به گزارش مانیبان به نقل از میزان، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در مراسم افتتاحیه وام قرض الحسنه بدون کارمزد با تاکید بر اینکه بانک مرکزی به دنبال توسعه بانکداری تخصصی است، اظهار داشت: بانک مرکزی به دنبال توسعه بانکداری تخصصی است. در کشور بر اساس تجربه و اهدافشان تقسیم می شوند.
وی با بیان اینکه در حال تدوین اساسنامه بانک های تجاری، اعتباری و توسعه ای در بانک مرکزی هستیم، تاکید کرد: بانک توسعه فعلی در کشور به هیچ عنوان کار بانک توسعه ای را انجام نمی دهد و این وظیفه سهامداران است. تامین مالی یک بانک توسعه؛ همچنین بانک های تجاری باید در بازار پول حضور داشته باشند و به تجارت بپردازند و ما در حال تغییر اساسنامه این بانک ها هستیم.
فرزین با اشاره به بانکداری قرض الحسنه گفت: بانکداری قرض الحسنه باید نیازهای خرد و ضروری مردم را با هزینه کم تامین کند. نرخ بهره این خدمات باید پایین باشد زیرا مردم به دلیل نیازهای ضروری خود این وام را می گیرند نه برای اهداف تجاری.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: برخی از بانک ها مانند بانک ملی جام بانک هستند که اساسنامه جامع بانکی را برای آن ها تدوین خواهیم کرد. بانک های ملی و سپه شعبه های زیادی دارند و در سراسر ایران پراکنده اند. بنابراین می توانند نیازهای مردم را برطرف کنند.
وی با بیان اینکه در حال تدوین اساسنامه برای بانک هایی هستیم که وظیفه تامین مالی دانش بنیان ها را بر عهده دارند، افزود: نظارت موضوع مهم بانک مرکزی است و اگر بتوانیم طبقه بندی مناسبی انجام دهیم مدل نظارتی هر بانک متفاوت خواهد بود. با توجه به اینکه نمیتوانیم در همه بانکها نظارت یکسانی داشته باشیم، اقدامات خوبی را آغاز کردیم. قطعاً نظارتی که در ماه های آینده در بانک مرکزی خواهیم داشت با آنچه اکنون وجود دارد متفاوت خواهد بود.
فرزین با اشاره به اینکه هر جا پول سپرده گذاران وجود دارد، افزود: اگرچه رئیس بانک رسالت با همکاری بانک مرکزی تلاش کرد وام بدون کارمزد را اعلام کند، اما واقعیت این است که این مدل بسیار خوبی است که نتیجه آن است. از ایده های ما سعی می کنیم مشکلات را خودمان حل کنیم.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی، آرزوی ما کاهش هزینه قرض الحسنه بود که در حال حاضر اجرا می شود. هر کاری که بتوانیم برای توسعه بانکداری قرض الحسنه انجام دهیم، شکست نخواهیم خورد.
وی پس از اشاره به اینکه امسال در بودجه پیشنهاد دادیم که تعداد ردیف های اعتباری بانک ها توسط شورای پول و اعتبار تعیین شود، ادامه داد: قانون جدید بانک مرکزی گامی رو به جلو در نظام بانکی کشور برداشته است. که بسیار بهتر از قانون قبلی است. البته بحث ما نسبی است اما اختیارات بیشتری به بانک مرکزی داده است.
رئیس کل بانک مرکزی به افزایش سقف وام قرض الحسنه به 300 میلیون تومان اشاره کرد و گفت: بانک ملی و سپه نیز می توانند این وام را بازپرداخت کنند. همچنین مجبور شدیم قوانین وجوه مدیریت شده را اصلاح کنیم و…
به گزارش ایبِنا، فرزین بر توسعه بانکداری قرضالحسنه تاکید کرد و اظهار داشت: به دنبال تنظیم و نظارت بیشتر بر بانکهای قرضالحسنه تک شعبه و بر این اساس دو بانک قرضالحسنه هستیم. مهر و ما ابزار لازم را برای شما ارسال خواهیم کرد. علاوه بر این بانکداری کارگشای جای توسعه بیشتر دارد و بانک قرض الحسنه نیز می تواند از مدل این بانک برای پرداخت خدمات و پذیرش وثیقه استفاده کند.