به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماریهای التهابی روده و پاکسازی روده بزرگ، با توجه به تغذیه سالم و متنوع خود، میتوانید به سلامت روده خود کمک کنید.
با توجه به روند افزایشی بیماریهای التهابی روده، اعم از سرطان روده بزرگ، پیشبینی میشود که تعداد تشخیص این بیماریها در آینده به دو برابر افزایش یابد. به همین دلیل، انتخاب مواد غذایی سالم میتواند به پاکسازی و سم زدایی روده بزرگ کمک کند.
برای پاکسازی روده بزرگ و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای التهابی روده، بهترین انتخابهای غذایی عبارتند از:
برنج قهوه ای: استفاده از غلات کامل مانند برنج قهوهای، جو دو سر و کینوا به عنوان یکی از وعدههای غذایی روزانه، میتواند به بهبود عملکرد روده بزرگ کمک کند. این محصولات غذایی حاوی فیبر بالا هستند و مصرف آنها به صورت منظم، میتواند خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را به اندازه ۱۷ درصد کاهش دهد.
لوبیا و عدس: حبوباتی مانند لوبیا و عدس سرشار از فیبر هستند. افرادی که بیشترین فیبر را از منابع گیاهی مصرف می کنند، 35 درصد کمتر در معرض ابتلا به پولیپ روده بزرگ هستند. به گفته محققان، این حبوبات حاوی مواد شیمیایی گیاهی هستند که از سرطان محافظت می کنند.
دانه چیا: خوردن تنها 2 قاشق غذاخوری دانه چیا در طول روز 10 گرم فیبر را تامین می کند که 40 درصد از نیاز روزانه شما به فیبر را تامین می کند. نیاز روزانه به فیبر 25 تا 35 گرم است. فیبر عبور مدفوع از روده بزرگ را تسهیل می کند و مواد شیمیایی سمی را از بدن دفع می کند.
کلم بروکلی: مصرف روزانه یک وعده سبزیجات تیره رنگ پخت شده، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نسبت به افرادی که کمتر از این غذا مصرف میکنند، به میزان 24 درصد کاهش میدهد. برای رعایت سلامتی، دو سوم بشقاب غذای شما باید شامل منابع گیاهی به خصوص سبزیجاتی مانند کلم و بروکلی باشد که حاوی فیبر هستند.
ماهی قزل آلا و ماهی سالمون: خطر مرگ در بیماران سرطان روده بزرگ که امگا 3 بیشتری مصرف می کنند بسیار کمتر از سایر بیماران است. چربی های امگا 3 از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کنند و حتی باعث مرگ سلول های سرطانی روده بزرگ می شوند.
گردو: گردو نه تنها حاوی فیبر است، بلکه دارای اسیدهای چرب امگا 3 است که نوعی اسید آلفا لینولنیک است. مصرف گردو محیط روده را تمیز کرده و از گسترش تومورهای روده بزرگ جلوگیری می کند.
ماست: استفاده از ماست های حاوی پروبیوتیک می تواند به حفظ سلامت روده کمک کند و با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال تا ۳۸ درصد، مفید باشد. پروبیوتیک ها با ایجاد رشد باکتری های مفید در روده به بهبود سلامت گوارش کمک می کنند.