بر اساس تعریف «انجمن اورژانس و کمک های اولیه آمبولانس سنت جان» در انگلستان، گرمازدگی زمانی رخ می دهد که دمای بدن فرد به حد خطرناکی برسد.

اگر فردی در اثر گرما ضعیف و بی حال شود، ممکن است دچار گرمازدگی شده باشد یا…

زمانی که فردی برای مدت طولانی یا در دمای بالا زیر نور خورشید می ماند، بدنش مقدار زیادی آب از دست می دهد. در این حالت تعریق متوقف می شود، بنابراین بدن دیگر نمی تواند خود را خنک کند. این می تواند باعث گرمازدگی شود.

طبق وب سایت NHS، فردی که در معرض گرما قرار می گیرد، اگر بتواند ظرف 30 دقیقه خنک شود، هیچ خطر جدی برای سلامتی ندارد، اما اگر دچار گرمازدگی شد، باید با اورژانس تماس بگیرد.

علائم گرمازدگی چیست؟

علائم گرمازدگی فهرست شده توسط سرویس بهداشت ملی بریتانیا شامل سردرد، سرگیجه، از دست دادن اشتها، حالت تهوع، تعریق بیش از حد، تپش قلب، افزایش ضربان قلب، دمای بدن 38 درجه یا بالاتر و تشنگی شدید است.

کودکان و بزرگسالان مبتلا به گرمازدگی علائم مشابهی دارند، اما کودکان نیز ممکن است خواب آلود به نظر برسند.

اگر فردی با این علائم در عرض 30 دقیقه بهبود نیابد، این وضعیت می تواند باعث گرمازدگی شود.

علائم گرمازدگی عبارتند از عدم تعریق با وجود احساس گرمای شدید، دمای بدن 40 درجه یا بیشتر، تنگی نفس، گیجی، احساس سکته مغزی، از دست دادن هوشیاری و عدم پاسخگویی.

چگونه به فرد مبتلا به گرمازدگی کمک کنیم؟

سرویس بهداشت ملی در انگلستان توصیه می کند که اگر متوجه شدید شخصی از گرما بیهوش می شود، او را به مکانی خنک ببرید.

تمام تلاش خود را برای کاهش دمای بدن او انجام دهید، از جمله اطمینان حاصل کنید که او مقدار زیادی آب می‌نوشد، پوستش را با اسپری یا اسفنج خنک می‌کند و در حالی که پاهایش کمی بالاتر از بدنش است بخوابد.

اگر وضعیت فرد در عرض 30 دقیقه بهبود نیافت و مطمئن هستید که دچار گرمازدگی شده است، با اورژانس تماس بگیرید و درخواست آمبولانس کنید.

کارشناسان توصیه می کنند که سعی کنید دمای بدن را با یک اسفنج مرطوب پایین بیاورید یا زمانی که منتظر رسیدن آمبولانس هستید، فرد را در ملحفه های مرطوب خنک بپیچید.

اگر به نظر می رسد دمای بدن فرد به حالت عادی بازگشته است، ملحفه های مرطوب را با ملحفه های خشک جایگزین کنید.

همچنین در زمان انتظار برای رسیدن تیم اورژانس، تنفس، نبض، سطح هوشیاری و واکنش فرد را به طور مداوم بررسی کنید. اگر در هر زمان سطح هوشیاری و پاسخ فرد کاهش پیدا کرد، باید تنفس او را بررسی کنید و مطمئن شوید که راه هوایی پاک است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه مراقبت از فردی که آگاهی و پاسخگویی کمتری دارد، ابتدا باید روش های کمک های اولیه را بیاموزید.

چگونه از گرمازدگی جلوگیری کنیم؟

با توجه به توصیه های متخصصان می توان با رعایت برخی نکات از گرمازدگی و گرمازدگی در دمای بالا جلوگیری کرد.

این اقدامات شامل نوشیدن مقدار زیادی نوشیدنی سرد، گرفتن دوش آب سرد، پوشیدن لباس های گشاد با رنگ روشن و پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در ساعات اوج مصرف است.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، NHS همچنین توصیه می کند افرادی که بیشتر در معرض گرمازدگی و گرمازدگی هستند، کودکان، سالمندان و مبتلایان به بیماری های مزمن در این زمینه آسیب پذیرتر باشند.

مهم ترین راه برای محافظت از خود در برابر اثرات گرمای شدید، نوشیدن آب است.

موج گرمای شدید و رکوردهای جدید دمایی این روزها منجر به عوارض جدی برای سلامت جسمی و روحی بسیاری از مردم در نقاط مختلف جهان شده است.

به گزارش نشریه ویژه «مدیکال اکسپرس»، رعایت برخی نکات تغذیه ای در این شرایط می تواند به کاهش اثرات منفی گرما کمک کند.

– وقتی بیش از حد گرم می شویم، چگونه بدنمان خنک می ماند؟

ما عرق می کنیم این تبخیر آب از عرق است که به خنک ماندن ما کمک می کند. بر اساس یک مطالعه جالب در مجله علمی Temperature روی عرق، وقتی مایعات بدن از آن برای کمک به عملکرد غدد عرق استفاده می کنند، ممکن است دچار کم آبی شویم.

گرمازدگی، بیماری ناشی از گرم شدن بیش از حد بدن، خطرناک است. کمبود شدید مایع حتی می تواند باعث اختلال در عملکرد اعضای اصلی بدن شود.

طبق گزارش سازمان زمین شناسی ایالات متحده، حدود 60 درصد وزن بدن ما آب است. آب حاوی تمام مایعات بدن ما از جمله عرق و همچنین بزاق، خون، ادرار و مایعی است که از مفاصل ما محافظت می کند.

به طور متوسط، زنان به حدود 9 لیوان مایعات در روز و مردان به 13 لیوان مایعات نیاز دارند.

همچنین به یاد داشته باشید که مایعات شامل آب، قهوه، چای، شیر، آب میوه ها و سبزیجات و سایر نوشیدنی ها هستند. بهتر است از نوشیدنی های پر از قند خودداری کنید.

کارشناسان می گویند ادرار خود را چک کنید. اگر هوا تاریک است، مصرف مایعات خود را افزایش دهید. از دیگر نشانه های کم آبی بدن می توان به خستگی، سرگیجه و گیجی اشاره کرد.

وقتی زیاد عرق می کنیم، بدن ما آب و نمک (سدیم و کلرید) و مقدار کمی پتاسیم، کلسیم، آهن و سایر مواد مغذی را از دست می دهد.

طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC)، مهم ترین راه برای جلوگیری از گرمازدگی، نوشیدن مایعات کافی است. منتظر نمانید تا تشنه شوید. تشنگی به تنهایی نشان دهنده کاهش سطح مایعات در بدن است.

توصیه می شود در حین کار در گرما هر 15-20 دقیقه یک لیوان آب بنوشید. همچنین سعی کنید در فواصل زمانی مختلف آب بنوشید و از مصرف یکباره مقدار زیادی آب خودداری کنید.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، اگر آب اضافی بتواند غلظت نمک در خون را رقیق کند و باعث متورم شدن سلول‌های مغز شود، می‌تواند کشنده باشد.

هشدار دبیرکل سازمان جهانی بهداشت درباره گرم ترین ساعات

«تدروس آدهانوم گبریسوس» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در حساب کاربری خود در توییتر هشدارهایی درباره لزوم در خانه ماندن و مراقبت زیاد در ساعات اوج مصرف صادر کرد.

به گزارش خبرهابر، وی از مردم خواست در زمان اوج گرما حتی الامکان بیرون از خانه نباشند و به آنها توصیه کرد لباس های رنگ روشن بپوشند و با نوشیدن آب فراوان بدن خود را مرطوب نگه دارند. . دارند.

وی تاکید کرد: فعالیت در فضای باز را در ساعات بسیار گرم محدود کنید، از فعالیت های سنگین پرهیز کنید و مراقب عزیزان آسیب پذیر به ویژه سالمندان و نوزادان باشید.

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت همچنین با هشدار نسبت به رها کردن کودکان و حیوانات خانگی در وسیله نقلیه بر اهمیت توجه به علائم تب بالا تاکید کرد.

تغییرات اقلیمی نقش مهمی در گرمایش جهانی دارد. در این میان عامل مهم دیگر بازگشت مورد انتظار پدیده هواشناسی «ال نینو» است. سازمان جهانی هواشناسی (WMO) می گوید این ترکیب دمای جهانی را در پنج سال آینده به رکورد جدیدی خواهد رساند، در حالی که کارشناسان آب و هوا می گویند ممکن است امسال یا سال آینده (2024) اتفاق بیفتد.

دمای بسیار بالا کار یا ورزش ایمن در فضای باز را غیرممکن می کند، بیماری قلبی و ریوی را تشدید می کند و آلودگی هوا را بدتر می کند. اما وقتی گرما و رطوبت با هم ترکیب شوند، بسیار کشنده تر می شود.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *