سمینار آموزشی یک روزه آشنایی با استانداردهای تولید و توزیع محصولات پلیمری با هدف آشنایی بیشتر تولیدکنندگان، تجار و مصرف کنندگان با استانداردهای تولید و توزیع محصولات پلیمری با حضور جمعی از مسئولان و کارشناسان و نمایندگان سازمان نظام فنی کشور، وزارت حراست، سازمان استاندارد استان تهران و انجمن پلیمر و پلاستیک تهران در سالن همایش های اداره کل استاندارد استان تهران برگزار شد.
به گزارش ایسنا، محور اصلی این همایش بررسی موضوعاتی چون نگاهی به استاندارد ملی 1-9119 (لوله ها و اتصالات فاضلاب ساختمانی)، آشنایی با قوانین استاندارد و قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، آشنایی با انواع آزمایشات آزمایشگاهی لوله و اتصالات پلیمری مطابق با استانداردهای ملی مربوطه، آشنایی با تاسیسات ساختمانی (انتخاب مصالح استاندارد و نصب صحیح تجهیزات) از دیدگاه مهندس ارشد سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام شد. .
علی اکبر رشیدی مهرآبادی رئیس انجمن پلیمر و پلاستیک استان تهران در این سمینار آموزشی بر رعایت استانداردها در تولید پلیمرهای پلاستیکی و فرهنگ سازی واژه استاندارد در بین تولیدکنندگان و تجار تاکید کرد: استفاده از پلیمر استاندارد. لوله ها و اتصالات مانند PVC (PVC) و پلیکا، یکی یکی از نیازهای اساسی صنعت ساختمان است و جزء اصلی سیستم های ساختمانی محسوب می شود.
وی افزود: استفاده از لوله و اتصالات پلیمری استاندارد ایمنی ساختمان ها را تضمین می کند; اگر لوله ها و اتصالات طبق استاندارد ساخته شوند، می توانند فشارها، دماها و بارهای خاصی را تحمل کنند و خطر نشتی، ترکیدگی یا آسیب به محیط های ساختمانی و صنعتی و همچنین هزینه خرابی تجهیزات ساختمانی را کاهش دهند.
وی خاطرنشان کرد: حساسیت این موضوع انجمن پلیمر و پلاستیک استان تهران را بر آن داشت تا با همکاری اداره کل استاندارد استان تهران بر تولید و توزیع این محصولات در بازار نظارت جدی داشته باشد. امیدوارم با توجه به دستور اداره استاندارد، انجمن پلیمر پلاستیک تهران کمک شایانی به سازندگی کشور برای رسیدن به این هدف کند.
تضمین ایمنی ساختمان با تولید لوله های استاندارد
لوله ها و اتصالات پلیمری مانند PVC ایمنی ساختمان را با رعایت استانداردها و تنظیمات سختگیرانه صنعت تضمین می کند. از طرفی اگر این لوله ها استانداردهای لازم را نداشته باشند، مشکلاتی را ایجاد می کند که سایر تجهیزات و ایمنی ساختمان ها را به خطر می اندازد. این نوع لوله ها امروزه در صنعت ساخت و ساز بسیار مهم هستند. لوله هایی که باید استانداردهای ملی لازم را داشته باشند.
علیرضا کریمی، کارشناس مسئول صنایع شیمیایی اداره کل استاندارد استان تهران در این سمینار آموزشی با موضوع: پی وی سی یا پلی وینیل کلراید یک آلی کلرید (ترکیب کلر آلی) است که به آن مونومر وینیل کلرید (VCM) نیز گفته می شود. ) یا کلاوتن. . این ترکیب بی رنگ یک ماده شیمیایی صنعتی مهم است که عمدتاً در تولید پلیمر پلی وینیل کلراید (PVC) استفاده می شود. سالانه حدود 13 میلیارد کیلوگرم PVC در سراسر جهان تولید می شود.
وی دلایل محبوبیت پلی وینیل کلراید (PVC) را برشمرد و افزود: پی وی سی کاربردها و مزایای زیادی دارد. پی وی سی به دو صورت صلب و انعطاف پذیر در صنایع مختلف عرضه می شود. پی وی سی سفت و سخت به طور خاص چگالی بالایی برای پلاستیک دارد که آن را بسیار سخت و به طور کلی بسیار قوی می کند. همچنین به راحتی در دسترس و مقرون به صرفه است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، پی وی سی همراه با خواص بادوام پلاستیک، استفاده از آن را برای بسیاری از کاربردهای صنعتی از جمله ساختمانی آسان می کند. پی وی سی به طور طبیعی بسیار بادوام و سبک است و آن را به ماده ای جذاب برای ساخت و ساز، لوله کشی و سایر کاربردهای صنعتی تبدیل می کند. محتوای بالای کلر آن باعث می شود این ماده در برابر آتش مقاوم باشد. PVC استحکام کششی بسیار خوبی دارد و در برابر مواد شیمیایی و قلیایی بسیار مقاوم است.
وی ادامه داد: پی وی سی با ایجاد لوله های عملاً بدون نشتی که در برابر خوردگی مقاوم نیستند، در برابر تنش های محیطی مقاوم بوده و به صرفه جویی در مصرف انرژی و آب کمک می کند. میزان شکست پی وی سی یک درصد شکستگی سیستم های چدنی است. عدم تجمع در لوله های PVC باعث بهبود عملکرد و افزایش بهره وری انرژی می شود.
کریمی تاکید کرد: در تولید این لوله ها باید استاندارد ملی 1-9119 رعایت شود. همچنین تست هایی مانند: ب- تعیین میزان رزین (برای تعیین محتوای PVC)، چگالی (برای تعیین چگالی محصول تولیدی)، سفتی حلقه (برای ارزیابی مقاومت لوله یا اتصال در برابر فشار اعمال شده)، در این موارد لوله های ویسکوز (برای جلوگیری از نرم شدن بیش از حد لوله یا اتصالات) مورد نیاز است.
این کارشناس تصریح کرد: آزمایش برگشت طولی برای لوله های پلاستیکی نیز بسیار مهم است، زیرا در حین تولید، تنش های طولی موجود در فرآیند تولید لوله پلیمری در جهت اکستروژن (طولی) ایجاد می شود.» این تنش های طولی باعث آرایش و جهت گیری می شود از زنجیره های پلیمری لوله در جهت طولی و کاهش سطح انرژی آنها. البته هر چه این کشش ها بیشتر باشد، کشش و چینش زنجیرها نیز بیشتر می شود.
گفت تست کردن دی کلرومتان نیز معمولاً برای محصولات پی وی سی استفاده می شود و در لوله های پی وی سی از اهمیت بیشتری برخوردار است. به طور کلی زمانی که محصول یا نمونه در معرض یک ماده شیمیایی قرار می گیرد دی کلرومتان معرفی شده و به دلیل واکنش بین کلر در ساختار PVC و به طور کامل پخت نمی شود. دی کلرومتان باعث سفید کننده می شود. اگر نمونه محو شود و رنگ یا حالت تغییر کند، این نشان دهنده پخت نامناسب محصول است و تولیدکنندگان باید شرایط پخت را دوباره تنظیم کنند.
سختگیری سیستم فنی در تولید و توزیع محصولات
دکتر. عابدی، رئیس اداره مکانیک سامانه فناوری ساختمان استان تهران نیز در این سمینار گفت: بر اساس ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، اکنون مراحل و روند نظارت بر پروژه های ساختمانی مشخص شده است. طبق این قانون 22 موضوع را به صورت کتابی گردآوری کرده ایم.
در زمینه سیستم های مکانیکی، مباحث مربوط به سیستم های آتش نشانی، مکانیکی، لوله کشی، گاز، نگهداری و انرژی را مورد بحث قرار داده ایم. بر اساس این قانون که توسط وزارت راه و شهرسازی تهیه شده است، مهندسان موظف به اجرای قوانین مصوب و مفاد آن هستند.
وی افزود: پروژه های عمرانی مصرف کننده اصلی لوله های پلیمری هستند. اگرچه در حال حاضر سختگیری های زیادی در زمینه مصرف به خصوص برای تولیدکنندگان این لوله ها وجود دارد، اما نمایندگی ها نیز پس از ساخت ساختمان تحت پوشش مهندسان ناظر قرار می گیرند.
اگر مهندسان مکانیک – که طبق قانون قدرت بالایی در پروژه ها دارند – متوجه بی کیفیت بودن این محصولات شوند، این افراد در نهایت به مراجع قانونی می رسند. زیرا فروش محصولات تخصصی با فروش غذا یکی نیست و با تعهد همراه است.
وی تاکید کرد: یک ساختمان باید 50 سال عمر کند. در صورت بروز مشکل در ساختمان، سازنده، مدیر عامل و مدیر ساخت ساختمان و همچنین کلیه افرادی که در این امر دخیل بوده اند تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت. در حال حاضر املاک و مستغلات شناسنامه فنی دریافت می کنند.
در این شناسنامه اسامی تمامی کارگران و شرکت های تولیدی درگیر ذکر شده است تا تولیدکنندگان هنگام تولید محصولات خود باید استانداردهای لازم را رعایت کنند. بر اساس آیین نامه 2800 مقاومت سازه پس از زلزله مشخص می شود اما در حوزه سیستم های مکانیکی و الکترونیکی اپراتورها پس از شروع ساخت سازه وارد داستان می شوند.
وی یادآور شد: نظام مهندسی ساختمان استان تهران در برخی حوزه ها مانند حوزه گاز از حساسیت بیشتری برخوردار است. طبق آمار، سالانه بیش از 3000 نفر بر اثر نشت گاز و مونوکسید کربن جان خود را از دست می دهند. در زمینه لوله های پلیمری، فاضلاب و پی وی سی اتفاقات کمی رخ داده است، بنابراین استفاده از لوله های استاندارد ایمنی ساختمان را تضمین می کند.
عابدی در پایان گفت: در استان در حال حاضر 3000 ناظر بر پروژه های مختلف الف، ب (تا 5 طبقه)، ج (7 تا 8 طبقه) و د (بیش از 8 طبقه) نظارت دارند. استانداردهای بسیار بالاتری برای ساختمان های گروه C و D اعمال می شود و پس از تولید و توزیع، نظارت بیشتری بر اجرای این پروژه ها وجود دارد.