‌شد و مورد توجه افکار عمومی عرب قرار گرفت. او بمباران غزه توسط اسرائیل را یک “قتل عام” خواند و حتی از اظهارات علنی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در مورد حملات 7 اکتبر به اسرائیل انتقاد کرد و حتی CNN را هدف قرار داد. اما رانیا کیست و چگونه تبدیل به یک فرد تأثیرگذار شد؟

محبوبیت ملکه اردن با هیچ ملکه دیگری قابل مقایسه نیست. او که معلم، مدافع حقوق بشر، نماد مد و ستاره شبکه های اجتماعی است، یکی از مهم ترین چهره های جهان عرب نیز به شمار می رود. سلطنت او به عنوان ملکه باعث افزایش برجستگی اردن در صحنه جهانی در زمینه های مختلف از جمله کمک به پناهندگان، توسعه جوانان، بهداشت عمومی و آموزش شده است.

رانیا در سال 1970 در کویت از پدر و مادری فلسطینی به دنیا آمد. وی مدرک لیسانس خود را در رشته مدیریت بازرگانی از دانشگاه آمریکایی قاهره در سال 1991 و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مدیریت از دانشگاه ژنو سوئیس در سال 1995 دریافت کرد.

رانیا و ملک عبدالله دوم، پادشاه کنونی اردن، در یک مهمانی شام در ژانویه 1993 با یکدیگر ملاقات کردند. پس از دو ماه آشنایی، رانیا با شاهزاده عبدالله دوم نامزد کرد و سرانجام در 10 ژوئن 1993 ازدواج کردند.

بانوی اول اردن، ملکه مد خاورمیانه/ عکس

بانوی اول اردن، ملکه مد/عکس خاورمیانه

رانیا پس از ازدواج با شاهزاده عبدالله دوم، هرگز تصور نمی کرد که شش سال بعد ملکه شود. حاکم وقت این کشور، ملک حسین بن طلال، به طور غیرمنتظره ای پسرش عبدالله را در بستر مرگش در سال 1999 به عنوان وارث خود معرفی کرد. عبدالله و رانیا پس از مرگ او به ترتیب ردای پادشاه و ملکه اردن را بر عهده گرفتند. رانیا که در آن زمان 28 سال داشت، یکی از جوان ترین ملکه های جهان به حساب می آمد.

این زوج دارای چهار فرزند به نام های شاهزاده حسین، شاهزاده ایمان، شاهزاده سلما و شاهزاده هاشم هستند.

بانوی اول اردن، ملکه مد/عکس خاورمیانه

اگرچه تخصص رانیا در تجارت و فناوری است، اما دغدغه اصلی ملکه رانیا همیشه آموزش بوده است. ملکه با همکاری با وزارت آموزش و راه اندازی تعدادی از طرح های آموزشی خود مانند مدرسه و آکادمی ملکه رانیا ، به دنبال تشویق سرمایه گذاری بخش خصوصی و اصلاحات آموزشی بوده است.

بانوی اول اردن، ملکه مد/عکس خاورمیانه

او در سطح بین المللی به دلیل فعالیت هایش در ارتقای آموزش و توسعه جوانان مورد تجلیل قرار گرفته و به پاس تعهد خود در این زمینه، ریاست افتخاری سازمان ملل متحد و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به وی اعطا شد.

علاوه بر این، ملکه رانیا در سال 2011 توسط مجله فوربس به عنوان یکی از 100 زن قدرتمند جهان معرفی شد.

او همچنین یکی از حامیان اصلی طراحان مد خاورمیانه است و تمام تلاش خود را می کند تا آنها را به دنیا معرفی کند. بنابراین، ملکه در این سال‌ها لباس‌های مختلفی از برندهای مد خاورمیانه (لبنانی، عراقی، اردنی و فلسطینی) پوشیده است که دارای عناصر متفاوتی از سنت است. ملکه مد خاورمیانه از جزئیاتی در لباس خود استفاده می کند که به فرهنگ کشور میزبان هنگام سفر به خارج از کشور اشاره می کند.

بانوی اول اردن، ملکه مد/عکس خاورمیانه

بانوی اول اردن، ملکه مد/عکس خاورمیانه

بانوی اول اردن، ملکه مد/عکس خاورمیانه

شخصیت او به عنوان یک نماد مد به طور مرتب در مجلاتی مانند Marie-Claire و Glamour منتشر می شود. به طور کلی، ملکه تعادل ظریفی بین نمایش افتخارآمیز سنت های اردن و ارتباط با مردم عادی ایجاد کرده است.

او همیشه سعی می کند آزادی و اصلاحات بیشتری را برقرار کند. تلاش‌های او ثابت می‌کند که قدرت یک کشور نه تنها در مکان‌ها و سنت‌های گردشگری آن است، بلکه در مردم آن نیز هست.

بانوی اول اردن، ملکه مد/عکس خاورمیانه

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *