با توجه به اینکه ویتامین B2 به تجزیه پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها کمک می کند. نقش مهمی در حفظ انرژی بدن دارد.

به گزارش همشهری، این ماده همچنین به تبدیل کربوهیدرات ها به آدنوزین تری فسفات (ATP) کمک می کند. بدن انسان ATP را از غذا تولید می کند و ATP به اندازه نیاز بدن انرژی تولید می کند.

ویتامین B2 یا ریبوفلاوین

آریا سیفی متخصص تغذیه درباره ویتامین B2 می گوید: این ماده در غذاهای گیاهی و حیوانی به وفور یافت می شود. باکتری‌های روده می‌توانند مقادیر کمی ریبوفلاوین تولید کنند، اما برای تامین نیازهای غذایی کافی نیست. ریبوفلاوین اغلب بلافاصله استفاده می شود و در بدن ذخیره نمی شود، بنابراین مازاد آن از طریق ادرار دفع می شود. ریبوفلاوین بیش از حد در رژیم غذایی، معمولاً از مکمل ها، می تواند باعث زردی ادرار شود. کوآنزیم های ویتامین B2 همچنین برای متابولیسم ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6 و فولات ضروری هستند.

مقدار مورد نیاز ویتامین B2

به گفته این متخصص تغذیه، میزان ویتامین B2 مورد نیاز روزانه برای مردان بالغ 1 است. 3 میلی گرم است. RDA روزانه برای زنان بالغ 1 است. 1 میلی گرم است. RDA در دوران بارداری 1.4 میلی گرم و در دوران شیردهی 1.6 میلی گرم است.

علائم کمبود ویتامین B2 شامل خستگی، تورم گلو، تاری دید، افسردگی، گلودرد، پرخونی (افزایش جریان خون بافت)، ترک خوردن و خارش پوست، ریزش مو و تورم در اطراف گلو است. علاوه بر این، کمبود ریبوفلاوین اغلب با کمبود سایر مواد مغذی همراه است. در عین حال، کمبود شدید ریبوفلاوین می تواند متابولیسم ویتامین B6 را مختل کند.

بیماری هایی مانند سرطان، بیماری قلبی، دیابت و مشکلات تولید مثل ممکن است نتیجه کمبود ویتامین B2 (ریبوفلاوین) در بدن باشد.

چه کسانی در خطر کمبود ویتامین B2 هستند؟

آریا سیفی می گوید: به طور کلی گروه های خاصی مانند سالمندان و زنان باردار بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین B هستند. آنها در واقع به مقادیر بیشتری از برخی از انواع ویتامین های B نیاز دارند و برخی شرایط مانند بیماری کرون، بیماری سلیاک، اچ آی وی و سوء مصرف الکل می توانند از جذب موثر ویتامین های B توسط بدن جلوگیری کرده و خطر کمبود را افزایش دهند.
با این حال، به طور کلی، کمبود ویتامین B2 (ریبوفلاوین) بسیار نادر است. زیرا بسیاری از غذاها مانند شیر و غلات کامل با این ویتامین ها غنی شده اند.

نقش ویتامین B2 در سلامتی

این ویتامین به شما کمک می کند انرژی به دست آورید، از میگرن و کم خونی جلوگیری کنید (به جذب آهن کمک می کند) و از بینایی شما محافظت می کند.
بدن برای تجزیه کربوهیدرات های موجود در غذا به ویتامین B2 (ریبوفلاوین) نیاز دارد. این فرآیند به سلول های ما کمک می کند تا انرژی مورد نیاز خود را برای عملکرد دریافت کنند.

تاثیر ویتامین B2 بر میگرن

به گفته این متخصص تغذیه، ریبوفلاوین برای کاهش التهاب در اعصاب استفاده می شود. یکی میگرن یکی از دلایل سردرد است. همچنین برای فعالیت طبیعی میتوکندری ضروری است.

با توجه به اینکه گاهی اوقات علت میگرن ناشی از ناهنجاری های میتوکندری در مغز است. به همین دلیل، ریبوفلاوین به عنوان یک درمان پیشگیری از میگرن مورد مطالعه قرار گرفته است.

در یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده، به 55 بزرگسال مبتلا به میگرن روزانه 400 میلی گرم ریبوفلاوین یا دارونما داده شد و به مدت چهار ماه تحت نظر قرار گرفتند. مشخص شد افرادی که ویتامین B2 مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که دارونما مصرف می‌کنند، در ماه کمتر دچار میگرن می‌شوند. نویسندگان خاطرنشان کردند که اثر مفید ریبوفلاوین پس از ماه اول شروع شد و حداکثر سود پس از سه ماه استفاده رخ داد.

به طور کلی، آزمایش های مختلف نشان می دهد که ویتامین B2 می تواند بر میگرن تأثیر بگذارد و درد ناشی از میگرن را کاهش دهد.

بیماری های قلبی عروقی

آریا سیفی می گوید: از آنجایی که ریبوفلاوین به بسیاری از آنزیم ها در عملکردهای مختلف روزانه در بدن کمک می کند، کمبود آن می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که اختلالات مغزی و قلبی و برخی سرطان ها ممکن است ناشی از کمبود طولانی مدت ریبوفلاوین باشد. ریبوفلاوین سطح گردش خون هموسیستئین (اسید آمینه ای که از غذاهای پروتئین حیوانی مانند گوشت وارد رژیم غذایی می شود) را تنظیم می کند. سطوح بالای هموسیستئین در خون یک عامل خطر برای بیماری قلبی عروقی (CVD) است. ریبوفلاوین با سایر ویتامین های B مانند B6، فولات و B12 برای تجزیه هموسیستئین در بدن کار می کند.

این ویتامین همچنین نقش مهمی در حفظ بینایی دارد. رژیم غذایی غنی از ویتامین B2 و سایر ویتامین های B ممکن است خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش دهد.

منابع غذایی سرشار از ویتامین B2

بادام و سایر مغزها، گوشت گاو، سینه مرغ و گوشت اندام، شیر و محصولات لبنی مانند ماست و پنیر، تخم مرغ، شیرخشک، ماهی مانند ماهی آزاد، سبزیجاتی مانند اسفناج و قارچ و غلات و نان غنی شده؛ آنها منابع غذایی خوبی برای دریافت ویتامین B2 هستند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *