علی اکبر کرمی توضیح داد: متاسفانه هر ساله آمار ناباروری در حال افزایش است و به طور متوسط هر هفتم زوج با مشکلات ناباروری دست و پنجه نرم می کنند.
وی ادامه داد: علل ناباروری مردان به چهار گروه علل پیش بیضه یا مغزی، بیماری های بیضه، علل پس از بیضه و عوامل مرتبط با اسپرم تقسیم می شوند. به عبارت سادهتر، ناباروری مردان میتواند ناشی از تولید کم اسپرم، عملکرد غیرطبیعی اسپرم یا انسداد اسپرم، بیماریهای مختلف، آسیبها، مشکلات مزمن سلامتی و انتخاب نامناسب سبک زندگی باشد.
این متخصص اورولوژی تصریح کرد: با توجه به عملکرد مغز که وظیفه کنترل بدن را بر عهده دارد، هرگونه اختلال در ترشح هورمون های مغزی می تواند منجر به ناباروری شود.از جمله این بیماری ها می توان به سندرم «کالمان» اشاره کرد که در نهایت منجر به اختلالات بویایی و ناباروری می شود.
وی تصریح کرد: بیماری های بیضه شامل کلیه اختلالات ساختاری، ژنتیکی و عملکردی بیضه است. سندرم کلاین فلتر، ضربه به بیضه، اوریون، تب مالت، واریکوسل و هیدروسل از علل شایع آسیب بیضه و تولید ضعیف اسپرم هستند که می توانند بر ناباروری تأثیر بگذارند.
کرمی تاکید کرد: یکی دیگر از عوامل مهم برای باروری وجود اسپرم کافی و سالم است. اسپرم باید کاربردی و متحرک باشد. اگر حرکت یا عملکرد اسپرم غیر طبیعی باشد، ممکن است اسپرم نتواند به تخمک برسد یا وارد آن شود.
این پزشک در پایان گفت: با توجه به وضعیت فعلی علم، ناباروری یک اختلال قابل درمان است و افراد می توانند با اتخاذ سبک زندگی سالم، پرهیز از مصرف دخانیات و مصرف غذاهای سالم و معمولی از بروز انواع بیماری ها و اختلالات از جمله ناباروری پیشگیری کنند.
233233