دانشمندان می گویند که افراد باهوش به توصیه ها و پیشنهادات دیگران توجه چندانی ندارند. علاوه بر این، مردم تمایل دارند به نظرات خود بیشتر اعتماد کنند.
دانشمندان می گویند که افراد باهوش به توصیه ها و پیشنهادات دیگران توجه چندانی ندارند. علاوه بر این، مردم تمایل دارند به نظرات خود بیشتر اعتماد کنند. با این حال، ما دائماً عباراتی مانند “هوشمند باش” یا “رویاهایت را دنبال کن” می شنویم که به نظر می رسد در ذهن ما باقی می ماند.
در زیر ما در مورد توصیه های به اصطلاح “خیرخواهانه” صحبت خواهیم کرد که ممکن است رعایت آنها مشکل ساز باشد.
1- تحت هر شرایطی از شوهرت حمایت کن
کسانی که دارای تفکر قدیمی هستند اغلب این توصیه را به جوانان می کنند، بدون اینکه به عواقب آن فکر کنند. در زندگی مشترک وقتی یک نفر زحمت می کشد ما دیگری تمام سرمایه اش را در یک شغل نامشخص می گذارد، به سختی می توان زندگی مشترک آنها را موفق دانست. یا مثلاً زمانی که یک نفر به عنوان شریک زندگی، دائماً وقت خود را بیکار می گذراند و سال هاست که سعی می کند «خود» را پیدا کند.
تصمیم گیری به تنهایی و بدون مشورت، سرزنش شریک زندگی خود به خاطر مشکلاتی که ایجاد کرده اید و نادیده گرفتن نظرات همسرتان از نشانه های یک رابطه مسموم است. تحمل چنین شرایطی برای یک موضوع انتزاعی هرگز کسی را خوشحال نکرده است.
2- «آنچه را که می خواهی انجام بده». شما یک روز دیگر کار نخواهید کرد.”
کارشناسان کسب و کار با این توصیه مخالفند. کار کردن راهی برای سرگرم کردن خود نیست، بلکه بیانی برای کسب درآمد است. به علاوه، تفاوت زیادی بین انجام کاری که دوست دارید فقط برای خودتان و انجام آن برای شخص دیگری و کسب درآمد وجود دارد. نیاز به انطباق با خواسته های کارفرما بر خلاقیت تاثیر می گذارد و لذت را کاهش می دهد.
3- “همیشه به قلبت گوش کن و رویاهایت را دنبال کن”
این توصیه بسیار رایج اما مضر است. روانشناسان می گویند که بسیاری از مردم توانایی ارزیابی تجربیات گذشته خود را بدون تعصب ندارند. در عین حال، تصمیم گیری منطقی برای اکثر افراد نتایج مثبتی دارد. بنابراین بهتر است احساسات را کنار بگذارید و با ذهن خود تصمیم بگیرید.
4- همین الان ازدواج کن عشق بعدا میاد
همیشه می توانید در مورد آنچه برای روابط عاطفی ضروری تر و مهم تر است بحث کنید: عشق، رفاه یا چیزهای دیگر. اما ترس از ناامیدی والدین یا تمایل به ازدواج صرفاً به دلیل سن قطعاً انگیزه خوبی برای تشکیل خانواده نیست. اگر عشق در کار نباشد، هر دو طرف آسیب خواهند دید. و غم انگیزترین چیز این است که در بسیاری از موارد هیچ کس جرات پایان دادن به این رنج را ندارد زیرا می ترسد حتی به طلاق فکر کند.
5- «ناراحتی؟ “به چیزهای بد فکر نکن.”
کسانی که مدام می شنوند که دیگران می گویند: «آرام باش» یا «دلیلی برای ناراحتی ندارید»، یاد می گیرند که احساسات خود را سرکوب کنند. این افراد ترس، ناامیدی و اندوه را احساساتی «بد» می دانند و سعی می کنند از شر آن خلاص شوند. اما این کار نه تنها می تواند کیفیت زندگی را بدتر کند، بلکه می تواند باعث مشکلات جسمی نیز شود.
وقتی احساس ناراحتی می کنید، گریه می تواند انتخاب درستی باشد. گریه اضطراب را کاهش می دهد، درد را تسکین می دهد و به آرامش شما کمک می کند. یکی دیگر از توصیه های رایج این است که «مثبت فکر کنید». این توصیه را باید برای همیشه فراموش کرد، زیرا در بیشتر موارد مثبت اندیشی فقط تلاشی برای اجتناب از واقعیت و دروغ گفتن به خود است.
6- «عاقل باش. “اجازه ندهید روی شما تاثیر بگذارند.”
بچه ها اغلب قبول دارند که دیگران آنها را مورد آزار و اذیت قرار داده اند. اگر آنها شجاعت این را پیدا کنند که آن را با والدین خود به اشتراک بگذارند، پس واقعاً به حمایت نیاز دارند. و بدترین رفتار والدین نادیده گرفتن حرف های کودک است. والدین باید به فرزندان خود بیاموزند که از خود دفاع کنند و اگر قلدری جدی رخ داده است، والدین باید مداخله کنند.
توصیه به سکوت و عدم واکنش باعث ایجاد نگرش سازگارانه نسبت به ظلم در کودک می شود. این می تواند به درماندگی آموخته شده در آینده منجر شود. کودک با توجه به موقعیت های استرس زا زیادی که پشت سر گذاشته، کم کم به این باور می رسد که کنترلی بر هیچ چیز ندارد و حتی سعی نمی کند شرایط را تغییر دهد.
7- هیچ چیز مهمتر از خانواده نیست. قوی نگهش دار”
خانواده فقط کسانی نیستند که نسبت خونی دارند، بلکه خانواده یعنی کسانی که در شرایطی که هیچ کس حاضر نیست در کنار شما می مانند. ممکن است در خانواده خود افراد سمی داشته باشید، مانند کسانی که مدام از شما انتقاد می کنند، شما را قضاوت می کنند و سعی می کنند شما را کنترل کنند. در چنین شرایطی، کاهش رابطه خود با این افراد که چیزی جز انرژی منفی ندارند، شاید گزینه بهتری باشد.
8- طوری زندگی کن که انگار آخرین روز زندگیت است
این جمله را در فیلم ها زیاد می شنویم. با این حال، در زندگی واقعی، این رویکرد می تواند فاجعه آمیز باشد. فقط یک فرد در حال مرگ می تواند این نگرش را داشته باشد، زیرا مجبور نیست با عواقب اعمال خود روبرو شود. اما شما باید مسئول اعمال و رفتار خود باشید.