اگر از کم خونی یا تولید خون پایین رنج می برید، تغییر رژیم غذایی می تواند گاهی تا حدودی این مشکلات را کاهش دهد. در این مقاله بهترین مواد غذایی برای از بین بردن کم خونی را معرفی می کنیم.
شمارش خون پایین یکی از شایع ترین مشکلات در بین افراد مختلف است. هنگامی که تعداد گلبول های قرمز کاهش می یابد، شمارش خون نیز کاهش می یابد. بدن انسان روزانه میلیون ها گلبول قرمز تولید می کند، اما کم خونی یکی از مشکلاتی است که ممکن است با آن مواجه شوید.
در زیر نگاهی دقیق تر به غذاهای خون ساز خواهیم داشت. علاوه بر این می توانید آجیل تقویتی و خون ساز را به صورت آنلاین از فروشگاه اینترنتی حاجی بادومی خریداری کنید.
غذاهای مناسب برای خون سازی
یک رژیم غذایی سالم و سرشار از مواد غذایی مختلف می تواند تاثیر بسیار مثبتی بر سلامت کلی بدن داشته باشد. با این حال، کاهش شمارش خون، یا تعداد گلبول های قرمز خون، می تواند منجر به کم خونی در افراد شود. اگر مدام احساس خستگی می کنید و شک دارید که شمارش خون شما خیلی پایین است، بهتر است غذاهایی را در رژیم غذایی خود بگنجانید که به افزایش شمارش خون یا غذاهای خون ساز کمک می کند.
شمارش خون پایین می تواند از انجام عملکردهای اساسی بدن جلوگیری کند. به همین دلیل لازم است غذاهای مناسب برای خون سازی مصرف کنید و درست بخورید. برای خرید غذاهای سالم مانند آجیل و خشکبار و حتی سفارش آنلاین پک سازمانی می توانید به حاجی بادومی مراجعه کنید.
این غذاها خون ساز هستند:
1. گوشت قرمز
گوشت قرمز یک غذای خونساز عالی است. این ماده غذایی حاوی مقدار زیادی آهن است که باعث افزایش سطح هموگلوبین خون می شود. خون موجود در رگ ها به سرعت آهن گوشت قرمز را جذب می کند، به همین دلیل است که گوشت قرمز یکی از بهترین غذاهای خون ساز محسوب می شود. گوشت گاو، جگر و جگر از بهترین گوشت های قرمز هستند.
2. زرده تخم مرغ
تخم مرغ یک غذای ساده و پرطرفدار است که می توان از آن در انواع غذاها یا کیک ها و شیرینی ها استفاده کرد. تخم مرغ علاوه بر فواید فراوانی که دارد برای افزایش شمارش خون نیز بسیار مفید است و زرده تخم مرغ حاوی اسید فولیک است که به حفظ سطح هموگلوبین خون کمک می کند و از مواد غذایی خون ساز محسوب می شود.
3. لوبیا
لوبیا و عدس از غذاهای خون ساز هستند. بهترین بخش این است که نه تنها سرشار از آهن هستند، بلکه حاوی اسید فولیک نیز هستند. این دو ماده غذایی در کنار هم می توانند در ساخت و تولید سلول های خونی جدید بسیار موثر باشند.
4. لبنیات
لبنیات مانند شیر و پنیر می تواند یکی از مواد غذایی مفید برای کم خونی یا خون سازی در بدن باشد. برای این منظور شیر سویا و شیر بادام حتی بهتر از شیر گاو هستند زیرا باعث سلامت قلب می شوند.
5. توت ها
توت قرمز سرشار از ویتامین C است و ویتامین C می تواند در بهبود جذب آهن در بدن بسیار مفید باشد. به بیان ساده، توت ها می توانند به جذب بهتر آهن و افزایش شمارش خون کمک کنند.
6. سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین سرشار از آهن و سایر مواد معدنی ضروری است و به تولید گلبول های سفید و قرمز خون کمک می کند. اگر یک میان وعده خوشمزه و موثر می خواهید که به راحتی در دسترس باشد، استفاده از سیب زمینی شیرین را در برنامه غذایی خود فراموش نکنید.
7. هویج
هویج یکی از بهترین غذاهای خون ساز است. مصرف منظم هویج به افزایش سطح آهن در بدن به طور طبیعی کمک می کند. علاوه بر این، نوشیدن آب هویج می تواند راهی آسان و خوشمزه برای بهبود شمارش خون در بدن باشد.
8. مرغ
مرغ و بوقلمون منابع عالی پروتئین بدون چربی، ویتامین B6 و ویتامین B12 هستند که همگی نقش مهمی در تولید خون دارند. ویتامین B6 برای سنتز هموگلوبین و ویتامین B12 نیز برای تشکیل گلبول های قرمز مفید است. مصرف متعادل مرغ در رژیم غذایی روزانه می تواند سلامت کلی بدن و همچنین خون سازی را بهبود بخشد.
9. غذاهای دریایی
غذاهای دریایی مانند سالمون، ماهی تن و صدف نه تنها سطح آهن را افزایش می دهند، بلکه اسیدهای چرب امگا 3 را نیز افزایش می دهند. امگا 3 جریان خون سالم را در بدن بهبود می بخشد و می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. صدف ها به ویژه سرشار از روی هستند که به تولید هموگلوبین و گلبول های قرمز خون کمک می کند.
10. آجیل و دانه ها
مغزها و دانه هایی مانند بادام، بادام هندی، تخم کدو و تخمه آفتابگردان سرشار از مواد مغذی مانند آهن، اسید فولیک و ویتامین E هستند. ویتامین E از گلبول های قرمز خون در برابر آسیب محافظت می کند و نقش مهمی در سنتز DNA در طول تولید گلبول های قرمز دارد.
11. چغندر
چغندر سرشار از آهن، ویتامین C و اسید فولیک است و به همین دلیل یکی از غذاهای خون ساز قوی برای افزایش سطح خون در بدن محسوب می شود. علاوه بر این، چغندر حاوی نیترات است که باعث بهبود گردش خون و اکسیژن رسانی سلول ها می شود. می توانید از چغندر در سالاد، آب میوه یا غذاهای دیگر استفاده کنید.
12. مرکبات
مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت منبع عالی ویتامین C هستند که به جذب بهتر آهن کمک می کند. گنجاندن مرکبات در رژیم غذایی روزانه می تواند کارایی جذب آهن از منابع گیاهی را بهبود بخشد و از تشکیل گلبول های قرمز خون حمایت کند.