اگر مقدار زیادی فیبر و مایعات می خورید و همچنان با یبوست دست و پنجه نرم می کنید، می دانید که مشکل جای دیگری است. کم تحرکی، دیابت، کم کاری تیروئید، مصرف داروهایی مانند مسکن های مخدر، داروهای ضد افسردگی، آنتی اسیدهای حاوی آلومینیوم، داروهای فشار خون، داروهای بیماری پارکینسون و مکمل های آهن نیز می توانند باعث یبوست شوند.

این روش ها را برای رفع یبوست امتحان کنید:

1) هیدراته بمانید

به گزارش فود پرس، حداقل چهار تا شش لیوان مایعات در روز بنوشید. نوشیدن آب و آب میوه بهترین راه برای پیشگیری از یبوست است. نوشیدنی های کافئین دار مانند نوشابه و قهوه را محدود کنید، زیرا این نوشیدنی ها دارای اثر ادرارآور هستند و در واقع مایعات بیشتری را از بدن خارج می کنند.

۲) از مصرف فیبر غافل نشوید

سعی کنید روزانه حداقل 25 گرم فیبر در رژیم غذایی خود داشته باشید. منابع خوب فیبر عبارتند از کلم بروکلی، سیب، انجیر، غلات کامل و لوبیا سیاه.

3) یک قاشق روغن زیتون را با معده خالی بخورید

مصرف یک قاشق چایخوری روغن زیتون در ابتدای روز با معده خالی می تواند حرکت مدفوع را در روده تحریک کند. روغن زیتون به عنوان روان کننده در سیستم گوارش عمل می کند و تخلیه کامل روده را تسهیل می کند.

۴) آلو بخورید

یکی یکی از درمان های سنتی برای یبوست آلو است. علاوه بر این، آب آلو دارای محتوای سوربیتول بالایی است و بدون هضم از روده ها عبور می کند و آب را به داخل روده می کشد و حرکات روده را تحریک می کند.

5) از مصرف غذاهای چرب خودداری کنید

پردازش چربی برای بدن کمی دشوارتر است و بنابراین ممکن است بدن برای خلاص شدن از شر این غذاها دچار مشکل شود. کاهش مصرف غذاهای سرخ شده و فرآوری شده نقش مهمی در رفع یبوست دارد.

۶) چای زنجبیل بنوشید

زنجبیل با کاهش فشار روی روده تحتانی به رفع یبوست کمک می کند. همچنین به تسکین سایر علائمی که اغلب همراه با یبوست هستند، مانند گرفتگی، نفخ و حالت تهوع کمک می کند.

۷) از ملین های طبیعی استفاده کنید

رازیانه یک ملین طبیعی ملایم است. برای درمان یبوست می توانید رازیانه را دم کرده و روزانه یک فنجان از آن بنوشید. دانه های رازیانه با افزایش آنزیم های معده در دستگاه گوارش به حرکت مدفوع در روده بزرگ کمک می کند.

8) پروبیوتیک مصرف کنید

پروبیوتیک ها در بسیاری از محصولات لبنی از جمله ماست و کفیر یافت می شوند و با نرم کردن مدفوع حرکات روده را کاهش می دهند. پروبیوتیک ها همچنین سلامت کلی و تعادل باکتری های روده را بهبود می بخشند.

۹) حبوبات را دست کم نگیرید

یکی یکی دیگر از منابع محبوب فیبر که به هضم غذا کمک می کند و یبوست را کاهش می دهد، مصرف حبوبات است. عدس، لوبیا، نخود و … سرشار از مواد مغذی مفیدی مانند روی، اسید فولیک، پتاسیم و ویتامین B6 است که می تواند حرکات روده را تحریک کرده و یبوست را برطرف کند.

10) هفته ای دو بار سوپ بخورید

سوپ های سالم و رقیق شده به طور طبیعی روده ها را مرطوب می کنند و به نرم شدن مدفوع کمک می کنند و دفع آنها را راحت تر می کنند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *