رئیس انجمن اندوسکوپی های گوارشی ایران به تازگی گفته است که سرطان معده به عنوان یکی از پرمرگ ترین نوع سرطان ها، با هر سال ۱۵ هزار مورد جدید ابتلا تنها در ایران اتفاق می افتد.

این بیماری تاثیر بسیار زیادی روی هر دو جنس مرد و زن دارد و روند سنی ابتلا به سرطان معده به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

با این حال در نیمه شمالی کشور، به دلیل ژنتیک، تغذیه نامناسب و وجود عوامل باکتری زا، شیوع سرطان بسیار بیشتر است، و در برخی مناطق به دلیل وجود نیترات در آب مشکلات بیشتری وجود دارد.

اما به خوشبختی، انجام آندوسکوپی می تواند در تشخیص و درمان زودهنگام برای این بیماری ها از جمله سرطان های معده و روده بسیار موثر باشد. و این البته شامل آندوسکوپی در مطب ها نیز می شود که بیشترین نیاز را برای پوشش چنین خدماتی در بیماران بروز می دهد.

در گذشته، انجام آندوسکوپی در مطب ها ممنوع بود، اما با بررسی وزیر بهداشت در دولت سیزدهم، این مساله بهبود یافته و این امید را می دهیم که بتوانیم با تشخیص زودهنگام بیماری ، روند درمانی را بهبود ببخشیم و از شیوع بیشتر این بیماری در کشور جلوگیری کنیم.

تاثیر تغییر سبک زندگی افراد در پیشگیری از سرطان

به گفته یک متخصص گوارش و کبد، سرطان معده در کشور به شدت در حال افزایش است و تشخیص آن برای پزشکان چالش بزرگی است زیرا علائم مشخصی ندارد و اغلب دردهای زیر شکم می توانند با دردهای زخم معده و دوازدهمی تلفیق شوند.

او تاکید کرد که تغذیه سالم، جلوگیری از مصرف سیگار و ورزش برای پیشگیری از ابتلا به سرطان معده بسیار مهم است. برای تشخیص زود هنگام سرطان معده، افراد بالای ۴۰ سال، به ویژه کسانی که سابقه سرطان یا بیماری‌های التهابی روده در خانواده دارند، باید سالانه آندوسکوپی انجام دهند. این بیماری نیازمند مراقبت جدی است، اما درمان آن با موفقیت در دسترس است و تنها یک تا دو درصد از مبتلایان ممکن است به بدخیمی بی افزایند.

وی بیان کرد که افرادی که سابقه ژنتیکی در خانواده خود با سرطان معده، پولیپ معده، دارای هلیکوباکتر پیلوری، مردان بالای ۵۰ سال و افرادی که سیگار می کنند با بیشترین خطر ابتلا به سرطان معده روبرو هستند و باید از خود مراقبت کنند تا این بیماری را از خود دور نگه دارند.

مشکلات گوارشی و کبدی دلیل مراجعه یک سوم بزرگسالان به مراکز درمانی است

بر اساس گفته‌های یک متخصص گوارش و کبد، حدود یک سوم افراد بالای ۱۸ سال به دلیل مشکلات گوارش و کبد به پزشک مراجعه می‌کنند و برای ارتقای سلامت باید بخش تشخیص و درمان این مشکلات توسعه داده شود. این متخصص همچنین اظهار داشته است که ۲۶ درصد از سرطان‌های جهان و ۳۵ درصد از مرگ و میرها برای سرطان‌های گوارش و کبد است.

به طور کلی، سرطان‌های کولون، کبد و پانکراس به شدت در حال افزایش در جهان هستند و این مساله نگران کننده است. آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق اعلام می‌کند که هر سال حدود ۱۱۲ هزار نفر در ایران درگیر انواع سرطان‌ها می‌شوند و تا پایان ۱۵ سال آینده، حدود ۸۰ درصد مرگ و میرهای ایران به دلیل این بیماری‌ها خواهد بود.

سرطان گوارش و کبد پس از بیماری‌های قلبی، دومین علت مرگ و میر در جهان است و در ایران، این بیماری رو به افزایش است. هر ۱۰ هزار مرد، ۱۷۷ نفر و هر ۱۰۰ هزار زن، ۱۴۰ نفر مبتلا به این بیماری هستند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *